25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5126
EURO35.0007
ALTIN2434.4

Kadirli’de “Uluslararası Çocuk resim sergisi”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadirli’de “Uluslararası Çocuk resim sergisi”
Abone ol
Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde Dünyanın en uzun uluslar arası çocuk resim sergisi rekoru kırıldı.
Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde Dünyanın en uzun uluslararası çocuk resim sergisi rekoru kırıldı.

Kadirli Kaymakamlığı, Kadirli Belediyesi, KadirliTicaret Odası ve Kadirli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde 4 kıta, 13 ülkede 323 okuldan 40 bin çocuğun yaptığı 130 bin 289 resimle dünyanın en büyük uluslararası çocuk resim sergisi rekoru kırıldı.

Kadirli İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Cömert başkanlığında Proje Koordinatörü ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Mustafa Önem ve 54 öğretmenden oluşan “Rekora Gidiyoruz” proje ekibiyle Kadirli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 105 okuldan 25 bin civarında öğrencinin, Türkiye çapında 49 ildeki 218 okuldan 15 bin öğrencinin, 4 kıtadaki (Asya,Afrika, Avrupa, Amerika) 13 ülkeden (Türkiye, ABD, İngiltere, Almanya, Avusturya, Libya, Kanada, Fransa, Belarus, Nijerya, Senegal, KKTC ve İsveç) olmak üzere 323 okuldan 40 bin çocuk tarafından  yapılan toplam 130 bin 289 resmiyle 60 bin 889 metre uzunluğu ile  dünyanın en büyük uluslararası çocuk resim sergisi rekoru başarıyla gerçekleşti.

Dünyanın en uzun açık hava resim sergisi rekoru, Dünya Çocuk Rekorları Tescil ve Hakem Heyeti Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural tarafından tescillendi.

Kadirli ilçesinde düzenlenen rekor denemesi, Kadirli öğretmenevi önündeki Kabasakal parkında gerçekleşti. Parktaki direkler arasına gerilen tellere resimler asılarak davetlerinin izlenimine sunuldu.

Kadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk, dünya rekoru kırdıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Hedeflenen proje kapsamında serbest teknik, serbest konu ve serbest ölçüdeki 0-18 yaş arası çocuk ve gençler tarafından yapılan 130 bin 289 resimle dünya rekoru Kadirli’de kırıldı”dedi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar