24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5839
EURO34.8473
ALTIN2430.1

Kadirli’de Ortaokul temeli törenle atıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadirli’de Ortaokul temeli törenle atıldı
Abone ol
Osmaniye’nin kadirli ilçesinde 24 Derslikli Kadirli Cengiz Topel Ortaokulu’nun temeli törenle atıldı. 

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde 24 Derslikli KadirliCengiz Topel Ortaokulu’nun temeli törenle atıldı. 

Temel atma törenine; Vali Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Milletvekilleri Dr. Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu, Kadirli KaymakamıTamer Orhan, kamu kurum ve kuruluşları il ve ilçe müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 
Vali Coşkun, tören öncesinde, ellerinde Türk bayrakları ile tören alanında bulunan öğrencilerin yanına giderek, çocuklarla bir süre sohbet etti.
 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törenin devamında Ergenekon Şehit Mehmetçik Ortaokulu Halk Oyunları Ekibi gösterilerini sundular.
 
Törenin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, “Kadirli’de yaklaşık 30 Bin öğrencimiz, 1500’e yakın dersliğimiz mevcuttur. Derslik başına düşen öğrenci sayımız ortalama 20 civarındadır. Bugün temelini atacağımız okulumuzun ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.


 
Törende konuşan Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal ise “Güçlü bir devlet olma yolunda hızla ilerleyen ülkemizin, bu hedeflerine ulaşabilmesi için en temel unsurlardan biri donanımlı gençlik yetiştirmektir. Hem iyi eğitimli hem sağlıklı bir nesil yetiştirmek için hükümetimiz, devletimiz büyük bir gayret sarf ediyor ve bu anlamda da son yıllarda büyük atılımlar sağladı. Bugün temelini atacağımız, 24 derslikli olarak planlanan Cengiz Topel Ortaokulu’muzun yavrularımız için önemli bir fırsat olacağına inanıyorum. Bu vesile ile hem ismini Kıbrıs Harekâtında şehit düşen Cengiz Topel’e bir vefa olarak adlandırmak hem de tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle yâd etmek boynumuzun borcudur” dedi.
 
Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ise temeli atılan okulun hayırlı olmasını temenni ederek başladığı konuşmasının devamında, “Eğitime son derece önem veriyoruz. Çünkü geleceğimiz; milli ve manevi değerlerine bağlı, eğitimli, donanımlı geleceğimiz olan çocuklarımıza bağlı. Eğer biz çocuklarımızı iyi ortamlarda, iyi bir nesil olarak yetiştirirsek ülkemizin ve milletimizin geleceğinin emin ellerde olacağına inanıyoruz” dedi. Sözlerinin devamında Kadirli’de yapılacak olan eğitim yatırımları hakkında da bilgi veren Durmuşoğlu, yapılacak olan eğitim yatırımlarının ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diledi.


 
Son olarak konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun, eğitim ve öğretim seviyesinin, bir toplumun gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli göstergelerin başında geldiğini ifade ederek, “Hakikat ve faziletin kaynağı eğitimdir, bilgidir. Bu haliyle, güçlü bir devlet ve muktedir bir millet olmamızın yolu mutlaka ve tartışmasız eğitim ve öğretimdeki ilerlemeden geçmektedir.

Eğitimin kalitesini etkileyen en önemli unsurlardan biri, okulun eğitim anlayışına nitelikli fiziksel bir ortam sunup sunmamasıdır. Yenilikçi eğitim anlayışına uygun tasarlanan eğitim yapıları, öğrencinin akademik başarısının yanı sıra fiziksel, duygusal ve zihinsel becerilerinin gelişimi için de belirleyicidir. Unutulmamalıdır ki, şeffaf, erişilebilir, öğrenciye çalışma, oynama, dinlenme, üretme imkânı tanıyan çeşitli mekânlar sunabilen bir okuldaki öğrenci, sosyal hayatında özgüvenli, girişimci, keşfetme duygusu fazla, işbirliğine ve takım çalışmasına yatkın bir birey olma yolunda büyük bir yol kat eder. Bugün devletimizin imkânlarıyla sadece böylesi güzel okulların temelini değil, aynı zaman da ülkemizin geleceği aydınlık yarınların da temelini atıyoruz. Gençlerimiz için, çocuklarımız için eğitim yuvaları yapıyoruz.

Elbette ki başarının anahtarı sadece okul yapmaktan geçmez. Toplumca şehrimizin eğitimine sahip çıkmasından geçer, okullarımıza karşı aidiyet duygusundan geçer. Öğrencisiyle, öğretmeniyle, velisiyle bir ve bütün olmak zorundayız. Sizlerden beklentimiz bu hizmetlere sahip çıkarak bizleri daha güzel hizmetler için teşvik etmeniz, heyecanımıza, aşkımıza, şevkimize ortak olmanızdır” diye konuştu.

Vali Coşkun, temeli atılan Cengiz Topel Ortaokulu’nun en kısa zamanda açılışını yapmayı temenni ederek sözlerine son verdi.
 
Törenin devamında, İlçe Müftüsü Necati Gündoğdu’nun yaptığı duanın ardından, Vali Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Milletvekilleri Dr. Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu ile protokol mensupları butonlara basarak Cengiz Topel Ortaokulu’nun temelini attılar.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar