19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3372
EURO35.1875
ALTIN2243.8

Kadirli’de “Koruyucu Aile” eğitimleri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadirli’de “Koruyucu Aile” eğitimleri
Abone ol
Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Kadirli ilçesinde  "Koruyucu Aile, Aile İçi İletişim,  Teknoloji Bağımlılığı, Öfke Kontrolü, Evlilik Öncesi Eğitim ve Kurum Tanıtımı" konulu eğitim verildi.

Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Kadirli ilçesinde  " Koruyucu Aile, Aile İçi İletişim,  Teknoloji Bağımlılığı, Öfke Kontrolü, Evlilik Öncesi Eğitim ve Kurum Tanıtımı" konulu eğitim verildi.

Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Eğitim Birimi Personellerince Aile Eğitim Programı (AEP) Kapsamında Kadirli Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda kamu kurum ve kuruluşlarda çalışanlara ve vatandaşlarımıza “Teknoloji Bağımlılığı, Öfke Kontrolü, Evlilik Öncesi Eğitim ve Kurum Tanıtımı” konulu eğitim programı düzenlendi.

Eğitim Birimi Personellerinden Sosyolog Kübra Akkaş, Teknoloji Bağımlılığı hakkında eğitim vererek; “Ailede çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin uzun saatler meşgul olduğu cep telefonu, tablet, televizyon, elektronik oyunlar çağımızın kaçınılmaz zorunlulukları gibi gözükse de yarattığı bağımlılıkla birlikte birçok sorunu beraberinde getiriyor. Bu noktada teknolojinin doğru kullanımının insanlara anlatılması gerektiği, teknolojik ürünlerin ve internetin sağlıklı kullanımının nasıl olması gerektiği önem kazanıyor.” Dedi.

Aile İçi İletişim hakkında ise, “Ailede huzur ve mutluluk içerisinde sağlam, güçlü, işlevsel, uyumlu bir birlikteliğinin sağlanabilmesi ve sorun çözmede bireylere farklı bakış açılarının kazandırılması ve bunların hayata geçirilmesi için aile bireyleriyle gerekli bilgi paylaşımı yapılmıştır.” dedi.

Ayrıca Öfke Kontrolü hakkında da, “Öfkeyi kontrol etmenin amacı, insanın bu duygusunu saldırgan davranışlara dönüştürmeden, kendisine ve çevresine zarar vermeden doğru olarak ifade etme becerisini kazanabilmesidir. Peki, bu kontrolü sağlamak kolay mıdır? Yetersizlik, acizlik, kıskançlık, korku, endişe, yalnızlık, itilmişlik ve de anlaşılamamak öfkeyi ortaya çıkaran duygulardır. Öfkenin kaynağı olan bu duyguları paylaşabildiğiniz, anlayabildiğiniz ve doyurabildiğinizde aktarımı da daha olumlu olacaktır.” İfadelerini kullandı.

Sosyolog Sultan Canöz, Koruyucu Aile hakkında eğitim vererek, “Çocukların sağlıklı bireyler olarak yetişebilmesinin en iyi yolu; öz ailesinin koşulları iyileşinceye kadar başka bir ailenin yanında sıcak aile ortamından mahrum kalmadan topluma kaynaşmalarıdır. Koruyucu aile tanıtım eğitimimiz dâhilinde; koruyucu ailelik nedir, kimler koruyucu aile olabilir, koruyucu aile olmanın öz ailesi tarafından sahiplenilmeyen çocuklar için ne kadar önemli olduğu konularında gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır.” Açıklanama bulunurken İl Müdürlüğümüzün tanıtımı hakkında da “Bakanlığın İlimizdeki temsilcisi olan Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve bağlı kuruluşlarımızın toplumda dezavantajlı olan kesimlere danışma, yönlendirme, koruma, bakım ve rehabilitasyon hizmetleri ile birlikte sosyal yardım hizmetleri yanı sıra koruyucu ve önleyici hizmetlerde verilmektedir.” Şeklinde ifadelerini kullandı.

Öğretmen Ayça Uçar Demir ise Evlilik Öncesi hakkında eğitim vererek, “Evlilikte mutluluk şans değildir, her alanda olduğu gibi evlilikte de çaba mutluluğu getirir. Bireyler evlenmeden önce kendilerini tanımalıdır; Ben kimim? Zayıf ve güçlü taraflarım neler? Korkularım hayallerim var mı? Sorunlarını kendilerine sormalıdır. Daha sonra nasıl birini istediğini kendine sorup, adayın geçmişine, ailesi ve çevresiyle ilişkilerine bakarak dahası direk gözlemleyerek aklı ve mantığı ön plana alıp seçimlerini yapmalıdırlar.” Dedi.

Eğitim programı, eğitime katılan kamu kurum ve kuruluşlarda çalışanlar ve vatandaşlarımız ile Eğitim Birimi Personelleri arasında karşılıklı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar