24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5839
EURO34.8473
ALTIN2430.1

Kadirli’de “6. Aşık Feymani Şenlikleri” yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadirli’de “6. Aşık Feymani Şenlikleri” yapıldı
Abone ol
Osmaniye’nin Kadirli ilçesi, Harkaçtığı Köyünde “6. Aşık Feymani Şenlikleri” gerçekleştirildi.
Osmaniye’nin Kadirli ilçesi, Harkaçtığı Köyünde “6. Aşık Feymani Şenlikleri” gerçekleştirildi.

Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı (KAVAK) şube tarafından düzenlenen, Kadirli Kaymakamlığı ile Kadirli Belediyesi’nin desteği ile gerçekleştirilen “6. Aşık Feymanı Şenlikleri” ilçeye bağlı Harkaçtığı Köyü Eğitim ve Kültür müzesinde düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün Halkoyunları gösterileri ile devam etti.

KAVAK Başkanı İbrahim Boysal törende yaptığı konuşmasında; Aşık Feymani (Osman Taşkaya)’nın sadece Kadirli’ye değil Türkiye’ye tanınmış bir sanatçı olduğunu belirterek; yaşarken adına şenlik düzenlenen Feymani’nin değerinin bilinmesi gerektiğini söyledi.

Boysal, KAVAK olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye çalıştıklarını belirterek, katkıda bulunan Kadirli Kaymakamlığı ile Belediyesine teşekkür etti.

Kadirli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muzaffer Yüksel Kaya ise Aşık Feymani’nin kültür, sanat ve aşıklık geleneği ile tarihti Çukurova yöresindeki sanatçı ve kültür insanlarının bol olması ile ilgili sunum yaptı.

Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan, Belediyeciliğin sadece yol, su ve kaldırım hizmetleri yapmakla hizmet verilmiş olmayacağını düşündüklerini belirterek, Belediyeciliğin kentin kültür ve sanatının gelişmesine destek vermenin önemine değindi. İlçenin ekonomik ve kültürel zenginliklerinin tanıtılmasına önem verdiklerini vurgulayan Başkan Tarhan, hertürlü kültür ve sanat etkinliklerinin yanında olmayı sürdüreceklerini söyledi.

Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ile Ruhi Ersoy’da birer konuşma yaparak kentin kültür ve sanatsal zenginliklerinin tanıtılması, geliştirilmesi açısından etkinlik düzenlenmesinde katkıda bulunanlara teşekkür etti. Milletvekilleri Durmuşoğlu ile Ersoy, Osmaniye’deki kültürel değerlerin tanıtılması yönünde yapılacak olan her türlü etkinliğe Milletvekili olarak destek vereceklerini sözlerine ekledi.

Aşık Feymani törende yaptığı konuşmasında, kendisine böylesi güzel günleri yaşatanlara ve emeği geçenlere teşekkür ederek, bir şiirini davetlilerle paylaştı.

Aşık Feymani’nin şiirlerinin yorumlanmasından sonra Çukurovalı aşıklar atışma yaparak davetlilere unutulmaz anlar yaşattı.

KAVAK Halk Müziği topluluğunun eserlerini yorumlamasının ardından, Şenliklere emeği geçenlere plaketleri İl kültür ve Turizm müdürü Garip Yıl tarafından takdim edildi.

Etkinlik davetlilere yapılan ikramlarla sona erdi.

Kadirli ilçesindeki “6. Aşık Feymani Şenlikleri”ne, Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu, Ruhi Ersoy, Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan, Kadirli  Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Bozgeyik, İl Kültür ve Turizm Müdürü Garip Yıl, Kadirli Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü  Ayşe Topal, Kadirli Gazeteciler cemiyeti Başkanı Muzaffer Yüksel Kaya, MHP Osmaniye İl Başkanı Fahri Kuyulu, KAVAK Vakfı Adana Yöneticileri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Cömert, İlçe Milli Eğitim şube müdürleri Erbay Tan ve İsmail Ekiz, Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği Başkanı Mustafa Bardak ve Yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Yörükler Federasyonu Genel başkan yardımcısı Bestami Erdem, Tarihçi Cezmi Yurtsever, Adanalı bestekar (Adana yollarında pamuk var dallarında, Aman Postacı canım postacı ve Adana köprü başı) türkülerin sözyazarı ve bestecisi Abdurrahman Yağdıran, Kamu kurumlarının Müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar