19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3431
EURO35.1996
ALTIN2246.8

Vodafone’dan Sağlıklı Yaşam Çağrısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vodafone’dan Sağlıklı Yaşam Çağrısı
Abone ol

Vodafone, Kasım ayında gerçekleştirilecek Vodafone 40. İstanbul Maratonu öncesi Büyükada’da bir sağlıklı yaşam kampı düzenledi.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel’in ev sahipliğinde, ünlü sanatçılar Merve Oflaz ve Kubilay Aka, eski milli voleybolcu Neslihan Demir, uzman diyetisyen Selahattin Dönmez ve spor eğitmeni Murat Bür’ün katılımıyla düzenlenen Vodafone 40. İstanbul Maratonu Sağlıklı Yaşam Kampı’nda katılımcılara sağlıklı yaşam ve maratona hazırlık gibi konularda bilgi verildi. Katılımcılar, antrenör eşliğinde hafif koşu (jogging) da yaptı.

18 Ağustos 2018 - Vodafone'un isim sponsorluğunda bu yıl 40’ıncısı düzenlenecek olan Vodafone İstanbul Maratonu, 11 Kasım Pazar günü koşulacak. Vodafone, maratona aylar kala özel bir etkinlik düzenleyerek sağlıklı yaşamave sporun sağlık üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çekerken, maratona özel olarak yürüttüğü sağlıklı yaşam iletişiminin sosyal medyadaki elçileri Merve Oflaz ve Kubilay Aka’yı da basın mensuplarıyla buluşturdu. Büyükada’da düzenlenen Vodafone 40. İstanbul Maratonu Sağlıklı Yaşam Kampı’na Oflaz ve Aka’nın yanı sıra Türk voleybolunun efsane isimlerinden Neslihan Demir, uzman diyetisyen Selahattin Dönmez ve spor eğitmeni Murat Bür de katıldı.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel’in ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte, konuşmacılar sağlıklı yaşamda sporun rolü, koşu sporunun faydaları, maratona hazırlanırken dikkat edilmesi gereken noktalar ve dengeli beslenme gibi konularda bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Etkinlik kapsamında, tüm katılımcılar antrenör eşliğinde Büyükada Dilburnu mevkiinde hafif koşu (jogging) da yaptı.

Hasan Süel: “Halkımızı spora ve sağlıklı yaşama teşvik etmek bizim için önemli”

Türkiye’nin ekonomik ve sosyal gelişimine katkıda bulunma hedefiyle spora yatırım yaptıklarını belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, şunları söyledi:

“Vodafone olarak, Türkiye’nin en geniş katılımlı kitlesel etkinlikleri Vodafone İstanbul Maratonu ve Vodafone İstanbul Yarı Maratonu’na destek veriyoruz. Maraton, 7’den 77’ye her yaştan insanın katılabildiği, kardeşlik ve dayanışma içinde spor yapılmasını sağlayan çok değerli bir etkinlik. Ülkemizde böyle bir katma değer yaratmak ve halkımızı spora ve sağlıklı yaşama teşvik ederken, sporu ve sporcumuzu desteklemek bizim için önemli. Bununla birlikte, İstanbul’un bir kültür ve spor başkenti olması konusundaki heyecan ve kararlılığımızı da ilk günden bu yana koruyoruz. Maratonu sadece bir spor etkinliği olarak değil, İstanbul’un bir global marka şehre dönüşmesi hedefiyle de destekliyoruz.”

“Çipli koşucu sayısı 7 yılda 4 kat arttı”

Vodafone İstanbul Maratonu’nun son 7 yılda yükselen başarı grafiğinde rol oynamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Hasan Süel, şöyle devam etti:

“Vodafone İstanbul Maratonu ilk kez bizim de ismimizi verdiğimiz yıl olan 2012’de Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği tarafından Altın Kategori’ye alındı. Ayrıca, maratona katılım oranları her yıl sponsorluğumuzun da katkısıyla artıyor. Çipli koşucu sayısı 2011’den bu yana yaklaşık 4 kat arttı. 2011’de 8 bin, Vodafone’un sponsorluğunun başladığı 2012’de 13 bin, 2013’te 20 bin, 2014’te 25 bin, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında 30 bin sporcu koştu. Sadece çipli koşucular değil, halkımızın da maratona ilgisi artıyor. Her yıl yüz binlerce vatandaşımız Asya’dan Avrupa’ya yürüyerek unutulmaz bir deneyim yaşıyor. Amacımız, bu ilgiyi daha da artırmak.”

Neslihan Demir: “Herkes maraton deneyimi yaşamalı”

Türk spor dünyasında “demir bilek” olarak bilinen, deneyimli eski voleybolcu Neslihan Demir ise şunları söyledi:

“Koşmak, insanı rahatlatan, tüm stresini atmasına ve formunu korumasına yardımcı olan bir spor. Ayrıca, kolayca alışkanlık haline gelebilen, ulaşılabilir bir spor dalı. Fazla ekipman gerektirmeyen, sadece bir çift spor ayakkabısıyla her yerde yapabileceğiniz bir spor. Profesyonel bir sporcu olarak, maraton koşanları takdirle karşılıyorum. Hem cesaret hem sebat etmeyi gerektiren bir spor dalı maraton. Her maraton koşucusu, derece alsın almasın, kendisiyle gurur duymalı diye düşünüyorum. Vodafone gibi bir dünya markasının da kitlelere hitap eden böyle bir spor dalına destek vermesini çok anlamlı ve değerli buluyorum. Maraton öncesi düzenlenen bu sağlıklı yaşam kampında bulunmak benim için de ilham verici bir deneyim oldu. Ben de herkesi ister koşucu, ister izleyici olarak maratona katılmaya ve bu eşsiz deneyimi yaşamaya davet ediyorum.”

Oflaz ve Aka’dan maratona hazırlık paylaşımları

Vodafone 40. İstanbul Maratonu’nda binlerce sporcu ile birlikte Merve Oflaz ve Kubilay Aka da koşacak. Sanatçı kimliklerinin yanı sıra aktif spor yaşamlarıyla da dikkat çeken ikili şimdiden hazırlıklara başladı. Son dönemde özellikle sosyal medyada yayılan sağlıklı yaşam trendinin öncüleri arasında yer alan Oflaz ve Aka, koşu antrenmanlarından dengeli beslenmeye, her konuda maratona nasıl hazırlandıklarını Instagram hesaplarından düzenli olarak paylaşacak. Paylaşımlarıyla hayranlarına ve takipçilerine ilham vermeyi hedefleyen ikilinin maraton hazırlıklarını Vodafone Türkiye Instagram hesabından da takip etmek mümkün olacak.

Büyük mücadele 11 Kasım’da

Dünyada kıtalararası koşulan ilk yarış olan Vodafone İstanbul Maratonu bu yıl 11 Kasım Pazar günü 40’ıncı kez düzenlenecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor İstanbul tarafından Vodafone'un isim sponsorluğunda gerçekleştirilecek Vodafone 40. İstanbul Maratonu, maraton (42,195 km), 15 kilometre koşusu, 10 kilometre koşusu ve halk koşusu olmak üzere 4 ana kategoride koşulacak. Avrupa’nın en iyi 11, dünyanın en iyi 22 maratonundan biri olan Vodafone İstanbul Maratonu’na bu yıl da binlerce çipli sporcunun ve yüz binlerce İstanbullunun katılması bekleniyor.

Dijital maraton

Vodafone her yıl olduğu gibi bu yıl da Vodafone teknolojileriyle katılımcılara çeşitli dijital deneyimler yaşatacak. Vatandaşlar, aradıkları bilgilere Vodafone İstanbul Maratonu web sitesinden ve Facebook etkinlik sayfasından tek tıkla ulaşabilecek. Maraton günü şehrin belirli bölgelerinde kurulacak Wi-Fi alanları ile maraton katılımcılarının bu hizmeti ücretsiz alması sağlanacak. “Vodafone Yanımda” uygulamasından kullanıcılara maraton ile ilgili bilgilere kolayca erişme imkânı sunulacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar