19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5868
EURO34.8509
ALTIN2494.3

Üsküdar Üniversitesi’nde Müzik Terapi Eğitimi başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üsküdar Üniversitesi’nde Müzik Terapi Eğitimi başlıyor
Abone ol
Üsküdar Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÜSEM) bünyesinde Müzik Terapi Eğitim Programı başlıyor.
Üsküdar Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÜSEM) bünyesinde Müzik Terapi Eğitim Programı başlıyor.

16 Ocak 2016’da başlayacak eğitim, Üsküdar Üniversitesi Müzik Terapi Uygulama ve Araştırma Merkezi-MÜTEM Müdürü Prof.Dr. Sevda Asqarova tarafından verilecek.

Özel eğitim gerektiren bireylerin; zihinsel, fiziksel, konuşma ve dil gelişim güçlüğü olan, duyusal, görsel, sosyal, duygusal veya davranış problemleri olan hastaların temel öz bakım becerilerini, bağımsız yaşam becerilerini geliştirmek ve topluma uyumlarını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen Müzik Terapi’nin önemi her geçen gün öne çıkıyor.

Çok eski zamanlardan bu yana var olan Müzik Terapi, bir çok hastalığın tedavisinde kullanılıyor. Müzikle Terapi’nin çözümüne yardımcı olduğu sağlık sorunları arasında depresyon, stres, sinirlilik, panik atak, uykusuzluk, dikkat dağınıklığı, baş, boyun ve bel ağrıları, kas ve eklem ağrıları, diyabet, hiperaktivite geliyor. Müzikle Terapi ayrıca otizmli bireyler, öğrenme güçlüğü çeken bireyler, hamileler için (Normal doğumun daha kolay gerçeklemesi ve doğum sonrası ağrıların azalmasına yardımcı olur), kanser hastaları (psikolojik sorunlara karşı etkili olarak bağışıklık sistemlerinin güçlenmesine yardımcı olur) ve sağlıklı bireyler de (Ruhu ve bedeni rahatlatmak amacı ile) yararlanıyor.

Bu alanda eğitim almak isteyen tıp, psikoloji, güzel sanatlar mezunları ve müzik öğretmenleri için Üsküdar Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÜSEM) bünyesinde Müzik Terapi Eğitim Programı başlıyor.

Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşkesi’nde 16 Ocak 2016 tarihinde başlayacak ve 4 hafta sürecek eğitim, Üsküdar Üniversitesi Müzik Terapi Uygulama ve Araştırma Merkezi-MÜTEM Müdürü Prof.Dr. Sevda Asqarova, uzman Mert Nar ve uzman Serkan Eröz tarafından verilecek.

Eğitim programında Nefes Terapi (Doğru Nefes Alma), dijital ve canlı enstrüman uygulamaları, ses terapi, ses masajı, vibrasyon (titreşim i Terapi), Sound Terapi, klasik Türk müziği ve klasik Batı müziği dinletileri de yer alacak.



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar