29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3795
EURO35.0698
ALTIN2324.4

Transit yolcu sayısı 7,6 milyon kişiyle rekor kırdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Transit yolcu sayısı 7,6 milyon kişiyle rekor kırdı
Abone ol
İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarından bu yılın ilk yarısında transit olarak geçen dış hat yolcu sayısı 7 milyon 646 bin kişiyle rekor kırdı.
İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarından bu yılın ilk yarısında transit olarak geçen dış hat yolcu sayısı 7 milyon 646 bin kişiyle rekor kırdı.

Türkiye Otelciler Birliği'nden (TÜROB) yapılan açıklamaya göre birliğin Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) verilerini baz alarak yaptığı araştırmanın sonuçları yayımlandı.

Buna göre ocak-haziran 2016 döneminde İstanbul'daki havalimanlarında yolcu sayısında düşüş olmazken, transit yolcu sayısındaki artış dikkat çekici boyuta ulaştı.

Bu yılın ilk yarısında İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarında transit dış hat yolcu sayısı yüzde 19 artışla 7 milyon 646 bin kişiye tırmanırken, araştırmada bu rakamın İstanbul'a paket turla gelip bir otelde konaklayanların sayısından daha fazla olduğu kaydedildi.

İstanbul havalimanlarına dış hatlardan gelen toplam yolcunun yüzde 64'ü, Türkiye'ye giriş yapmadan transit olarak başka ülkelere gitti.

Transit yolcu payı geçen yılın aynı döneminde yüzde 54 olmuştu. Yani bu yıl ilk 6 ayda 10 puan birden artış gösterdi.
Toplam yolcu sayısı 24 milyon 96 bin kişiye ulaştı

Araştırmaya göre ocak-haziran 2016 döneminde İstanbul'un iki büyük havalimanından gelen-giden toplam yolcu sayısı, 19 milyon 624 bini Atatürk Havalimanı'ndan olmak üzere toplam 24 milyon 96 bin kişiye ulaştı.

Toplam yolcu sayısı geçen yıla göre yüzde 1 artarken, 7 milyon 646 binini transit yolcuların oluşturduğu tekil yolcu sayısı da 12 milyon 48 bin kişi olarak gerçekleşti.

DHMİ istatistiklerinde havalimanlarını kullanan yolcular geliş ve gidişlerinde ayrı ayrı sayılıyor. TÜROB raporunda, DHMİ istatistiklerinde yer alan kişi sayısı ikiye bölünerek tekil kişi sayısı bulunuyor.

Muhabir: Sümeyye Dalkılınç

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar