25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5712
EURO35.0091
ALTIN2422.6

TEB'in aktiflerinin yüzde 71'ini krediler oluşturdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TEB'in aktiflerinin yüzde 71'ini krediler oluşturdu
Abone ol
Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB) 2016 yılında toplam aktiflerinin yüzde 71'ini krediler oluşturdu.
Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB) 2016 yılında toplam aktiflerinin yüzde 71'ini krediler oluşturdu.

Banka açıklamasına göre, 31 Aralık 2016 tarihi itibarıyla TEB'in aktif toplamı yılın başından itibaren yüzde 11 artarak 79,7 milyar TL'ye ulaştı, net karı ise 941,8 milyon TL olarak gerçekleşti. Krediler, 2016 yılında bankanın toplam aktiflerinin yüzde 71'ini oluşturdu. Toplam 56,4 milyar TL'lik kredilerin yarıya yakını KOBİ'lere kullandırıldı.

TEB'in 2016 yılında takipteki kredileri yüzde 3,08 seviyesinde gerçekleşti. Aynı dönemde toplam mevduat ise yüzde 12 artarak 49,8 milyar TL'ye ulaştı. Bankanın öz kaynakları yüzde 12 artarak 7,8 milyar TL'ye ulaşırken, sermaye yeterlilik rasyosu yüzde 14,37 olarak gerçekleşti.

TEB, 2015 yılında hayata geçirdiği Kadın Bankacılığı ile kadın patronlara özel bütünlüklü bir hizmet anlayışıyla onlara özel çözümler geliştirmeye devam etti. 2016 yıl sonu itibarıyla Türkiye'nin farklı birçok ilinde düzenlenen 16 TEB Kadın Akademisi etkinliğiyle 2 binden fazla iş kadınına ulaşıldı.

Kadın patronlara 205 milyon TL'nin üzerinde kredi

Kadınların yönettiği işletmeleri desteklemek ve kadın girişimciliğini teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği programı kapsamında TEB, 2016 yıl sonu itibarıyla 5 bin 200'den fazla müşterisine toplam 205 milyon TL'nin üzerinde kredi sağladı.

TEB Tarım Bankacılığı, tarıma özel yetkin kadrosuyla tarımsal üretimin yoğun olduğu bölgelerde öncelikli hizmet vermeye devam etti. Tarım sektörüne özel olarak oluşturulan şube konsepti Tohum Şubeleri'nin sayısı ise 21'e ulaştı.

Mart 2015'te hayata geçen CEPTETEB Dijital Bankacılık Platformu, 2016 yılında müşteri tabanını büyüterek dijital kanallardaki deneyimi geliştirmeye devam etti. Müşteri danışmanları aracılığıyla kullanıcıların istedikleri anda istedikleri yerde, yerinde müşteri edinimi ile hız ve kolaylık üzerine kurulu bir müşteri deneyimi sunan CEPTETEB, yıl sonu itibarıyla 350 bin müşteriye ve 3,4 milyar TL mevduat hacmine ulaşarak, Türkiye'nin en hızlı büyüyen dijital bankacılık platformlarından biri oldu.

TMO'ya 140 milyon avroluk finansman

Kurumsal Bankacılık'ta 2016 yılında da BNP Paribas ile birlikte Türk ekonomisini desteklemeye devam eden TEB'in, 2016 yıl sonu itibarıyla 5 yıl ve üzeri vadeli yatırım kredilerindeki toplam kredi taahhüdü 3 milyar 350 milyon TL'yi aştı. Söz konusu dönemde büyük çaplı maden ve ticari gayrimenkul finansmanlarının yanı sıra Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) de mahsul alımı finansmanı amacı ile 140 milyon avroluk finansman sağlandı.

TEB, BNP Paribas Grubu'nun da sağladığı imkanlarla, dış ticaret ve emtia finansmanında öncü banka olma konumunu 2016 yılında da sürdürdü. Bankanın daha önceki yıllarda geliştirdiği ve müşterilerine sunduğu Banka Ödeme Yükümlülüğü gibi ürünler artık daha düzenli bir şekilde müşterileri tarafından kullanılmaya başlandı.

Emtia finansmanında yıllardır sektörde en aktif banka olan TEB, bu alanda, 2017 yılında gerçekleşen ve devamının geleceği öngörülen mevzuat değişikliklerine paralel olarak, iş hacmini de katlayarak artırmayı planlıyor.

Bankadan yapılan açıklamada, "TEB, önümüzdeki dönemde de ülkemizin sahip olduğu genç, eğitimli, teknolojiye ve yeniliğe açık iş gücüyle girişimciliği teşvik etmeye; yenilikçi fikirlerin önünü açmaya ve katma değerli iş fikirlerini ekonomiye kazandırmayı kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir" ifadesine yer verildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar