20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

SULTANAHMET KÖFTECİSİ'NİN BAŞI TAKLİTLERİYLE DERTTE

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SULTANAHMET KÖFTECİSİ'NİN BAŞI TAKLİTLERİYLE DERTTE
Abone ol
Kuruluşunun 100'üncü yılını kutlamaya hazırlanan ünlü işletme, bir taklitçisinin üretimde tek tırnaklı hayvan eti kullandığı ortaya çıkınca soluğu mahkemede aldı.

Kuruluşunun 100'üncü yılını kutlamaya hazırlanan ünlü işletme, bir taklitçisinin üretimde tek tırnaklı hayvan eti kullandığı ortaya çıkınca soluğu mahkemede aldı.

1920 Sultanahmet Kötecisi CEO'su Mert Tezçakın: "Markamıza büyük zarar veren taklitçi aleyhinde 100 milyon liralık tazminat davası açıyoruz."

1920 yılında Mehmet Seracettin Efendi'nin hiçbir baharat kullanmadan et, tuz, soğan ve ekmek karışımıyla keşfettiği lezzetle ünlenen Sultanahmet Köftecisi'nin başı taklitleriyle dertte.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın denetimlerinde Sultanahmet Köftecisi markasını izinsiz olarak kullanan Sancaktepe'deki bir işletmenin köfte imalatında tek tırnaklı hayvanın etini kullandığı tespit edildi.

Bakanlığın bu tespiti, bazı internet sitelerinde "Sultanahmet Köftecisi ve birçok firma vatandaşa eşek eti yedirmiş" şeklinde yer alınca, kuruluşunun 100'üncü yılını kutlamaya hazırlanan 1920 Sultanahmet Köftecisi, soluğu mahkemede aldı.

TÜKETİCİ DE ŞİKAYETÇİ

1920 Sultanahmet Köftecisi CEO'su Mert Tezçakın, taklitçilerle ilgili sürekli lezzet ya da hizmetle ilgili şikayetler geldiğini anımsatarak, "Bu dükkanlarda mağdur olanlar, aradaki farkı bilmedikleri için şikayetlerini bize bildiriyor. Binlerce kişiye bu işletmelerle uzaktan yakından ilgimiz olmadığını anlattık. Ama bu kez durum farklı. İnsan sağlığını tehdit eden bu olay karşısında sessiz kalamayız; oldukça da kızgınız. İsim hakkı Tezçakın ailesine ait olan 1920 Sultanahmet Köftecisi ya da Tarihi Sultanahmet Köftecisi-Selim Usta tabelası taşıyan dükkanlarımızda yapılan denetimlerde, 99 yıllık tarihimiz boyunca kesinlikle sağlığa aykırı bir hususa rastlanılmamıştır. Markamıza büyük zarar veren taklitçi şirket aleyhinde 100 milyon liralık tazminat davası açıyoruz. Avukatlarımıza bu konuda gerekli talimatlar verildi" diye konuştu.

24 YILDIR SÜREN HUKUK MÜCADELESİ

Türkiye'nin en çok taklit edilen markalarından biri olduklarını, 200'e yakın taklitçi hakkında yasal işlem başlattıklarını bildiren Mert Tezçakın şunları söyledi:

"Maalesef Türkiye'de adalet sistemi oldukça yavaş ilerliyor. İlk olarak 1995 yılında başlattığımız davada, 3 yıl önce yerel mahkeme lehimize karar verdi. 200'e yakın dükkanın tabelasının indirilmesi istendi. Şu an dava Yargıtay aşamasında."

HANGİ LOGO GERÇEK

Sultanahmet köftesinin gerçek lezzetini tatmak isteyen tüketicinin, gittiği dükkanın tabelasına mutlaka dikkat etmesi gerektiğinin altını çizen Tezçakın, "Tabelada Sultanahmet Camisi'nden esinlenilen 6 minare ve Sultanahmet Meşhur Halk Köftecisi'nin baş harfleri olan S, M, H, K'nin yer aldığı logo bulunuyorsa, kuruluş tarihi de 1920 olarak belirtiliyorsa, doğru adrestesiniz demektir." ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar