19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3377
EURO35.2064
ALTIN2246.5

Şua İnşaat’tan Doğa Dostu Akıllı Proje

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şua İnşaat’tan Doğa Dostu Akıllı Proje
Abone ol
Yüksek enerji ve su tasarrufu sağlayacak Elite Concept’in yüzde 75’i sosyal donatı ve peyzaja ayrılıyor

Yüksek enerji ve su tasarrufu sağlayacak Elite Concept’in yüzde 75’i sosyal donatı ve peyzaja ayrılıyor

İnşaat sektöründe 26 yıldır çevreye ve insana saygılı bir yaklaşımla proje geliştiren Şua İnşaat, KadıköyFikirtepe’de konumlanan son projesi Elite Concept’te enerji ve su tasarrufu sağlayan doğaya dost akıllı ev sistemi kullanıyor. Bu sayede aidatların da minimum seviyede tutulması hedefleniyor. Bölgenin kendi içinde açık teras bahçeleri bulunan ilk projesi Elite Concept’te, dünyanın en yüksek kulesi olmaya hazırlanan Cidde’deki Jeddah Tower gibi prestijli projelerde kullanılan ve ısı tasarrufu sağlayan özel camlar kullanılıyor. Önek daireleri görülmeye hazır olan ve Temmuz ayında teslim edilmeye başlanacak Elite Concept’in yüzde 75’i sosyal donatı ve peyzaj alanlarından oluşuyor.


Küresel ısınmayla mücadeleye katkıda bulunmak için inşaat sektörüne önemli bir rol düştüğü bilinciyle hareket eden Şua İnşaat, 26 yıldır çevre hassasiyeti yüksek ve insana saygılı yapılara imza atıyor. Kadıköy Fikirtepe’nin en merkezi lokasyonunda konumlanan son projesi Elite Concept’te de aynı misyonla yol alan Şua İnşaat, 24 katlı 3 blokta 785 konut, 26 ticari ünite ve sosyal yaşam alanlarından oluşan projesinin yüzde 75’ini sosyal donatılar ve peyzaja ayırıyor. Örnek daireleri görülmeye hazır olan ve Temmuz ayında teslim edilmeye başlanacak doğa dostu proje Elite Concept; kara, deniz, hava yolu ve raylı sistem gibi pek çok farklı ulaşım alternatifinin kesişim noktasında yer alıyor.

Çevreci ve akıllı ev konsepti ile yüksek enerji ve su tasarrufu

Akıllı telefon ya da tabletlerle internet bağlantısı üzerinden kontrolü sağlanabilen akıllı ev konsepti ile hayatı kolaylaştıran Elite Concept, doğaya dost sürdürülebilir bir yaklaşımla planlandı. Projedeki tüm peyzaj alanlarının sulaması ve klozet rezervuarlarında kullanılacak su ihtiyacı; banyo, mutfak ve lavabolarda kullanılan sular ve yağmur sularının arıtılmasıyla elde edilen gri su arıtma sistemi ile gerçekleştirilecek. Ayrıca ortak alanların aydınlatma ve sıcak su ihtiyacı için de güneş panelleri sayesinde güneş enerjisinden yararlanılacak. Bu uygulamalarla elde edilecek tasarruf, işletme maliyetlerinin minimuma düşürülmesini ve aidatların azalmasını sağlayacak.

Daire içinde ısı artışını önleyen özel camlar

Elite Concept, bir yanda adalar, deniz ve tarihi yarımadanın göz alıcı siluetini diğer yanda Çamlıca’yı gören İstanbul’un dört bir yanına hakim manzarasıyla dikkat çekiyor. Yüzde 90 cam panoramik cephe mimarisi ile bu manzarayı kesintisiz olarak izleyebilmeyi mümkün kılan projede, modern zamanların Babil Kulesi olarak adlandırılan Dubai’deki Burj Al Khalifa ve dünyanın en yüksek kulesi olmaya hazırlanan Cidde’deki Jeddah Tower gibi prestijli projelerde kullanılan Amerikan menşeli Guardian markasının reflekte camları tercih edildi. Güneşe karşı yüksek performanslı koruma ve ısı tasarrufu sağlayan bu özel camlar, daire içlerinde ısı ve morötesi ışık artışına neden olabilecek güneş enerjisini en aza indirerek sıcak havalarda klima kullanımını minimize ediyor. Her türlü uygulama için görünür ışık iletimini ise maksimum noktaya çıkararak aydınlatma ihtiyacını azaltıyor.

Bölgenin kendi içinde açık teras bahçeleri olan ilk projesi

Fikirtepe bölgesinin kendi içerisinde açık teras bahçeleri bulunan ilk projesi olma özelliğini taşıyan Elite Concept’in yüzde 75’i sosyal donatı ve peyzaj alanlarına ayrılıyor. Projenin sosyal tesisleri içinde; kapalı havuz, sauna, buhar odası, fitness center, cafe, süs havuzları, koşu ve yürüyüş parkurları, çarşı otoparkı ve kapalı otopark yer alıyor. Blok zeminlerinde yer alan çarşı caddedeki mağazalar ise giyimden gıdaya, eczaneden markete, banka şubelerinden ATM’lere kadar tüm önemli ihtiyaçlara yanıt verecek şekilde tasarlanacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar