25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5748
EURO35.0319
ALTIN2435.1

"Stüdyo daire konusundaki zorunluluk olumlu yansıyacak"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Stüdyo daire konusundaki zorunluluk olumlu yansıyacak"
Abone ol
Demir Grup Yönetim Kurulu Başkanı Demir, "1+0 daire tiplerinin üretimden kaldırmasına yönelik atılan adımların sektöre olumlu yansıyacağını düşünüyorum" dedi.

Demir Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, "1+0 daire tiplerinin üretimden kaldırmasına yönelik atılan adımların sektöre olumlu yansıyacağını düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğünün hazırladığı Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Taslağı ile her müstakil konutta en az 1 oturma odası (net alanı 12 metrekare) ve 1 yatak odası (net alanı 9 metrekare) bulunması zorunluluğu getiriliyor. Yeni yönetmelik yasalaşırsa artık stüdyo daireler (1+0) inşa edilemeyecek.

Konuya ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Demir, söz konusu zorunluluğun şimdilik taslak olarak tartışıldığını belirterek, taslağın yürürlüğe girmesiyle birlikte sektörde markalı konut projelerinin önünün açılacağını düşündüklerini dile getirdi.

Demir, şu ifadeleri kullandı:

"Bu daireler, kullanımı zor olsa da fiyat cazibesi sebebiyle konut alıcıların tercihlerini etkiliyordu. Her ne kadar 1+0 dairelerin alımı kolay gözükse de kullanımı oturumcular için hiç de kolay değil. Yatırımı yapan için de satışı oldukça zor. Haliyle üretimden kalkıyor olması tüketici nezdinde kafa karışlığını da ortadan kaldıracaktır. Diğer taraftan geniş açıyla baktığımızda en önemlisi, 1+0 daireler, Türk örf ve adetlerine uygun bir modele sahip değil. Üzerinde çalışılan taslakla beraber 1+0 daireler artık üretilmeyecek. Bu yasa ile birlikte projelerin itibarı da olumlu yönde etkilenecek."

Demir İnşaat olarak 1984 yılından bu yana konut ürettiklerini hatırlatan Demir, ürettikleri konutların hiçbirinde 1+0 dairelere yer vermediklerini vurgulayarak, "Biz firma olarak Türk örf ve adetlerine uygun konut projeleri üretiyoruz. Örneğin en son geçen sene teslim ettiğimiz Demir Romance projemizde kurban kesim tesis alanına yer verdik. Sabah okula giden minik yavrularımız için servis bekleme alanı oluşturduk. Dolayısıyla 1+0 daire tiplerinin üretimden kaldırmasına yönelik atılan adımların sektöre olumlu yansıyacağını düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar