25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5628
EURO35.0408
ALTIN2425.3

Şişecam'ın 2016 net karı 1 milyar 40 milyon lira

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şişecam'ın 2016 net karı 1 milyar 40 milyon lira
Abone ol
Şişecam Topluluğunun, 2016'da 1 milyar 40 milyon liralık net kar, 8,4 milyar liralık da satış geliri elde ettiği bildirildi
Şişecam Topluluğu, 2016 yılında 1 milyar 40 milyon liralık net kar elde etti.

Şişecam'dan yapılan açıklamaya göre topluluğun geçen yıla ilişkin finansal sonuçları açıklandı. Buna göre Şişecam geçen yıl yaklaşık 8,4 milyar liralık satış geliri elde etti.

Geçen yıl yurt içi ve yurt dışındaki kuruluşlarında yaklaşık 4,6 milyon ton cam üreten topluluk, bu dönemde 2,3 milyon ton soda külü ve 3,8 milyon tondan fazla endüstriyel hammadde üretimi de gerçekleştirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, 2016 yılı sonu itibarıyla konsolide net satışlarının 8,4 milyar lirayı aştığını bildirdi.

Konsolide satışlar içinde Türkiye'den yapılan ihracat ile yurt dışı üretimden satışların toplamını ifade eden uluslararası satışların payının yüzde 54 olarak gerçekleştiği bilgisini veren Kırman, "Bu dönemde yaklaşık 1,5 milyar dolar seviyesinde uluslararası satış gerçekleştirdik. Maliyet, üretimin coğrafi dağılımı gibi konularda devam eden optimizasyon çalışmalarımızın sonucunda, 2016 yılı konsolide EBITDA hacmimiz 2,1 milyar lira seviyesinde gerçekleşti." ifadelerini kullandı.

Kırman, topluluk olarak 2016 yılında yaklaşık 1,2 milyar lira düzeyinde yatırım harcaması gerçekleştirdiklerini ve yaklaşık 696 milyon dolar tutarındaki ihracat hacmiyle ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam ettiklerine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Mali yapımızı topluluğun istikrarlı büyüme çizgisindeki devamlılığı koruyacak, önümüzdeki dönemlerde de büyümemizi destekleyecek şekilde daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Üretim noktalarımızın optimizasyonuna yönelik çalışmalarımızın hızını artırarak sürdürürken, maliyetlerimizi de başta artan otomasyon kullanımı olmak üzere tüm etkin yöntemleri kullanarak optimize etmeye devam edeceğiz. Sürdürülebilir karlı büyüme ve operasyonel mükemmellik hedeflerimiz doğrultusunda izlenecek politikalarla ilgili değerlendirmeleri, küresel ekonominin içinde bulunduğu koşulları da dikkate alarak sürekli gerçekleştirmekteyiz."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar