29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3643
EURO34.9818
ALTIN2324.9

“Psikolojik İlk Yardım” için #EliniVer!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Psikolojik İlk Yardım” için #EliniVer!
Abone ol
Üsküdar Üniversitesi, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü kapsamında düzenlediği sosyal medya kampanyası ile Psikolojik İlk Yardım’ın önemine dikkat çekiyor.
Üsküdar Üniversitesi, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü kapsamında düzenlediği sosyal medya kampanyası ile Psikolojik İlk Yardım’ın önemine dikkat çekiyor.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nevzat Tarhan tarafından başlatılan kampanya sosyal medyada #EliniVer hashtagi ile gerçekleştiriliyor.

Ruh sağlığı ve hastalıklarının toplumda farkındalığını artırmak amacıyla her yıl 10 Ekim’de kutlanan Dünya Ruh Sağlığı Günü’nün bu yılki teması “Psikolojik İlk Yardım” olarak belirlendi.

“Psikolojik İlk Yardım”, travmatik olayları yaşayan bireylere destekleyici müdahale anlamına geliyor. Kişilerin travmaya uğrayan bireylere ilk anda nasıl yaklaşılacağını bilmek ise büyük önem taşıyor.

Üsküdar Üniversitesi’nin Dünya Ruh Sağlığı Günü kapsamında sosyal medya üzerinden hazırladığı “#EliniVer Kampanyası” ile sadece sağlık çalışanları değil, her bireyin ciddi afet ve kazalarda, ihtiyaç anında psikolojik destek verme görevi üstlenebileceğini vurgulanıyor.

Kampanyaya ilk destek Rektör’den…

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ın “Sizleri sosyal medya üzerinde bu kampanyaya davet ediyor ve bir arkadaşınızı kampanyaya çağırmanızı rica ediyorum” notuyla “Psikolojik İlk Yardım için #EliniVer” hashtag’i ile başladı.

Hızla yayılan kampanyaya; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Atasoy, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Tayfun Uzbay, İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nazife Güngör, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Sinan Canan’ın da aralarında bulunduğu akademisyenler de kamera karşısına geçerek destek verdiler.

‘Psikolojik İlk Yardım için #EliniVer’

Kampanya; sosyal medya hesapları üzerinden yürütülüyor. Kampanyaya katılmak isteyenler ellerini uzattıkları bir fotoğrafı ‘Psikolojik İlk Yardım için #EliniVer’ yazarak paylaşıp, arkadaşlarını etiketleyerek davet edebiliyor.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar