23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5469
EURO34.9305
ALTIN2435.1

Prof.Dr. İbrahim Özdemir, Suudi Arabistan’da çevre jürisine seçildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Prof.Dr. İbrahim Özdemir, Suudi Arabistan’da çevre jürisine seçildi
Abone ol
Üsküdar Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Özdemir, Suudi Arabistan Krallığı tarafından çevreci projelerin ödüllendirilmesi amacıyla oluşturulan çevre jürisi için görevlendirildi.
Üsküdar Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Özdemir, Suudi Arabistan Krallığı tarafından çevreci projelerin ödüllendirilmesi amacıyla oluşturulan çevre jürisi için görevlendirildi.

Suudi Arabistan çevre konusunda bir ilke imza atıyor. Kral Selman Bin Abdulaziz el-Suud, islam dünyasında çevreyle ilgili en iyi projeleri ödüllendiriyor. Suudi Arabistan Krallığı İslam Dünyası Çevre Yönetimi Ödülü’nün, İslam dünyasında bu alanda bir ilk olduğu belirtililirken verilecek ödülün tüm dünyada ses getirmesi bekleniyor.

Bu konudaki projeleri değerlendirecek jüri üyeleri ise müslüman dünyadaki çevrecilerden seçildi. Prof. Dr. İbrahim Özdemir’in Çevre Ödülü Yüksek Komite Üyeliğinde bulunduğu organizasyonda Malezya eski Başbakanı Dr. Mahathir Muhammed, Gambiya Çevre Bakanı Osman Jarju, Pakistan yükseköğretim komisyon başkanı Prof Dr Muhtar Ahmed, Arab Birliği Genel Sekreterliğinden Dr. Muhammed bin İbrahim al Tuwaijri bulunuyor.

Çevre konusundaki çalışmaları ile tanınan Üsküdar Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Özdemir aynı zamanda Birleşmiş Milletler Çevre Programı’nda (UNEP) danışman olarak görev yapıyor. Prof. Dr. Özdemir, daha önce de İslam İklim Değişikliği Deklarasyonunu hazırlayan heyette yer almıştı.

26-27 Eylül 2016 tarihlerinde Cidde’de ilk toplantısını yapan heyet, konuyla ilgili ilkleri belirleyerek kamuoyuna duyuracak. Müslümanların çevre konusundaki duyarlılık ve etkinlikleri dünyadaki tüm çevreciler tarafından dikkatle izleniyor.

Çevre bilinci inancımızın özünden kaynaklanıyor

“Çevre bilincinin gelip-geçici bir moda değil, inancımızın özünden kaynaklanan bir hayat algısı” olduğunu belirten Prof. Dr. Özdemir, Suudi Arabistan’ın çevre konusundaki duyarlılığının diğer müslüman ülkelere örnek olmasını temenni ettiğini söyledi.

İslam çevre ahlâkının temel direklerinden ilkinin “tevhid” inancı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Özdemir, “Bu âlem, Allah tarafından yaratılmıştır. Bu yaratılma tesadüfî değildir. Her şey belli bir ölçü ve hikmetle yaratılmıştır. Biz de daha sonra yaratılmışız ve bu âleme dâhil olmuşuz. Dağların, göklerin yüklenmekten kaçındıkları kulluk emaneti bize verilmiştir. Hz. Peygamber de bizlere çevre duyarlılığı konusunda sorumluluklarımızı iletmiştir. Bu dünyada yaptığımız her şeyden sorumluyuz. Dahası ahirette yaptıklarımız ve yapmadıklarımızla ilgili olarak hesaba çekileceğiz” diye konuştu.

Bundan hareketle müslümanların çevrelerindeki tüm canlılara karşı ahlaki ve hukuki sorumlulukları olduğunu belirten Prof. Dr. Özdemir, çevreyi koruma ve gelecek nesillere daha güzel ve sağlıklı bir dünya bırakma konusunda duyarlı olan birey, kurum ve şirketlerin ödüllendirmesinin önemli olduğunu vurguladı.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar