29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.4524
EURO35.6516
ALTIN2326.2

Ömer Koç HeForShe'nin küresel liderlerinden oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ömer Koç HeForShe'nin küresel liderlerinden oldu
Abone ol
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, BM Kadın Birimi tarafından yürütülen HeForShe hareketinin küresel liderleri arasında
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Birleşmiş Milletler (BM) Kadın Birimi tarafından yürütülen HeForShe hareketinin küresel liderleri arasına katıldı.

Koç Holding'den yapılan açıklamada, Koç'un, Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Biriminin (Birleşmiş Milletler Kadın Birimi - UN Women) dünya çapında eylül 2014'te başlattığı ve Mart 2015'te Koç Topluluğunun Türkiye'deki ana destekçisi olduğu HeForShe hareketinin küresel liderleri arasına katıldığı bildirildi.

2030 yılına kadar toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamayı hedefleyen HeForShe'nin bu hedefe ulaşmayı hızlandırmak amacıyla oluşturduğu 10x10x10 Etki Programı kapsamında iş dünyasından seçilen 10 küresel liderinden biri olan Ömer M. Koç, Koç Topluluğunun program dahilindeki taahhütlerinin de sözcüsü olacak.

Koç Holding'in 2020 yılına kadar toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri ile 100 bin kişiye ulaşma ve toplumsal cinsiyet duyarlı iş yerini güçlendirerek bu yöndeki çalışmaları yaygınlaştırma taahhüdü bulunuyor.

"Toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklememiz, her anlamda daha güçlü bir Türkiye'nin kapılarını açacaktır"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ömer M. Koç, toplumsal cinsiyet eşitliğini ana meseleleri arasında gördüklerini bildirdi.

Toplumsal cinsiyet eşitliğinin ülkelerin kalkınması, insani gelişmenin sağlanması ve daha adil toplumların oluşması için en önemli unsurlardan birisi olduğunu vurgulayan Koç, "Bu kapsamda, iş ortamlarımızda toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklememiz, her anlamda daha güçlü bir Türkiye'nin kapılarını da açacaktır." ifadelerini kullandı.

Koç, toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesinde her seviyede ve her iş kategorisinde eşit temsilin hedeflenmesi gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Koç Topluluğu olarak toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesinde etkili bir çaba içindeyiz ve etki gücümüzün en yüksek olduğu alana odaklanıyoruz. Kurumsal kültür dönüşümünü sağlayarak toplumsal cinsiyet duyarlı iş yerleri oluşturmak önceliklerimiz arasında yer alıyor. Kadınların iş gücüne katılımı, istihdamda kalması ve karar alma mekanizmalarına dahil olması için çalışıyoruz. Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum projemiz ile de duyarlılık halkasının genişlediğini memnuniyetle görüyoruz. Faaliyet gösterdiğimiz sektörler ve çalışan sayımız ile ülkemizin önemli bir bölümüne ulaşıyoruz. Dolayısıyla, Koç Topluluğunda yaşanacak bir dönüşümün, ülkemizin de bu alanda ilerlemesine örnek olabilecek nitelikte olduğuna inanıyoruz."

Koç'un cinsiyet eşitliği çalışmaları

HerForShe hareketinin küresel liderleri arasında yer alan Koç Holding, toplumsal cinsiyet eşitliği alanındaki çalışmalarını kapsamlı projelerle ortaya koyuyor.

UN Women ve UN Global Compact'ın ortak girişimi olan Kadının Güçlenmesi İlkelerinin imzacısı olan Koç Holding, 2006'dan bu yana yürüttüğü Ülkem İçin Projesinin 2015 – 2017 temasında "Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum" olarak açıklamıştı.

Koç Topluluğu çalışanları ve bayilerinin aktif görev aldığı proje kapsamında Koç Holding, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAP Vakfı) ve Koç Üniversitesi Kadın Araştırmaları Merkezi (Koç-KAM) ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) ile iş birliği yaptı.

Bu iş birliği kapsamında hayata geçen farkındalık seminerleri 81 ili temsil eden ve projenin gönüllü elçileri olan Koç Topluluğu bayileri ile bölge müdürlerinin öncülüğünde devam ediyor. Bugüne kadar gerçekleşen eğitimler ile 70 bin kişiye ulaşıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar