20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2498.1

n11.com KOBİ'leri 37 milyon ürün sattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
n11.com KOBİ'leri 37 milyon ürün sattı
Abone ol
E-ticaret platformu n11.com'un açık pazar iş modeli sayesinde 2013 yılından bu yana Türkiye genelinde yaklaşık 60 bin KOBİ e-ticarete atıldı, n11.com KOBİ'leri 37 milyon ürün sattı.
E-ticaret platformu n11.com'un açık pazar iş modeli sayesinde 2013 yılından bu yana Türkiye genelinde yaklaşık 60 bin KOBİ e-ticarete atıldı, n11.com KOBİ'leri 37 milyon ürün sattı.

n11.com'dan yapılan açıklamaya göre e-ticaret, Türkiye'de yeni ve özgün bir satış kanalı olarak firmaların gündemine girdi. Geleneksel satış kanallarıyla ulaşamadıkları kitleye e-ticaret sayesinde ulaşan üreticiler, n11.com'un pazarlama ve bilişim altyapısı ile e-ticaretin farkını yaşıyor.

Kurulduğu 2013 yılından bu yana KOBİ ağırlıklı 60 bin mağazaya ev sahipliği yapan n11.com sayesinde mağazalar, 37 milyona yakın ürün sattı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen n11.com Üst Yöneticisi (CEO) Won Yong Jo, Türkiye'nin e-ticaret potansiyeli yüksek bir ülke olduğunu bildirdi.

Türkiye'nin yeniliklere ve gelişime çok hızlı ve olumlu geri dönüşler veren bir ülke olduğuna işaret eden Jo, n11.com olarak ülke genelinde işletmelerin yaklaşık yüzde 99'unu oluşturan KOBİ'lerin ticaret anlayışını değiştirerek e-ticaretle tanışmalarına imkan verdiklerini dile getirdi.

Jo, nisan 2013'ten bu yana yaklaşık 60 bin KOBİ'nin platformlarıyla aracılığıyla e-ticaretle tanıştığını ve tüm Türkiye'ye satış gerçekleştirdiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Açık pazar iş modeli sayesinde e-ticarete atılan 60 bin KOBİ, 37 milyon ürün satarak satışlarını katladı. n11.com'un iş modeli ve devrim niteliğindeki bu dönüşüm hamlesiyle, Türkiye'deki e-ticaret hareketliliğinin devam edeceğini, önümüzdeki dönemde e-ticaretin, toplam perakende hacmi içerisinde hak ettiği yere ulaşacağına inanıyoruz."

"Büyüyen Türkiye'nin, e-ticarette hak ettiği yere gelmesi misyonu ile çalışıyoruz"

n11.com Üst Yöneticisi Jo, ticaret hacmi ve potansiyeli yüksek yerel işletmelerin büyümesi ve önünün açılması için e-ticaretin öneminden bahsetti.

Teknolojik gelişmelerin birçok alanda olduğu gibi ticari faaliyetleri de yeniden tanımladığına işaret eden Jo, n11.com olarak şeffaf bir iş anlayışına, uzun süreli ortaklığa, adil rekabet ilkelerine ve güvene dayalı bir platform olarak faaliyet gösterdiklerini dile getirdi.

Jo, işletmeden tüketiciye (B2C) satış anlayışı ile ticarette gri alanlar yaratmadan, belgeli ve tüketici haklarına saygılı ciddi bir platform ile hem ekonomiyi hem de pazarlarını büyütmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Türkiye'de e-ticaretin henüz gelişim evresinde olan fakat çok hızlı ve emin adımlarla bu süreçten geçen bir sektör olduğuna işaret eden Jo, "Büyüyen Türkiye'nin günümüzün yükselen yıldızı e-ticaret sektöründe hak ettiği yere gelmesi misyonu ile çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"n11.com mobil uygulamasının indirilme sayısı 5 milyona çıktı"

Won Yong Jo, n11.com'un 2016'da toplam trafiğini 360 milyondan 655 milyona çıkardığını bildirdi.

Bu sayının 2014'te 157 milyon olduğu bilgisini veren Jo, n11.com üye sayısının da bir yılda 5,8 milyondan 8,2 milyona çıktığını kaydetti.

Büyümede mobilin payının katlanarak arttığına değinen Jo, n11.com mobil uygulamasının indirilme sayısının 3 milyondan 5 milyona çıktığını dile getirdi. n11.com'un artan üye sayısı düşünüldüğünde mobil için hala gidecek yolu olduğunu vurgulayan Jo, 2017 yılında öncelikleri arasına mobili aldıklarını ifade etti.

n11.com, KOBİ'lerin ekonomiye dahil olmalarına imkan sağlayan iş modeli ile işletmelerin kazançlarını artırdığı hizmetlerine bir yenisini daha ekleyerek, KOBİ'lere özel n11mağazam e-ticaret paketi ile ticaretin daha da gelişmesine olanak sağlıyor.

"n11mağazam E-Ticaret Paketi" sayesinde KOBİ'ler, müşterilerinin 7/24 alışveriş yapabileceği sanal bir mağazaya sahip oluyor.

n11mağazam, n11.com mağazası ile entegre çalışıyor, bu sayede ürünler tek panelden yüklenip iki ayrı kanaldan satılabiliyor.

İş ortaklarına özel 3 ay ücretsiz sunulan paket, kolay ve anlaşılır yönetim paneli, mobil uyumlu temalar, tüm kredi kartlarına taksit imkanı, SEO uyumluluğu, ürün ve ziyaretçi istatistik raporları, n11.com'daki mağaza ile tam entegrasyon, Amazon web servisi altyapısı ve güvenli ödeme noktası için SSL sertifikası gibi avantajlar sunuyor.

Anadolu'daki iş ortaklarına destek olma hedefiyle yola çıkan n11.com, 2016 yılı boyunca 57 ili kapsayan 31 farklı eğitimle 2 bin 450 satıcıya, e-ticaret eğitimi ve satışlarını artırmanın yolları, platform kullanımı, sipariş süreç yönetimi, mevzuatlar, reklam uygulamaları gibi konularda eğitim verdi. 2017 yılı eğitim serilerinin sonunda ise 3 bin iş ortağı satıcıyla buluşmayı hedefliyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar