25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5275
EURO34.9585
ALTIN2436.5

Koç Üniversitesi Ödülleri Sahiplerini Buldu!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Koç Üniversitesi Ödülleri Sahiplerini Buldu!
Abone ol
Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Siyasal Partiler ve Anayasalar ile ilişkilerini konu alan “Prof. Dr. Yavuz Abadan ve Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Makale Yarışması” sonuçları Koç Üniversitesi’nde düzenlenen törenle açıklandı.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Siyasal Partiler ve Anayasalar ile ilişkilerini konu alan “Prof. Dr. Yavuz Abadan ve Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Makale Yarışması” sonuçları Koç Üniversitesi’nde düzenlenen törenle açıklandı.

Bu yıl ilk kez Koç Üniversitesi öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışmada, Koç Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü doktora öğrencisi Gizem Türkarslan, “Kadın Hareketi ve Siyasal Partiler: Türkiye ve Tunus Örnekleri” çalışmasıyla; Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Duygu Tan ise “Siyasette Kadın Temsili ve Kota Uygulaması: Bazı Öneriler Eşliğinde Uygulamanın İç Dinamikleri Üzerinden Bir Değerlendirme” başlıklı makalesiyle ödülü almaya hak kazandı.

Siyaset Bilimi ve Hukuk alanında Türkiye’nin öncü akademisyenlerinden Prof. Dr. Yavuz Abadan ve Prof. Dr. Nermin Abadan Unat adına verilen, “Prof. Dr. Yavuz Abadan ve Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Makale Yarışması” ödülleri sahiplerini buldu.

“Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Siyasal Partiler”, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Anayasalar” olarak iki ayrı konuda yapılan araştırmaların değerlendirildiği yarışmada birincilik ödülü, “Kadın Hareketi ve Siyasal Partiler: Türkiye ve Tunus Örnekleri” başlıklı çalışmasıyla Koç Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü doktora öğrencisi Gizem Türkarslan ile “Siyasette Kadın Temsili ve Kota Uygulaması: Bazı Öneriler Eşliğinde Uygulamanın İç Dinamikleri Üzerinden Bir Değerlendirme” başlıklı makalesiyle Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Duygu Tan’a verildi.

14 Kasım Salı günü Koç Üniversitesi Rumeli Feneri Kampüsü’nde düzenlenen törende, ikincilik ödülünü, Koç Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden Deniz Koçer, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Siyasal Partiler” başlıklı çalışması ve Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Köksal Kaplan “Türkiye’de Kadınlar ve Siyasal Partiler” çalışmasıyla paylaştı. Yarışmanın üçüncülük ödülünü ise “Türkiye’de Siyasal Partilerin Cinsiyet Kökenli Ekonomik Fırsat Eşitliği ve Kadınların İşgücüne Katılımını Arttırmaya Yönelik Politikaları” çalışmasıyla Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü öğrencisi Osman Soylu ile “Toplumsal Cinsiyet Sosyolojisi Ekseninde Türkiye’de Başörtüsü ve Yasağı” çalışmasıyla Koç ÜniversitesiHukuk Fakültesi öğrencilerinden Hasan Basri Çifci paylaştı.

Prof. Dr. Yavuz Abadan ve Prof. Dr. Nermin Abadan UnatMakale Yarışması jüri heyeti, Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bertil Emrah Oder, Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nur Centel ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülriz Uygur’dan oluşuyor. Değerlendirme sonucunda ödül; özgünlük, araştırma konusunun temel çerçevesinin tanımlanması ve araştırma yöntemlerine ilişkin açıklık ölçütlerine göre üst düzey yetkinlik gösteren adaylar arasında paylaştırıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar