28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.339
EURO35.1558
ALTIN2306.8

Güler Sabancı’dan mezunlara tavsiyeler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Güler Sabancı’dan mezunlara tavsiyeler
Abone ol
Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı’dan mezunlara tavsiyeler:

Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı’dan mezunlara tavsiyeler:

* Sabancı Üniversitesi’nden bilimin yolundan sapmayan, Cumhuriyet değerlerine bağlı, eşitlikçi, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür gençler olarak hayata atılıyorsunuz.

* Zorluklarla karşılaştığınızda, evrensel değerler yolunuzu aydınlatan ışık olsun.

* İnsanın kendi kişiliğini inşa etmesi ömür boyu sürecek bir uğraştır.

* Sizi siz yapan ne kadar yaratıcı, ne kadar cesur, ne kadar alçakgönüllü, ne kadar sağduyulu ve vicdanlı olduğunuzdur.

* Size tavsiyem, özgeçmişinizin ötesinde, “iyi, faydalı ve vicdanlı insan” olarak anılan bir karakter inşa etmek için çaba göstermenizdir.

* Tüm kimliklerin ötesine geçin, insanlara ve farklılıklara saygı gösterin.

* Eğer daha güzel bir dünyada yaşayacaksak, bunu gerçekleştirecek olan sizlersiniz.

* Kimsenin hedefinizi aşağıya çekmesine izin vermeyin.

* Akıl almaktan, sormaktan, danışmaktan çekinmeyin ama her zaman kendinize olan güveninizle karar verin.


Sabancı Üniversitesi, 22 Haziran 2019, Cumartesi günü, lisansüstünde 20. dönem, lisans programlarında 17. dönem mezunlarını verdi. Mezunlar diplomalarını, Sabancı Üniversitesi’nde gerçekleşen törenle aldılar.

Törende, fakülte birincilik ödülleri de sahiplerini buldu. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Birincisi Naci Ege Saraç,Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi Birincisi Atakan Başdüzen, Yönetim Bilimleri Fakültesi Birincisi ise Burak Şahin oldu.

Törende, Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ve Rektör Yusuf Leblebici’nin yanı sıra, lisansüstü mezunları adına Aysu Yurduşen, lisans mezunları adına Fatih Öztoprak ileSabancı Üniversitesi Mezunları Derneği Başkanı Zeynep Bahar Çelik birer konuşma yaptılar.

“20 yıl önce yükseköğrenimde fark yaratmak hedefiyle yola çıktık”

Güler Sabancı konuşmasına bu yıl Sabancı Üniversitesi’nin 20. yılını kutladığına vurgu yaparak başladı. 20 yıl önce yükseköğrenimde fark yaratmak ve dünya üniversitesi olmak hedefiyle yola çıktıklarını söyleyen Sabancı, bugün geldikleri noktada, bilimsel başarılara ve geleceğe yön veren çalışmalara öncülük ettiklerini söyledi. Güler Sabancı konuşmasında, Sabancı Üniversitesi Onursal Başkanı Sakıp Sabancı’nın Türkiye’nin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmasının ancak, iyi yetişmiş, iyi eğitilmiş gençlerle olacağına yürekten inandığını söyledi.

Bu yıl yurt dışında; Boston, San Francisco, Londra, Amsterdam ve Münih’te pek çok Sabancı Üniversitesi mezunu ile buluştuklarını söyleyen Sabancı, hepsinin ulaştıkları noktaların kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Güler Sabancı “Her zaman çok önemsediğimiz, dünyanın her yerinde geçerli yetkinlikler kazandırarak, “dünya vatandaşı” yetiştirme konusunda çok iyi bir noktada olduğumuzu bir kez daha anladık.” dedi.  Mezunlarının hem akademik dünyada hem de iş hayatında önemli yerlere geldiklerini de sözlerine ekledi.

Sabancı Üniversitesi’nin 20. yılında yeni yönetim kadrosu

Sabancı Üniversitesi’nin 20. yılında yönetimde de önemli değişiklikler olduğunu açıklayan Güler Sabancı, yakın zamanda rektörlük bayrağını devralan Prof. Yusuf Leblebici’nin Sabancı Üniversitesi’ne geri dönüşünün kendilerine güç verdiğini söyledi. Yusuf Leblebici’nin, Sabancı Üniversitesi’nin ilk yıllarında, özgün ve öncü sistemin oluşum sürecinde önemli katkıları bulunduğunu sözlerine ekledi. Güler Sabancı “Dünya çapında başarılar kazanarak müthiş tecrübeler edindiği İsviçre’deki Lozan Federal Teknoloji Enstitüsü’nden, Sabancı Üniversitesi’ne Rektör olarak dönmesi çok gurur vericidir.” diyerek devam etti.

Güler Sabancı bir diğer değişikliğin de Sabancı Üniversitesi’nin kurumsal yapısında çok önemli bir rolü bulunan genel sekreterlik pozisyonunda olduğunu duyurdu. Yaklaşık 15 yıldır Sabancı Üniversitesi’nin Genel Sekreterliğini yürüten Haluk Bal’ın emekliye ayrılarak yerini Rasim Karas’a bırakacağını açıkladı.

“Cumhuriyet değerlerine bağlı, eşitlikçi, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür gençler olarak hayata atılıyorsunuz”

Mezuniyet töreninde gençlere seslenen Güler Sabancı, “Mezun olduğunuz bu dönemde, özellikle teknolojinin itici gücüyle yeni bir dünya düzeni kuruluyor. Ama bir taraftan da maalesef tüm dünyada pek çok zorluklar yaşanmaya devam ediyor. Herkes kendisi gibi düşünen insanları okuyor, dinliyor, izliyor.  Ne yazık ki, farklılıklara tahammül azalıyor.  Yüzeysel ayrımlar, etiketler, cinsiyet ve her türlü farklı düşünce kamplaşmalara sebep olabiliyor.  Bundan çıkmanın yolu ise; tüm kimliklerin ötesine geçip, insanı görmekten, anlamaktan ve farklılıklara saygı göstermekten geçiyor. Eğer daha güzel bir dünyada yaşayacaksak, bunu gerçekleştirecek olan sizlersiniz.” dedi.

Güler Sabancı, mezunların Sabancı Üniversitesi’nden, bilimin yolundan sapmayan, Cumhuriyet değerlerine bağlı, eşitlikçi, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür gençler olarak hayata atıldıklarını sözlerine ekledi.

Sabancı Üniversitesi mezunlarının Türkiye’de çok az insana nasip olacak, çok iyi ve ayrıcalıklı bir eğitim aldıklarına vurgu yapan Güler Sabancı, “Dünya vatandaşı” olmaları ve dünyanın her yerinde fark yaratmalarını sağlayacak yetkinlikler kazandıklarını söyledi.

“İnsanın kendi kişiliğini inşa etmesi ömür boyu sürecek bir uğraştır”

Gençlere nasihatlerde bulunan Güler Sabancı, “Unutmayın ki, siz özgeçmişinizden ibaret değilsiniz. Sizi siz yapan, sizi tanımlayan ne sahip olduğunuz diploma, ne instagramdaki takipçi sayınızdır. Sizi siz yapan, “kişiliğiniz”, yani insani özelliklerinizdir. Ne kadar yaratıcı, ne kadar cesur, ne kadar alçakgönüllü, ne kadar sağduyulu ve vicdanlı olduğunuzdur.” dedi.

İnsanın kendi kişiliğini inşa etmesinin ömür boyu sürecek bir uğraş olduğuna vurgu yapan Güler Sabancı, kariyerine başladığı döneme, üniversitenin kuruluş yıllarına ve bugüne baktığında, kişiliğinin ve hayata bakışının yıllar içinde geliştiğini gördüğünü söyledi. İnsanın karakterini inşa etmesinin; yani kendini tanımasının, eksikliklerini görmesinin, bunları düzeltmesinin, karşılaştığı zorlukları çözme şeklinin, olgunlaşmasının bitmeyen bir yolculuk olduğunu sözlerine ekledi.

Güler Sabancı “Size tavsiyem, özgeçmişinizin ötesinde, “iyi, faydalı ve vicdanlı insan” olarak anılan bir karakter inşa etmek için çaba göstermenizdir.” dedi.

“Evrensel değerler yolunuzu aydınlatan ışık olsun”

Mezunlara; kendilerine hedef koyma, plan yapma ve bu planı uygulama tavsiyesinde bulunan Güler Sabancı; “Kimsenin hedefinizi aşağıya çekmesine izin vermeyin. Akıl almaktan, sormaktan, danışmaktan çekinmeyin ama her zaman kendinize olan güveninizle karar verin. Başkalarına değil kendinize güvenin. Zorluklarla karşılaştığınızda, ki karşılaşacaksınız, insan hakları, eşitlik, hukukun üstünlüğü gibi evrensel değerler yolunuzu aydınlatan ışık olsun.” diyerek sözlerine son verdi.

“Gelişmiş toplumların önemli zenginliklerinden biri, araştırma ve geliştirme altyapılarının gücü ve bu faaliyetlerin ekonomiye katkısının yaygınlık oranıdır”



Sabancı Üniversitesi Rektörü Yusuf Leblebici, Sabancı Üniversitesi’nin bugün dünya üniversite sıralamalarında, Türkiye’den katılan üniversitelerin arasında birinci sırada bulunduğunu söyledi. “Gerek eğitim programlarımızın kalitesi ve özgünlüğü, gerekse bilim dünyasına yapmakta olduğumuz katkıları simgeleyen araştırma çıktılarımızla, bu ülkenin en iyi üniversitelerinden biri olmanın gururunu yaşıyoruz. Ancak hedefimiz, sadece Türkiye’nin en iyisi olmak değil, tüm dünyada tanınan ve takdir edilen bir araştırma üniversitesi olmaktır” diye devam etti.

Yusuf Leblebici, Sabancı Üniversitesi’nin ilk defa bu yıl hayata geçirilen Sanayi Doktora Programları kapsamında toplam 80 doktora bursu almaya hak kazanarak, Türkiye’deki tüm üniversiteler arasında açık ara birinci sıraya yerleştiğini sözlerine ekledi.

Bilimsel araştırmanın, öngörülmesi bile mümkün olmayan başka birçok uygulama alanı için geleceğin kapılarını açan bir anahtar olduğunu belirten Leblebici “Gelişmiş toplumların önemli zenginliklerinden biri, araştırma ve geliştirme altyapılarının gücü ve bu faaliyetlerin ekonomiye katkısının yaygınlık oranıdır” dedi.

Mezunlara tavsiyelerde bulunan Yusuf Leblebici, “Merakınızı ve kendinize olan güveninizi hiçbir zaman kaybetmeyin, vicdanınızın sesini hiçbir zaman susturmayın ve bu toprakların mirası olan alçakgönüllülüğü hiçbir zaman elden bırakmayın” diyerek sözlerine son verdi.

Keplerin atılmasının ardından öğrenciler, Ayhan Sicimoğlu’nun canlı müziği ve dans gösterisiyle keyiflidakikalar yaşadılar. Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı danslara katılarak öğrencilerin mezuniyet sevincini paylaştı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar