19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6082
EURO34.8032
ALTIN2494.2

Girişimciler için Kazançlı Fırsatların Kapıları Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Girişimciler için Kazançlı Fırsatların Kapıları Açıldı
Abone ol
Türkiye’nin franchising alanındaki ilk ve tek fuarı olan Bayim Olur musun Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı başladı.
Türkiye’nin franchising alanındaki ilk ve tek fuarı olan Bayim Olur musun Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı başladı.

Firmaların franchise sayısını arttırdığı, birçoğunun da ilk çıkış, gelişim ve lansman noktası olma özelliğini taşıyan fuar, 13 Ekim Perşembe günü saat 11:00’da görkemli bir törenle kapılarını açtı.

CNR Fuar Merkezi 7’nci salonda gerçekleştirilen tören; Oyuncu Okan Karacan’ın keyifli sunumu, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan , Türkiye İhracatçılar Birliği Başkanı Mehmet Büyükekşi, Avrupa Birliği ve Devlet Eski Bakanı Egemen Bağış, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin katılımlarıyla gerçekleşti.

Fuarın açılış konuşmasını gerçekleştiren Medyafors Fuarcılık Genel Müdürü Aycan Helvacıoğlu fuarın, ülke ekonomisinin gelişiminde 14 yıldır önemli bir misyon üstelendiğini; markalarla girişimcileri buluşturarak reel sektöre ülke ekonomisine önemli bir katkı sağladığının altını çizdi.

Katılımcı marka m2 ve ziyaretçi sayısı bazında Avrupa ve Ortadoğu’nun birincisi olma özelliğini taşıyan fuar, 14. Yılında, 22.000 m2 alanda, 400’e yakın yerli ve yabancı marka ve 40.000 ‘e yakın girişimcinin ziyareti ile hem tüm dikkatleri ülkemize çekmeyi hem de Türk ekonomisine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Medyafors Fuarcılık organizasyonu, UFRAD işbirliği ve Coldwell Banker Türkiye Ana Sponsorluğunda fuarda gıdadan, ev dekorasyonuna; güzellik merkezinden gayrimenkul danışmanlığına, spor merkezlerinden cafelere, kuru temizlemeden teknolojiye kadar birçok sektörden katılımcının yer aldığı Bayim Olur musun fuarı, franchise sektörünün nabzını tutmaya devam ediyor; 2016 yılında da büyümeye devam eden sektörün pazar büyüklüğünün 50 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Yurt dışı katılımlarının da yoğun yaşandığı fuar ile ilgili olarak açıklamada yapan Medyafors Fuarcılık Genel Müdürü Aycan Helvacıoğlu; “Markalarımız artık yurt dışı pazarlara açılmak istiyor. Bu da bizim hedeflerimizi daha da büyütmemizi sağlıyor. Ortadoğu’da 30 Milyar Dolarlık Franchising Pazarına artık Türk Markaları da dahil oluyor. Yurtdışından yine önemli misafirlerimiz var. Katar, Suudi Arabistan ve Tunus’dan gelen heyetler, Türk markalarıyla birebir görüşmeler yapmak adına 4 gün boyunca fuar alanında olacaklar.” dedi. Helvacıoğlu şöyle devam etti: “İş ortağımız Index Holding yöneticilerinden Wissam Ezziddine’in de aramızda olmasından çok mutluyuz. Bu işbirliği ile Türk markalarını, yıllık % 20-27 arasında büyüme potansiyeline sahip Dubai’ye götürüyoruz. Yine devam eden girişimlerimiz ile önümüzde ki aylarda sizlere yeni işbirliklerimizi de müjdeleyeceğiz.”

Fuarın ana sponsoru olan Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Dr. Gökhan Taş "Franchise bir anlamda ahilik sistemidir. Yıllarca o yolda yürümüş bir ustanın nasırlı elleriyle, o yeni başlayan çırağın ellerinden tutarak görgüsünü, sezgisini ve bilgisini toprağa aktarmasıdır. Aynı işi yapan birçok loncanın bir araya gelerek tek başına yapması imkansız tanıtımı, eğitimi, birikimi aynı anda yarı yerlerde aynı etkinlik, yetkinlik ve kalitede kullanabilmesi birlikten doğan gücü hayata geçirebilmesidir. ”dedi. Taş sözlerini şöyle sürdürdü; “Ülkemiz ekonomisinin geçtiği bu zor süreçte bu kadar büyük ve çok markanın fuarımızda yer alması ve heyecanı ülkemizin geleceğine duyduğumuz güvenin göstergesidir. Fuarın ülkemize, katılımcılarımıza ve girişimcilerimize hayırlı olmasını diliyoruz. ‘’dedi.

UFRAD Başkanı Dr. Mustafa Aydın ise konuyla ilgili ‘’Ufrad’ın desteklediği 25. ve Medyafors tarafından düzenlenen 14. Bayim Olur Musun Franchising Fuarı’nda bu yılda yüzlerce katılımcı markanın, on binlerce yatırımcı ile bir araya gelecek olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. UFRAD olarak uzun yıllardır Medyafors ile yürüttüğümüz çok verimli ve başarılı işbirliğimiz sonucunda fuarımız bugün dünyanın en büyük fuarlarından biri. Asla unutmamalıyız; markalaşma bir kültürdür. Marka, sadece bir ürün logosu ya da bir kutunun üzerindeki amblemden ibaret değildir. Markalarımız ekonomimizin öncüleri, dünyaya açılan kapılarımızdır’.

Türkiye’nin franchise markalarının artık dünyayı doyurduğuna dikkat çeken Avrupa Birliği ve Devlet Eski Bakanı Egemen Bağış “Mustafa Aydın’a (UFRAD Başkanı) çok teşekkür ediyorum. Onun kadar eş zamanlı farklı misyonları üstlenebilmiş bir insan daha görmedim. Kendisi hem eğitimde çığır açıyor hem sigara ile mücadelede çığırlar açıyor hem de Türkiye’nin ekonomisini güçlendirmek için farklı sivil toplum örgütlerinde ve başta da URFAD’da çok önemli işlere imza atıyor, kendisini kutluyorum. Bugün çok değerli Erdal Bahçıvan’ın (İstanbul Sanayi Odası Başkanı) da bahsetti, bu parçalarımız gerçekten çok fazla işler yapıyorlar. Türkiye’nin eskiden olduğu gibi ‘çantada keklik’ durumunda olmamasından rahatsız olanlar Gezi’de ülkeye darbe vurmak istediler, 17 Aralıkta vurmak istediler, 25 Aralıkta vurmak istediler, Kobane’de vurmak istediler, Ankara’daki, İstanbul’daki, Urfa’daki, Gaziantep’deki Türkiye’nin dört bir yanında olan patlamalarla ülkeye zarar vermek istediler. Son olarak da 15 Temmuz’da içimizden devşirdikleri hainlerle iç savaş çıkarmak istediler. Buna rağmen Türkiye Ekonomisi büyümeye devam etti. Bir arkadaşımın benimle paylaştığı bir olayı sizlere anlatmak istiyorum. 15 Temmuz öğleden sonra bir web sitesine girip Türkiye’nin aktif bir pazarlama zincirinden bir şarj cihazı ısmarlıyor. Daha sonra uçağa biniyor, İzmir’e gidiyor. Ertesi gün Alaçatı’daki evine 16 Temmuz sabahı saat 11’de ısmarladığı ürün teslim ediliyor. İşte bu Türkiye’nin azminin en belirgin göstergesi.“ açıklamalarında bulundu. Bağış konuşmasını; Böylesi anlamlı bir etkinliğin Türkiye’nin gelişimini durdurmak isteyenlere en büyük cevap olacağını ekleyerek sözlerine son verdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ise konuya ilişkin “ Bu fuar ile birlikte başarılı franchise örneklerini hep birlikte görmüş olduk” dedi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar