25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4835
EURO34.982
ALTIN2435.8

Geleceğin Ustaları’nda Kardeşlik Kazandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Geleceğin Ustaları’nda Kardeşlik Kazandı
Abone ol
Kardeşlik ana temasıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Geleceğin Ustaları Geleneksel Sanatlar Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu.
Kardeşlik ana temasıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Geleceğin Ustaları Geleneksel Sanatlar Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu.

8 ayrı dalda düzenlenen yarışmada, Suriye, Japonya, Cezayir ve Yemen’den katılıp dereceye giren sanatçılar dikkat çekti.

Zeytinburnu Belediyesi ve Geleneksel Sanatlar Derneği işbirliğiyle düzenlenen “Geleceğin Ustaları” Geleneksel Sanatlar Yarışması Ödül Töreni gerçekleştirildi.

Hüsn-i hat, cilt, tezhip, minyatür, ebru, kalem işi, çini ve kaat’ı olmak üzere 8 ayrı dalda düzenlenen yarışmaya, dünyadan ve Türkiye’den birçok yarışmacı katıldı.



Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen yarışmada eserler dünyada ve Türkiye’de yaşanan çatışma ortamının son bulması ve dünyaya barış mesajının iletilmesi amacıyla “Kardeşlik” temalı, ayet ve hadislere uygun olarak hazırlandı.

Başkanlığını Beşir Ayvazoğlu'nun yaptığı ve aralarında Hüseyin Kutlu, Çiçek Derman, Günseli Kato, Sitare Turan Bakır, Alparslan Babaoğlu, Dürdane Ünver, İlhami Turan, Semih İrteş gibi usta isimlerin de yer aldığı 40 kişilik seçici kurul, eserleri 3 ayrı aşamada değerlendirdi.

227 eserden 51’inin ödüle layık görüldüğü yarışmada, dereceye giren 5 eser yurt dışından oldu.

Ödül töreniyle aynı güne denk getirilen serginin açılışı sanatseverler tarafından da yoğun ilgi gördü.

Açılışının ardından Zeytinburnu Kültür ve Merkezi Salonu’nda düzenlenen törende Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve jüri üyeleri yarışmada dereceye giren isimlere ödüllerini takdim etti.



“17 YIL ÖNCEKİ BÜTÇENİN 4 KATINI BUGÜN KÜLTÜR VE SANAT ETKİNLİKLERİNE AYIRABİLİYORUZ”

Düzenlenen yarışmanın geleneksel sanatların tanıtımı ve yaygınlaşması adına önemli bir organizasyon olduğunu belirten Başkan Aydın, “Ben 17 yıldır belediye başkanıyım. Zeytinburnu Belediyesi’nin 17 yıl önceki bütçesinin 4 katını bugün kültür ve sanat faaliyetlerine ayırabiliyoruz. Bu yetkiyi bize veren Zeytinburnulu hemşehrilerime huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Bulunduğumuz bu mekan, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’ne 2015 yılında 200 binden fazla hemşehrimiz geldi ve etkinliklerden faydalandı. Bu fitili tutuşturan Sayın Cumhurbaşkan’ımız Recep Tayyip Erdoğan’a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Çünkü bu iş İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursu (İSMEK) ile başladı.

İSMEK, halkın geleneksel sanatlarla buluşmasına imkan oluşturan bir zemindir. Ben huzurlarınızda 3’üncüsünü düzenlediğimiz yarışmamıza katılan tüm sanatçılarımıza tekrar teşekkür ediyorum. Ayrıca Jüri üyesi hocalarımıza ve tüm sanatsever dostlarımıza da çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

"KALEM İŞİ SANATINI TANITMAK İÇİN BU YARIŞMAYA KATILDIM"

Yarışmaya katılma amacının kalemişi branşının duyurulması olduğunu belirten sanatçı Sevgi Yoldaş, “Kalemişi sanatını tanıtmak için bu yarışmaya katıldım. Çünkü “Geleceğin Ustaları” yarışması 3 yıldır düzenleniyor ve bu yıl ilk defa kalemişi branşı da eklendi. Bu branşın devam etmesi adına yarışmaya katılmak istedim. Eğitimimde emeği olan Semih İrteş hocama ve ayrıca eserimi birinciliğe layık gören tüm değerli jüri üyelerine çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Yarışmada derece giren isimler arasında yer alan Havva Yiğitbaşı ise, “Konya Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü’nde okuyorum. Eserimin işçiliği 3 hafta sürdü. Tabi ondan önce bir tasarım aşaması da vardı. Hocalarımın yardımı olmadan bu başarıyı elde edemezdim. Ödüle layık görülmek çok güzel bir duygu. Herkese çok teşekkür ediyorum.”dedi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar