29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.4524
EURO35.6516
ALTIN2326.2

Din-Dil Kardeşliği Arapça Kitap Fuarı’nda Buluşuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Din-Dil Kardeşliği Arapça Kitap Fuarı’nda Buluşuyor
Abone ol
Türkiye’de en çok satılan ve okunan İhya, Mesnevi, Gülistan, Kuşeyri Risalesi, Mektubat-ı Rabbani gibi eserlerle bağımız asırlara dayanıyor.
Türkiye’de en çok satılan ve okunan İhya, Mesnevi, Gülistan, Kuşeyri Risalesi, Mektubat-ı Rabbani gibi eserlerle bağımız asırlara dayanıyor.

Bu eserlerin büyük bölümü Arapça ve Farsça klasiklerin dilimize tercümelerinden oluşuyor.

Bu kapsamda yıllar öncesine dayanan Türkçe ile Arapça arasındaki güçlü bağların yeniden canlandırılması amacıyla Türkiye’de ilk defa Arapça Kitap Fuarı düzenlenecek.

Türkiye Yazarlar Birliği ve Haşimi Yayınevi’nin birlikte düzenlediği Arapça Kitap Fuarı 12 -21 Şubat 2016 tarihleri arasında Cağaloğlu’ndaki Kızlarağası Medresesi’nde gerçekleştirilecek.

Türkiye’deki fikir ve sanat dünyasının tarihi köklerinin günümüz Müslüman coğrafyasından koparılamayacağının bilinciyle Türkiye Yazarlar Birliği ve Haşimi Yayınevi organizatörlüğünde Arapça Kitap Fuarı düzenlenecek.

Türkiye, Suriye, Suudi Arabistan, Lübnan, Ürdün, Fas, Kuveyt gibi ülkelerden yayınevlerinin katılacağı Arapça Kitap Fuarı’nı 10 binden fazla kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Katılımcı ve ziyaretçileriyle tam bir kültür şölenine dönüşecek olan fuarda Yusuf Kaplan, Bedri Gencer, Ebubekir Sifil, Kamil Büyüker, Ahmet Turan Arslan, Cahit Baltacı, Kemal Yıldız, Ali Sözer, İbrahim Aydemir, Sariye Rifai, Kureyyim Racih gibi yazarlar da okurlarıyla bir araya gelecek.

“Arapça Yabancı Dil Değildir”


Organizasyonun Türkiye’deki katılımcılarının başında gelen Semerkand Yayın Grubu İşletme Müdürü Cezmi Akgül, fuarla ilgili olarak, “Dinimize, tarihimize, kültürümüze dair pek çok eser Arapça veya Farsça kaleme alınmıştır. Bizim için Arapça, Farsça, Kürtçe hiçbir zaman yabancı dil olmamış, bu diller Türkçe ile iç içe yaşamıştır. Günümüzde de dünyanın Müslümanların mirasından faydalanabilmesi ve Müslümanların kendi miraslarını fark edebilmesi için bu kardeş dillerin yeniden kaynaşmasına ihtiyaç vardır. Türkiye’nin milyonlarca Suriyeli misafir etmesi ve Müslüman ülkelerde düzenlenen uluslararası kitap fuarlarına ülkemizden katılımın artması neticesinde bu ihtiyaç iyice açığa çıktı. Aslında Arapça Kitap Fuarı da aynı ihtiyacın tetiklediği yoğun talep üzerine tertiplendi” diye konuştu.

Medrese klasikleri başta olmak üzere Arapça, Kürtçe, Farsça yayınlarıyla mirasımızı koruyan Haşimi Yayınevi Erbil, Doha, Kahire, Beyrut, Tahran kitap fuarları gibi Arapça ve Farsça eserlerin ağırlıkta olduğu pek çok fuara katılarak büyük ilgi görüyor ve bu ilgiyi ülkemize davet ederek Arapça Kitap Fuarı’nı organize ediyor.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar