18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5136
EURO34.8704
ALTIN2485.3

Demokrasi Sanayi İle Gelişir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Demokrasi Sanayi İle Gelişir
Abone ol
İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) düzenlediği, "Türkiye'ye Güvenenler, Türkiye'de Üretenler" konulu toplantıya katılan VSY Biotechnology CEO’su Dr. Ercan Varlıbaş önemli değerlendirmelerde bulundu.
İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) düzenlediği, "Türkiye'ye Güvenenler, Türkiye'de Üretenler" konulu toplantıya katılan VSY Biotechnology CEO’su Dr. Ercan Varlıbaş önemli değerlendirmelerde bulundu.

Dr. Ercan Varlıbaş,  demokrasinin yalnızca siyasal bir rejim değil, aynı zamanda toplumsal, ekonomik ve kültürel boyutları olan bir yaşam biçimi olduğunu belirterek; ekonominin temel alt yapısı olan güçlü bir sanayinin aynı zamanda demokrasiyi geliştirdiğini söyledi. Dr. Varlıbaş, yaptığı değerlendirmede sanayinin demokrasiye olan etkilerinden şöyle bahsetti:

“Sanayisi güçlü zengin, müreffeh toplumlarda demokrasinin gelişimi hızlıdır. Çünkü ekonomik gelişme yalnızca maddi anlamda bir refah anlamına gelmez, beraberinde toplumların bilinç düzeyinde de olumlu değişiklikler oluşturmaktadır. Sanayisi güçlü toplumlar, düşünceye ve ilerlemeye önem verirler. 4.0 Sanayi Devrimi’nin, dijital çağın yaşandığı günümüzde, bilgiye erişimin hızı ve bilgiyi kullanma potansiyeli toplumların muhakeme yeteneğini geliştiriyor; karar verme ve seçme yeteneklerini açığa çıkartıyor.”

 “TÜRKİYE, GELİŞMİŞ EKONOMİLER SINIFINA DOĞRU YOL ALIYOR”


Dr. Varlıbaş yaptığı değerlendirmede; Türkiye’nin trilyon dolar seviyelerine çıkmış Gayri Safi Yurtiçi Hasılası, uluslararası arenada kendilerini kanıtlamış kurumları, çağdaş dünyanın kültürel ve toplumsal normlarına sahip, uzmanlaşmayı gerçekleştirmiş bireyleriyle sayılı ülkelerden biri haline geldiğinin altını çizdi. Dr. Varlıbaş Türkiye’nin bu seviyeye gelmesinde teknolojiye verdiği önemin de büyük etkisinin olduğunu dile getirerek; “Ülkemizde yüksek teknolojili sanayi ürünlerinin üretiminin artması, ülkemizin dışa bağımlılığını azaltmakta, uzun vadede halkımızın alım gücünü artırmaktadır” dedi.

Varlıbaş, Türkiye ekonomisinin artık gelişme ve kalkınma çizgisinde çok önemli bir eşiği geride bırakarak, gelişmiş ekonomiler kategorisine doğru yol aldığını ifade ederek, “Türkiye, gelişmiş ekonomiler arasına girmeye aday dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer alıyor.  Özellikle, son on yılda uluslararası pazarda Türk şirketlerinin gösterdiği başarılar, bu gelişmeyi gösteriyor.  Dijital devrime, teknoloji çağına ayak uyduran Türk şirketlerinin bu başarısı, uluslararası finans çevrelerinde de kabul görüyor” şeklinde konuştu.

VSY BİOTECHNOLOGY’DEN İLK 5 HEDEFİ

Dr. Varlıbaş, VSY Biotechnology’nin Türkiye’ye güvenen ve Türkiye’de üretim yapan bir kuruluş olarak, uluslararası pazarda göz sağlığı alanında ilk 10’da yer aldığını belirterek, yapımı süren yeni üretim tesisi ve yeni ürün portföyüyle, dünyada göz sağlığı alanında ilk 5’e girmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Dr. Varlıbaş, Türkiye’nin kısa, orta ve uzun vadeli hedefleri doğrultusunda yatırım yapmayı ve bir Türk firması olarak Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmeyi sürdüreceklerini kaydederek, “Türkiye’nin bireylerine ve kurumların gelişeceğine inancımız tam. Türkiye’nin konumunun güçlenmesi konusunda VSY Biotechnology olarak tüm gücümüzü ve potansiyelimizi kullanmaya devam edeceğimizi bir kez daha ifade etmek isterim” şeklinde sözlerini tamamladı.

Türkiye’nin önde gelen sanayicilerinin bulunduğu "Türkiye'ye Güvenenler, Türkiye'de Üretenler" toplantısında; Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Sanayi Bilim ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker sanayiciler ile bir araya gelerek, görüş alışverişinde bulundular.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar