24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5671
EURO34.8565
ALTIN2434.1

Çünkü paylaşmak hepimize #iyi gelecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çünkü paylaşmak hepimize #iyi gelecek
Abone ol
Migros;barınak, sokak ve ormanlarda yaşam mücadelesi veren hayvanların beslenme sorunlarına sistematik bir yaklaşımla kalıcı çözüm üretmek üzere HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu ) ile yaptığı işbirliğinde çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
Migros;barınak, sokak ve ormanlarda yaşam mücadelesi veren hayvanların beslenme sorunlarına sistematik bir yaklaşımla kalıcı çözüm üretmek üzere HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu ) ile yaptığı işbirliğinde çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Toplumun geleceğini ilgilendiren, çözüm üretilmesi durumunda toplumun bütününe umut verecek ve model oluşturacak projeler üzerine kurulu sosyal sorumluluk çalışmaları yürüten Migros, tüm varlıklar için yaşam haklarının korunması ilkesinden yola çıkarak başlattığı projesinde barınak, sokak ve ormanlarda açlıkla mücadele eden hayvanlar için sorumlu ve sistematik yaklaşımla kalıcı bir çözümler üretiyor. Migros Grubu, sokak hayvanlarının sağlığı ve beslenmesi için HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu) ile yaptığı işbirliğinde yaptığı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

2014 yılında 6 pilot mağaza ile başlayıp, bugün Türkiye çapında 205 Migros mağazasına yayılan proje kapsamında son kullanım tarihi yaklaştığı için raflardan kaldırılan meyve, sebze, et, şarküteri ve kuru gıda ürünleri, niteliği ve soğuk zinciri bozulmadan muhafaza edilerek aynı gün HAYTAP gönüllülerine teslim ediyor. Haytap gönüllüleri ise, Migros Grubu mağazalarından yetki belgesi ile aldıkları bu ürünleri yine en kısa sürede ayıklama, pişirme ve temizleme işlemlerine tabi tutarakorman, barınak ve sokakta yaşayan hayvanlarının beslenmesinde kullanıyor.

Konuyla ilgili konuşan Migros Ticaret A.Ş. Kurumsal İletişim Direktörü Ahu Başkut; “Türkiye’nin dört bir yanına ‘Migros size iyi gelecek’ anlayışıyla hizmet veriyoruz. İhtiyaç duyulan alanlarda geliştirdiğimiz kurumsal sosyal sorumluluk projelerimizde, çeşitli vakıf, dernek ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapıyor, iş ortaklarımız, müşterilerimiz ve çalışanlarımızın da katılımıyla toplumsal duyarlılık bilincinin tabana yayılması için çalışıyoruz. HAYTAP ile yürüttüğümüz projemizi; sokakta yaşayan küçük canların hayatlarını sürdürebilmeleri için, merhamet değil gereklilik olarak görüyoruz. Mağazalarımızda her gün müşterilerimize en taze ürünleri en hızlı ve en avantajlı şekilde ulaştırıyoruz. Tüketilmeyip kalan ürünlerimizi de aynı tazelikle, HAYTAP aracılığı ile sokak hayvanları ile paylaşıyoruz. Bizim için elbette projenin en kritik noktası sürdürülebilir olmasıydı. Gerekli alt yapıyı kurduk ve organize olduk. Bunun yanında tamamen gönüllülük esası ile bir araya gelen HAYTAP ekibi de Türkiye çapında hızla örgütlenerek son derece motive bir şekilde düzenli alımlar yapmaya başladılar. Gerek mağazalarımıza gelen müşterilerimizden, gerekse sosyal medya kanalından hergün çok sayıda teşekkür alıyoruz.” dedi.

İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonunun Kurucu Üyesi ve HAYTAP Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Ahmet Kemal Şenpolat ise konuyla ilgili “Sokaklarda yaşam mücadelesi veren, sahipsiz hayvanlarımızın hayat standartlarını yükseltmek amacıyla MİGROS ile önemli bir protokol imzaladık. ‘Kalan tazeler küçük dostlarımıza iyi gelecek’ sloganı ile başlattığımız projemiz; sokakta yaşayan küçük canların hayatlarını sürdürebilmeleri için çok önemli. Bu projenin sürdürülebilirliğine inanan Migros ailesinin kapılarını HAYTAP’a güvenerek açmasıyla, ülke çapında sayısız cana ulaştık. Çöp konteynırlarından, sokaklardan mikroplu, deterjanlı, bozulmuş, küflenmiş yemeklerle hayatta kalmaya çalışan patili dostlarımız, bu proje ile artık taze ve temiz besinlerle beslenebiliyorlar. İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinde tedavi gören ve nesli koruma altında olan, aralarında Şah Kartalların da bulunduğu yabani hayvan bölümlerine bile gıda desteği verebiliyoruz. Sosyal medyadan besleme görüntülerimizi sık sık paylaşıyoruz. Bu proje ile ülke çapında önemli bir farkındalık yarattık” dedi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar