19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3385
EURO35.1669
ALTIN2244.8

Çocuğunuzda Karne Kaygısı Yaratmayın!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çocuğunuzda Karne Kaygısı Yaratmayın!
Abone ol
Karne zamanı geldi çattı. Çocuklar kadar anne babalar da heyecanlı. Ama kırık notlar yüzünden bu dönem kabusa dönüşebiliyor.

Karne zamanı geldi çattı. Çocuklar kadar anne babalar da heyecanlı. Ama kırık notlar yüzünden bu dönem kabusa dönüşebiliyor.

Çocuklar baskıcı ve otoriter aile tutumundan yalan söylemeye başvurabiliyor.

İstanbul Rumeli Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu, Çocuk Gelişimi Programı Öğretim Görevlisi Elif Türel Bor “Çocuğumuzu olduğu gibi kabul etmeliyiz.

Başarıları ve başarısızlıkları ile hayatında ki tüm iniş çıkışlarında yanında olduğumuzu göstermeliyiz ki çocuk kendini kabullendirmek için kendisini yalan söylemek zorunda hissetmesin” açıklamasında bulundu

Sömestr tatilinin yaklaşmasıyla öğrencilerin karne heyecanı da başladı. Kimi öğrenci başarılı notlarıyla ödüllendirilmeyi beklerken kimi notları zayıf olan öğrenciler bu durumdan kaygı duyuyor ve yalana başvuruyor.

İstanbulRumeli Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu, Çocuk Gelişimi Programı Öğretim Görevlisi Elif Türel Bor; “Ailenin tutum ve davranışları çocuğu yalana yöneltebilir.

Baskıcı, otoriter bir aile tutumu varsa çocuk cezadan kurtulmak için yalan söyler. Aşırı mükemmeliyetçi bir aile tutumu varsa çocuk her başarısızlığını örtmek için yalana başvurur.

Çocuğumuzu olduğu gibi kabul etmeliyiz. Başarıları ve başarısızlıkları ile hayatında ki tüm iniş çıkışlarında yanında olduğumuzu göstermeliyiz ki çocuk kendini kabullendirmek için kendisini yalan söylemek zorunda hissetmesin.” dedi

Yalan söylediği için cezalandırılmayacağını çocuğunuza hissettirin

Yalan söyleyen çocuklara nasıl yaklaşmamız gerektiği konusunda İstanbul Rumeli Üniversitesi  Meslek Yüksekokulu, Çocuk Gelişimi Programı, Öğretim Görevlisi Elif Türel Bor,  “Öncelikle çocuğa “yalancı” etiketini vurmaktan kaçınmak gerekir.

Çocuğa sürekli doğruyu söyletmek çocuğunuzla sizin aranızda bir mücadeleye dönüşür ve inatlaşma başlar.

Bu durumdan kaçınmak için yapmanız gereken duruma uygun hikâye ve oyunlar ile yalan söylemesine gerek olmadığı doğru söylerse herkesin ona güven duyacağını açıklamamız gerekir.

Yalan söylediği için cezalandırılmayacağını çocuğunuza hissettirin. Onun duygularını anlamaya çalışın. Neler hissettiğini fark ettiğinizi ona gösterin. “ dedi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar