29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3795
EURO35.0698
ALTIN2324.4

"Borsa İstanbul'daki şirketlerin piyasa değeri 929 milyar lira"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Borsa İstanbul'daki şirketlerin piyasa değeri 929 milyar lira"
Abone ol
Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Karadağ, "Enerjisa pay piyasamızda işlem gören 405'inci şirket oldu. Şirketlerimizin bugün itibarıyla yaklaşık piyasa değeri 929 milyar lira" dedi.

Borsa İstanbulYönetim Kurulu BaşkanıHimmet Karadağ, Enerjisa'nın pay piyasasında işlem gören 405'inci şirket olduğunu belirterek, "Şirketlerimizin bugün itibarıyla yaklaşık piyasa değeri 929 milyar lira." dedi.

Karadağ, Hacı Ömer SabancıHolding ve Alman enerji şirketi E.ON'un hissedarları olduğu Enerjisa Enerji AŞ'nin halka arz gong töreninde yaptığı konuşmada, Enerjisa'nın halka arzından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Enerjisa'nın pay piyasasında işlem gören 405'inci şirket olduğunu belirten Karadağ, şunları kaydetti:

"Şirketlerimizin bugün itibarıyla yaklaşık piyasa değeri 929 milyar lira. Enerjisa Grubu, borsamız yıldız pazarında ve aynı zamanda BIST 30'da işlem görmeye başlayacak, 2018 yılında işlem görmeye başlayacak üçüncü şirketimiz olacak. Şirketin toplam değeri 7,4 milyar lira. Sermayesinin yüzde 20'sini oluşturan paylar 38 bin 780 yatırımcıya satıldı. Arz edilen payların toplam piyasa değeri de yaklaşık 1,5 milyar lira oldu. Bu sene başından itibaren gerçekleştirdiğimiz halka arzlar Borsa İstanbul ve sermaye piyasaları ailesi olarak hepimizi memnun ediyor."

"Şirkete 5,3 kat talep geldi"

Himmet Karadağ, diğer halka arzlarda olduğu gibi yerli ve yabancı talebin çok azını karşılayabildiklerini, özellikle yerli yatırımcının talep ettiği tutarın çok az bir kısmını elde edebildiğini söyledi.

Şirkete 5,3 kat talep geldiğini, bu durumdan çok memnun olduklarını ifade eden Karadağ, bu gibi kıymetlerin ülke yatırımcıları ile paylaşılmasının önemine işaret ederek, "Bu halka arzda ilk defa hisse alan 11 bin 708 adet yatırımcı oldu." dedi.

Gong törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, E.ON Üst Yöneticisi (CEO) Johannes Teyssen, Sabancı Holding CEO'su Mehmet Göçmen ve Enerjisa CEO'su Kıvanç Zaimler de katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar