23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5695
EURO34.6997
ALTIN2411.2

Başkan Murat Aydın UCLG-MEWA Komite Başkanlığı’na Seçildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Murat Aydın UCLG-MEWA Komite Başkanlığı’na Seçildi
Abone ol
Yerel yönetimlerde şeffaflık ve katılımcılık vurgusunun yapıldığı UCLG-MEWA 1. Yerel Yönetişim Komitesi toplantısı Nilüfer Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Yerel yönetimlerde şeffaflık ve katılımcılık vurgusunun yapıldığı UCLG-MEWA 1. Yerel Yönetişim Komitesi toplantısı Nilüfer Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

İki gün süren toplantıda yer alan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, UCLG-MEWA Yerel Yönetişim Komitesi Başkanlığına seçildi.

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) 1. Yerel Yönetişim Komitesi toplantısı, Türkiye´den çok sayıda üye belediyenin yanı sıra UCLG Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı üyesi İran, Filistin, Lübnan, Fas, Kuveyt, Ürdün ve Yemen´den belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.



Dünya Bankası ve uluslararası finansal derecelendirme kuruluşlarından Fitch Ratings’in de katılım gösterdiği toplantının açılış konuşmasını UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman yaptı. UCLG-MEWA olarak şehirlerin ortak akıl ile yönetilmesini savunduklarını belirten Duman, “Ortak akıl; katılımcı, saydam ve hesap verebilir bir yönetim anlayışı ile sağlanabilir. Bugün düzenlemiş olduğumuz UCLG-MEWA Yerel Yönetişim Komitesi toplantımızın da bu anlamda bir mihenk taşı olmasını diliyorum.”dedi.

UCLG-MEWA’DA ŞEFFAFLIK VE KATILIMCI DEMOKRASİ VURGUSU

UCLG-MEWA´nın var olma nedenleri arasında “yerel yönetişimin güçlendirilmesi” olduğunu belirten Duman, “UCLG-MEWA Yerel Yönetişim Komitesi; şeffaflık, finans yönetimi ve katılımcı demokrasi alanında en iyi uygulamaları teşvik etmek adına da zorlu bir misyonu üstlenmiştir. Bu anlamda ilk toplantıyı yaparak komitemizi güçlendireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Halka hesap sorma imkanının tanınması gerektiğini vurgulayan Duman, “Kendi yaşadıkları yerlere aidiyet hissetmeleri için alınacak kararlara onları da dahil edelim. Tecrübelerimizi paylaşıp farklı vizyonlar oluşturalım, sivil toplumla diyaloğumuzu geliştirelim” çağrısında bulundu.

DENEYİMLERİMİZİ PAYLAŞARAK AKTİF ROL OYNAYABİLİRİZ”

Toplantıda Komite Başkanı seçilen Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ise “Deneyim paylaşımı olarak nitelendirdiğimiz şeffaflık ve yerel yönetişim konusunda sık sık bir araya gelerek deneyimlerimizi bilgilerimizi paylaşarak bu konuda aktif bir rol oynayabiliriz” dedi.

UCLG ve UCLG MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey üyesi, Kentsel Gelişme Küresel Fonu Başkan Yardımcısı olan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını belirtti. Toplantının, aynı zamanda barışa yönelik umutlar için de bir enerji oluşturması dileğinde bulunan Bozbey, “Buradan barış çağrılarımızı tüm dünyanın duyması en büyük dileğimiz. Ne olur insanlık adına bir araya gelelim bir arada bulunalım beraber barışı tesis edelim.” dedi.

BAŞKAN MURAT AYDIN KOMİTE BAŞKANI SEÇİLDİ

Açılış konuşmalarının ardından UCLG-MEWA Yerel Yönetişim Komitesi Toplantısı’na geçildi. Toplantıda Komite Başkanı ve eş başkanlar seçildi. Komite Başkanı Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın seçilirken, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile Lübnan´dan Dannieh Belediyeler Birliği Başkanı Mohamed Saadieh Eş Başkan seçildiler.
Faaliyet programının onaylandığı toplantıda söz alan katılımcılar dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu.

Filistin´in Nablus Belediyesi adına toplantıya katılan Lida Abu Alhuda iklim değişikliğiyle ilgili çalışmaların stratejik planlamaya nasıl entegre edebileceğini sordu. Temsilci, “Yerel yönetimlerde demokrasi çok önemli ancak bizim ülkemizde demokrasi yok. Bölge halkının bu konularda hiçbir bilgisi yok. Aydınlatıcı bilinçlendirici çalışmalar yapmamız lazım” dedi.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ STRATEJİK PLANLAMA KARARI

Söz alan katılımcılara yanıt veren UCLG-MEWA Proje Koordinatörü Adrien Licha de, stratejik planlamanın iklim değişikliğini nasıl kapsayacağı konusunda; UCLG-MEWA bünyesinde bulunan Çevre Komitesi’nde üyeler arasında bilgi paylaşımı yapılabileceğini belirtti.

Toplantının sonraki kısmında "Yerel Finansmanın Güçlendirilmesinde Küresel ve Yerel Girişimler”, “Şeffaflık- Stratejik Planlama ve Katılımcılık” ile ilgili oturumlar gerçekleştirildi. 1. Yerel Yönetişim Komitesi toplantısında “Habitat III ile ilgili Türkiye Ulusal Raporu ve Habitat III´te Yerel Yönetimlerin Önemi" konuları da ele alındı.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar