19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6033
EURO34.759
ALTIN2493.1

Bana Yapamazsın Deme

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bana Yapamazsın Deme
Abone ol
“Bazen yeni bir şey denemek istersin.
“Bazen yeni bir şey denemek istersin. Güneşin önüne koca bir bina dikilmiş gibi biri çıkar ve bunu yapamayacağını, beceremeyeceğini üstesinden gelemeyeceğini söyler.

Bu karamsar ve moral bozucu kişiye şöyle bir bakarım ve gülümseyip derim ki: Bana yapamazsın deme!”. Cesaret ve heyecan dolu 10 yaşındaki Mehmet’in hayatını kaleme alan Bülent Ata okurlarına ‘’İnandığınız şeyi yapmaktan asla vazgeçmeyin!’’ diyor.

Sevgi İçigen’in çizimiyle renk bulan Mehmet’in günlüğünde okul ve aile hayatında önüne çıkan zorluklar ve bu zorluklara karşı sergilediği duruş anlatılıyor.

Yeni bir şeyler yapmak isteyen Mehmet,Sevgili Peygamberimiz’in(s.a.v)‘’Hediyeleşmek sünnettir’’hadis-i şerifini işitir.Kartuşlu dolma kalemi,deniz kabuğu,misketini en çok sevdiği ne varsa bunlardan vazgeçerek paylaşmanın tadına varmaya başlar. Fakat her şey istediği gibi gitmez. Yapmak istediği her işe karşılık söylenilen ‘’Yapamazsın!’’ cümlesi Mehmet’i hareketi geçirir ve yapılacak şeyin en iyisini yapmaya koyulur. Kitap, Mehmet’in Günlüğü’ndeki satırları okurlarla paylaşırken, hayatta karşılaşılan zorluklara nasıl göğüs gerileceğini de gözler önüne seriyor.

Her yıl 4 milyondan fazla kitap basan Semerkand Çocuk Yayınları tarafından çıkartılan, ödüllü yazar Bülent Ata’nın “Bana Yapamazsın Deme, Mehmet’in Günlüğü” adlı kitabına www.semerkandpazarlama.com adresinden ulaşılabiliyor.


BÜLENT ATA KİMDİR?
1972 Çankırı doğumlu olan Bülent Ata, Ankara Üniversitesi Matematik Bölümü mezunu. Şiir ve öyküleri Varlık, Dergah, Kırklar, Kaşgar, Yedi İklim, Merdiven Şiir, Notos Öykü, Karagöz, İtibar, Semerkand ve Mostar gibi dergilerde yayımlandı. Çocuk edebiyatı alanında yayımlanan özgün eserleriyle tanındı. Atlar Geliyor adlı eseri ile 2011 yılı Türkiye Yazarlar Birliği Çocuk Edebiyatı ödülünü aldı. Evli ve iki çocuk babası olan Bülent Ata halen TRT kurumunda görev yapmaktadır.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar