19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3385
EURO35.1669
ALTIN2244.8

Abdi İbrahim’den 300 Kişilik Ek İstihdam Paketi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abdi İbrahim’den 300 Kişilik Ek İstihdam Paketi
Abone ol
Türk ilaç sektörünün lider kuruluşu Abdi ibrahim, istihdam alanındaki hamlelerine bir yenisini daha ekliyor.

Türkiye’nin en büyük biyoteknoloji tesisini Mayıs 2018’de faaliyete geçiren, ilaçta yerelleşme hareketine üst üste imzaladığı işbirliği anlaşmalarıyla en büyük desteği veren Abdi İbrahim, Türkiye ekonomisine ve sektöre olan güvenini Yeni İşe Alım Programı ile bir kez daha ortaya koyuyor.

İlaç sektörünün en büyük işvereni konumunda olan Abdi İbrahim; başvurular sonucunda 300 kişiye ilave istihdam sağlayarak yıl sonunda 4.500 kişiye ulaşacak.

Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, ‘’Biz ülkemize, sektörümüze güveniyoruz, inanıyoruz. Bu inancımızı tam 106 yıldır her koşulda, her konjonktürde üretimle, yatırımla ve istihdamla ortaya koymuş bir şirketiz. Mevcut şartlar karşısında da hiçbir planımızı ertelemedik, yatırımlarımız son hız devam ediyor. Yeni işe alım programımız da bu inancın yeni bir tezahürüdür’’ dedi.

1912 yılından bu yana ilaç sektöründe faaliyet gösteren ve tam 16 yıldır Türk ilaç sektöründe lider olarak yoluna kararlılıkla devam eden Abdi İbrahim, yeni istihdam paketini açıkladı. 2020 Vizyonu doğrultusunda büyüme hedeflerine ulaşmak için planladığı yatırımları kesintisiz olarak sürdüren Abdi İbrahim, lider sorumluluğu ile Türkiye ekonomisine olan güvenini her türlü konjonktürde istihdama destekle ortaya koyuyor. Abdi İbrahim’in açıkladığı yeni işe alım programı çerçevesinde yıl sonuna kadar 300 kişinin işe alımı tamamlanmış olacak.

Nezih Barut: ‘Liderlik sorumluluğu ile hareket ediyoruz’’

2015-2020 yılları arasındaki yatırım bütçelerinin 2 milyar TL olduğunu vurgulayan Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, yatırım ve istihdamın Abdi İbrahim için her dönem ve şartta öncelik teşkil ettiğini belirtti. Abdi İbrahim’in sektör liderliğinin sadece finansal sonuçlar ve pazar payından ibaret olmadığını ifade eden Nezih Barut, şu açıklamayı yaptı: ‘Köklü bir tarihe sahip olan şirketimiz kendi kaderini ülkemizin kaderine bağlı görmektedir. Yerli ve milli bir şirket olarak, tüm zor zamanlarda olduğu gibi son dönemde yaşadığımız dalgalı süreçte de işimize dört elle sarıldık. Süregelen yatırımlarımızı planladığımız düzende yürüttüğümüz gibi başta yerelleşme olmak üzere sektörümüze, işimize değer katacak, bize fırsat yaratacak alanlara odaklandık. Bu çabaların bir sonucu olarak ek istihdam oluşturma, yeni işe alım yapma imkanımız doğdu. Yıl sonuna kadar üniversite mezunu toplam 300 kişiyi daha kadromuza katacağız. Biz ülkemize, sektörümüze güveniyoruz, inanıyoruz. Bu inancımızı tam 106 yıldır her koşulda, her konjonktürde üretimle, yatırımla ve istihdamla ortaya koymuş bir şirketiz. Mevcut şartlar karşısında da hiçbir planımızı ertelemedik, yatırımlarımız son hız devam ediyor. Yeni işe alım programımız da bu inancın bir tezahürüdür.’’

Toplam 2 milyar TL’lik yatırım

Nezih Barut, mevcut yatırımlar hakkında şu bilgileri verdi: ‘Türkiye’nin en büyük biyoteknoloji tesisini Mayıs 2018’de faaliyete geçirdik. Yeni hormon alanımızda da üretim başladı. Göz ürünleri için özel olarak tasarlanan oftalmoloji üretim alanımız tamamlanmak üzere. Bu yatırım sayesinde halen çoğu ithal olan oftalmoloji ürünleri artık Türkiye’de üretilir hale gelecek. Steril Enjektabl & Onkoloji Üretim Tesisleri ise bir diğer önemli yatırımımız. Türkiye’nin en büyüğü olacak bu tesisimizde 2020 yılında üretime başlayacağız. Esenyurt Üretim Kompleksimizdeki konvansiyonel ilaç üretim tesisimize de yatırımlarımız devam ediyor. 2015’ten 2020 yılına kadar toplamda 2 milyar TL’lik yatırımı ülkemize ve endüstrimize kazandırmış olacağız” dedi.

“Yerelleşmenin en büyük destekçisiyiz”

Abdi İbrahim olarak uluslararası 20 markaya üretim hizmeti verdiklerini ifade eden Barut, şöyle devam etti: ''Abdi İbrahim, 106 yıldır ilaç sektöründe faaliyet gösteren bir firma olarak hükümetimizin başlattığı ilaçta yerelleşme hamlesinde üstün teknolojik donanımlı tesisleri, güçlü insan kaynağı ve know how’ı, Ar-Ge’ye yaptığı yatırım ama en önemlisi Türkiye’nin ilaçta etkin bir oyuncu olma hedefini destekleyen vizyonu ile en önde koşmaya kararlı bir duruş sergiliyor. Hedefimiz, oluşturacağımız yeni işbirlikleri ile üretim hizmeti alanında daha da büyümek ve sadece Türkiye değil yurtdışı pazarlar için de üretim üssü haline gelmek. Bunun için üretim altyapımızı sürekli olarak güçlendiriyor ve dünyayla yarışır standartlarımızı işbirliği yaptığımız şirketlerin hizmetine sunuyoruz. İlerleyen dönemde de Türkiye’nin büyüme hedeflerinde itici güç olma misyonuyla önemli işbirlikleri geliştirmeye devam edeceğiz.’’


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar