20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Şubat Ayı Meclisinin İlk Toplantısı Gerçekleşti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şubat Ayı Meclisinin İlk Toplantısı Gerçekleşti
Abone ol
Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu’nun 13. Maddesi gereğince Şubat Ayı Olağan Toplantısının 1’inci birleşimi, 9 Şubat Cuma günü saat 14.00’te HBB Meclis Salonu’nda Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu’nun 13. Maddesi gereğince Şubat Ayı Olağan Toplantısının 1’inci birleşimi, 9 Şubat Cuma günü saat 14.00’te HBB Meclis Salonu’nda Hatay Büyükşehir Belediye BaşkanıDoç. Dr. Lütfü Savaş’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

23 maddenin görüşülerek karara bağlandığı Şubat ayı olağan meclisinin ilk birleşiminde; Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının Fransa’nın Cannes şehrinde 13-16 Mart 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan MİPİM 2018 “Uluslararası Gayrimenkul, Emlak ve Yatırım Fuarı’na belediyemiz personellerinden Ömer Faruk Çelebi, Serdar Kurtoğlu ve Musa Eskiocak’ın katılım sağlayabilmesi için kendilerine hizmet damgalı pasaport verilmesi konusu görüşülerek 35 kabul oyuna karşılık 42 ret oyu ile oy çokluğuyla reddedildi.

İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Hatay Büyükşehir Belediyesi yatırım programında bulunan Hatay ili 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı teklifi oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyona havale edildi.

Hatay için önemli bir vizyon oluşturacak HADO- Deniz Otobüsü Projesi ile ilgili görüşlerini paylaşan Başkan Savaş, bu projenin Hatay’ın vizyonu adına çok büyük bir proje olduğunun altını çizerek; amaçlarının kente yerli ve yabancı turist çekerek esnafın kazanmasını ve ekonominin canlanması sağlamak ayrıca Hatay’ın ödüllü yöresel tatlarını dünya ile paylaşarak kent cazibesini arttırmak istediklerini belirtti.

HADO KABUL EDİLDİ

Büyükşehir belediye meclisinin 11.01.2018 tarihli toplantısında Plan Bütçe komisyonunu ile Ulaşım ile Ulaşım Komisyonuna havale edilen Hatay Büyükşehir Belediyesi adına tescilli HATMES Gıda Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited şirketinin anonim şirkete dönüştürüleceğinden dolayı şirket unvanı, amaç ve konusu ile şirket sermayesinin 500.000 TL arttırılması, belediyemiz görev ve yetki alanında bulunan toplu taşımacılık hizmetlerinden denizyolu ile yolcu, yük ve araç taşımacılığı hizmetinin 5 (beş) yıl süre ile bu şirkete devredilmesi ve işletme bedeli olarak KDV dahil olmak üzere aylık hasılatın %0,5’inin belediyeye ödenmesi ve kiralama yolu ile yapılmasına oy çokluğu ile karar verildi.

Şubat ayı meclis toplantısının 2’nci birleşiminin 12 Şubat Pazartesi günü saat 10.00’da yapılmasına karar verildi. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar