25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4959
EURO34.9259
ALTIN2437.2

Milletvekili Yayman, Meraları Yerinde İnceledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milletvekili Yayman, Meraları Yerinde İnceledi
Abone ol
Ak Parti Hatay Milletvekili Doç. Dr. Hüseyin Yayman, Kırıkhan'daki meraları gezerek incelemelerde bulundu.

Ak Parti Hatay Milletvekili Doç. Dr. Hüseyin Yayman, Kırıkhan'daki meraları gezerek incelemelerde bulundu.

Yayman: "Meralar hayvansal üretimde en önemli girdiyi oluşturan kaba yemin en ucuz ve en kolay temin edildiği kaynaklardır."dedi.

KATILIM YOĞUNDU
İncelemeye AK Parti Hatay Milletvekili Doç. Dr. Hüseyin Yayman, Hatay Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, Kırıkhan Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, AK Parti ilçe Başkanı Ömer Erdal Çelik, Kırıkhan ilçe Tarım  müdürü, Ziraat odası başkanı, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.



HALKIMIZIN HİZMETİNE SUNMAK İSTİYORUZ
Mera ıslah çalışması gündeme alınarak , Kodallı, Gölbaşı, Çiloglan ve Çataltepe köylerinin meralarını gezen Milletvekili Hüseyin Yayman, gereken tedbirlerin alınması ve bu meraların biran için ıslahı yapılarak köylünün hizmetine sunmak istediklerini söyledi. 

MERALARIMIZI KORUMALIYIZ
Milletvekili Yayman şöyle devam etti:“Meralar hayvansal üretimde en önemli girdiyi oluşturan kaba yemin en ucuz ve en kolay temin edildiği kaynaklardır. Bundan dolayı mera alanlarımız hayvancılık açısından son derece çok önemlidir o yüzden meralarımızı korumalıyız.” dedi.

MERALARI KORUMAK, TARIMI KORUMAKTIR
İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu  ise: “İlk defa böyle bir toplantı düzenlendiği için teşekkür ediyorum. Meraları korumak, tarımı korumaktır. Tarımı korumak insanlığın geleceğini korumaktır. Meraların ıslah edilmesi ve işgallerden korunması için geçmişte çok başarılı işlere imza attık aynı modeli Hatay’da da sürdüreceğiz."dedi.

MERALAR BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Kaymakam Karamehmetoğlu ise: "Meralar bizim için çok önemli Tarım ve hayvancılığı ayağa kaldırmak için bu alanları mera haline getirerek hem otun kalitesini artırmak hem de daha sağlıklı bir şekilde beslenmektir." dedi.

ÜZERİME DÜŞENİ YAPACAĞIZ
Başkan Yavuz ise: "Bu konuda üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız." dedi..Kırıkhan muhtarlarının katılımıyla kahvaltıyla başlayan program köylerin meralarının yerinde görülmesi ve incelenmesiyle devam etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar