19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3356
EURO35.1828
ALTIN2240.4

Mega Proje Kapsamında Kavşaklar Bir Bir Açılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mega Proje Kapsamında Kavşaklar Bir Bir Açılıyor
Abone ol
Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ve Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından İskenderun ilçesinde ulaşımı rahatlatmak ve trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla yapımına başlanılan “İsmet İnönü - Tayfur Sökmen Birleştirilmiş Entegre Battı Çıktı Projesi” çalışmaları sürüyor.

HatayBüyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ve Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından İskenderun ilçesinde ulaşımı rahatlatmak ve trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla yapımına başlanılan “İsmet İnönü - Tayfur Sökmen Birleştirilmiş Entegre Battı Çıktı Projesi” çalışmaları sürüyor.

Yaklaşık 7 aydır 80 personelle yapımı devam eden projede %60'lik oranında fiziki geçekleştirme sağlanırken 3 kapalı kesitin en uzun kısmı olan Sanayi Kavşağı çalışmalarının sonuna gelindi. Toplamda 102 adet kiriş ile yapımı sağlanan kavşağa beton asfalt dökülerek zemini sağlamlaştırılacak. Çalışmaların devamında ise sıcak asfalt dökülecek olan kavşağın, en kısa sürede yan yollarıyla birlikte trafiğe açılması planlanıyor.

50 TON AĞIRLIĞINDAKİ KİRİŞLERİN MONTAJLAMA İŞLEMİNİ TAMAMLANDI

İsmet İnönü - Tayfur Sökmen Birleştirilmiş Entegre Battı Çıktı Projesi hakkında teknik bilgeler paylaşan HBB Fen İşleri Daire Başkanlığı Etüt Proje Keşif Şube Müdürlüğüne bağlı teknik personellerden Özkan Özen, “Yapımı süren projede en uzun kapalı kesit olan Tayfur Sökmen Sanayi Kavşağı’nda çalışmalarımızı hızlandırdık. 24 metre uzunluğunda  ve yaklaşık olarak 50 ton ağırlığındaki kirişlerin montajlama işlemini 5 günde tamamladık. Toplamda 102 adet kiriş kullandığımız bu kavşağın iskeletini oluşturarak beton asfalt çalışmalarına başlayacağız. Adana’dan Hatay’a girişi olan, aynı zamanda ilçenin sanayi bölgesine bağlantı yolu olarak kullanılan Tayfur Sökmen kavşağını yakın zamanda trafiğe açacağız” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar