19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3449
EURO35.2217
ALTIN2247.2

Kentte Gündem Hatayspor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kentte Gündem Hatayspor
Abone ol
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, kentte yayın yapan 14 radyonun ortak canlı yayın programına konuk oldu.

HatayBüyükşehir Belediye BaşkanıDoç. Dr. Lütfü Savaş, kentte yayın yapan 14 radyonun ortak canlı yayın programına konuk oldu.

Programda Hatayspor’un dünü, bugünü ve geleceği masaya yatırılırken Başkan Savaş samimi açıklamalarda bulundu.

Gazeteci Mithat Öztürk’ün sunduğu programda herkesin Ramazan’ını tebrik ederek düşüncelerini paylaşan Lütfü Savaş, Hatay Büyükşehir Belediyesinin ilçelerde kurduğu kardeşlik sofralarında hemşehrileriyle birlikte iftar yaptığını belirtti.

Lütfü Savaş, küme düşme potasından Süper Lig kapısını zorlayan takım haline gelen Hatayspor’un başarısını değerlendirdi. Bu başarıdaki anahtarın sevgi, sadakat ve samimiyet olduğunu dile getiren Başkan Savaş, “Bu başarıda herkesin payı var. Herkes kendi payına düşeni layıkıyla yaptı. Yönetim kurulumuzdan futbolcularımıza, tesis personelinden taraftarlarımıza kadar herkesin başarıda büyük payı var” dedi.

BAŞKAN SAVAŞ HATAYSPOR İLE GURUR DUYDUĞUNU BELİRTTİ

Bordo-beyazlıların Adana Demirspor karşısında oynadığı futbolu da değerlendiren Başkan Savaş, Hatayspor’un rakibine göre daha üstün olduğunu ve takımla gurur duyduğunu sözlerine ekledi.

Hatayspor için başlatılan destek kampanyasına gösterilen ilgiden memnun olduğunu ifade eden Lütfü Savaş, “Kampanyamıza ilgi her geçen gün büyüyor. Bölge ya da semt ayırt etmeksizin takımımıza destek için kimi aradıysak herkes severek destek olmak istiyor. Sayın Valimiz de bu konuya önemle eğiliyor. Çocuk yaşlı demeden herkes takımına sahip çıkıyor” diyerek herkesin imkânları ölçüsünde destek olduğunu söyledi.

Destek kampanyasında toplanan paraların sadece takım için harcanacağını önemle belirten Başkan Savaş, kampanyaya destek olan vatandaşların isimlerinin Hatayspor’un sosyal medya hesaplarından her gün yayınlandığını ifade etti.

Lütfü Savaş, Hatay milletvekillerinin de kampanyaya destek olduğunu ifade etti. Hatay milletvekilleri Abdulkadir Özel, Lütfi Kaşıkçı ve İsmet Tokdemir gibi isimlerin verdiği destek için teşekkürlerini ileten Başkan Savaş, farklı düşüncelere sahip partilerin bu konuda birlik olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Hatayspor’a yardım ederek bize destek verenler şunu bilsinler ki; Hatay’ın huzuruna geleceğine ve ekonomisine destek veriyorlar. Çünkü 1. Lig’den Süper Lig’e çıkan bir şehir takımı o şehrin ekonomisine sınıf atlatır. Gastronomi şehriyiz ve şu anda otellerimizin durumu oldukça iyi. Nasıl ki 1. Lig’de bazı yayın organları tarafından Hatayspor ve Hatay anlatıldı ise Hatayspor’un Süper Lig’e çıkması ile bu durum 2-3 kat artacak. Buraya dışardan insanların gelmesi demek devinim demek ve esnafımıza, şehir ekonomimize katkı demek. Ayrıca Hatayspor’un olası başarısı Hatay’ın reklamını yapıp hep gündemde tutarak turizme de katkı sağlayacak. Hatay uzun yıllardır savaş konusunda gündemdeydi ama son birkaç yıldır spor konusunda da gündemde. Bundan sonra da hem spor konusundaki gündem; hem de EXPO’ya yaklaştıkça EXPO konusundaki gündem artarak değişecek” dedi.

“BÜTÜN ÇABAMIZ HATAY HALKININ UMUTLA ŞEHRİNE SARILMASINI SAĞLAMAK”

Konuşmasının devamında HADO ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, “Hem iskeleyi hazırlama aşaması hem de resmi işlemler biraz uzun sürüyor. Uzun olsa bile sonunda HADO’yu yaparız, ritmini bulduğunda da EXPO başlamış olur ve ekonomik olarak da katkısı çok olur. Biz Hatay’ın artık yüzü gülsün istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yeni stadyumun son durumu hakkında bilgi paylaşan Başkan Savaş, “Stadyumun zemini, koltukları ve tavanı yapılmamış durumda. İhaleye çıkılması lazım. Bu durumu Sayın Valimiz ile paylaştık ve o da bakan bey ile görüşeceğini bildirdi. Belki ilk 2 ay maçlarımızı dışarda oynarız” açıklamalarında bulundu.

“İNANAN TAKIM VE İNSANLAR MUTLAKA ZAFERE ULAŞIRLAR”

Hatayspor’lu futbolcuların motivasyonunun nasıl sağlandığını ve maça nasıl hazırlandıklarını soran Öztürk’e yanıt veren Başkan Savaş, “Aramızda bugüne kadar güven sıkıntısı olmadı. Biz mütevazı takımız ama futbolcularımızı prim konusunda çok destekledik. Teknik ekibimiz ile yönetici arkadaşlarımız çok azimli ve sistemli çalışıyorlar, birbirlerine güveniyorlar. Biz de maç öncesinde zaman zaman soyunma odasında ya da tesislerde konuşarak ağabeylik yapıp tecrübemizi paylaşıyoruz. Hiçbir maçın peşin favorisi yoktur, kim takım halinde oynarsa, kim inanırsa o kazanır. Bizim takım da öyle yapıyor. İnanan takım ve inanan insanlar mutlaka zafere ulaşırlar”  ifadelerine yer verdi.

“BUGÜNE KADAR OYNADIĞIMIZ MAÇLARDA HAK ETTİK VE KAZANACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM”

Başkan Savaş, “Pazar günü finale çıkacağımızı düşünüyorum. Rakip ne yaparsa yapsın biz kendimize bakarız. Bizim çocuklar inanmış ve Allah’ın izniyle 30 Mayıs’ta İstanbul’da olacağız. Bugüne kadar oynadığımız maçlarda galibiyeti hak ettik ve bu maçı da kazanacağımızı düşünüyorum” dedi.

“BAŞARIYI HEP BİRLİKTE SAHİPLENMEK İSTİYORUZ”

Taraftarların İstanbul’da oynanacak olan maça gidebilmeleri için ilçe belediyelerinden destek isteyeceğini belirten Başkan Savaş, “Taraftarlarımız için ilçe belediye başkanlarımızdan destek isteyeceğiz. Tabi biz de elimizden geleni yapacağız. Başarıyı hep birlikte sahiplenmek istiyoruz. Burada kahraman sadece Lütfü Savaş ve arkadaşları olmasın. Diğer belediye başkanları, milletvekilleri, Valimiz, kaymakamlarımız veya iş insanlarımız olsun” dedi.

“ARAYAMADIĞIMIZ DOSTLARIMIZ GÖNÜLLERİNDEN NE KOPUYORSA HATAYSPOR’UMUZA DESTEK VERSİNLER”

Hatayspor’a destek vermesi amacıyla birçok kişiyi aradığını belirten Başkan Savaş, “Ben destek için durumu iyi olan 55 kişiyi aradım. Ve sağ olsunlar hiçbiri desteğini esirgemedi. Şehrimiz ve Hatay’daki spor adına gurur duydum. Çünkü demek ki yalnız değilmişiz. Ben iş insanlarımıza, emek eden tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Ramazan’da yapılan bu hayır çok değerli. Biz hemşehrilerimizi aramaya devam edeceğiz ama arayamadığımız dostlarımız gönüllerinden ne kopuyorsa Hatayspor’umuza destek versinler” ifadelerini kullandı.

Başkan Savaş, pazar günü oynanacak maç için Antakya Nazım Koka Sahası’na dev ekran kurulacağını ve stada giremeyen futbolseverlerin maçı buradan dev ekranda seyredebileceğini söyledi.

“HATAY BİR OLSUN, ÇOK OLSUN” KAMPANYAMIZIN GÜZEL DÖNÜŞLERİNİ ALIYORUZ

Hatayspor’un Süper Lig’e yükselmesi durumunda, ilerisi için atılacak adımların ne olacağı sorusuna yanıt veren Başkan Savaş,  takım adına en doğru hamleyi yapacaklarını belirtti.

Bordo-beyazlıların kenti büyük bir sevince boğan başarılarından memnuniyet duyduğunu ve böylesi güzel haberlerin devamı için daha çok çalışacaklarını belirten HBB Başkanı, “Şu an tam da hayallerini kurduğumuz güzel başarıların içerisindeyiz. Gün sarılma,  kucaklaşma ve Hatay’da birlik olma günüdür. Bu birliktelik bizi zafere ulaştıracaktır. Bu şehir bana 3 dönemdir belediye başkanlığı hediye ediyor. Demek ki benden ve çalışma arkadaşlarımızdan beklentileri var. Biz de bu sorumlulukla bugüne kadar çalıştık.

Biz sportif başarıların yükseltilmesinde, refah seviyemizin artmasında, sosyal hadiselerin paylaşılmasında, şehrimizin moral ve motivasyonunun yükseltilmesinde Hatay Büyükşehir Belediyesinin lokomotif bir rol oynadığını ve bundan sonrasında da devamının geleceğini biliyoruz. Sportif başarılarımız da bunun sonucudur.  Umuyoruz ki Ramazan ayının bereketi, kampanyamıza katkı sağlar. Kampanya da bizlere desteğini esirgemeyen Sayın Valimiz Rahmi Doğan’a teşekkür ediyorum. Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve diğer yöneticilerimizden de desteklerini bekliyoruz. Tüm hemşerilerimizin Ramazan ayını bir kez daha tebrik ediyorum ve bu mübarek ayda hemşerilerimin bağış duygularının çok olmasını temenni ediyorum” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar