19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.34
EURO35.1796
ALTIN2239.9

Hatay Kitap Fuarına Büyük İlgi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hatay Kitap Fuarına Büyük İlgi
Abone ol
Hatay’ın kültür birikimine katkı sağlamak ve şehrin sosyal yönünü güçlendirmek için düzenlenen 3. Hatay Kitap Fuarı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Hatay’ın kültür birikimine katkı sağlamak ve şehrin sosyal yönünü güçlendirmek için düzenlenen 3. Hatay Kitap Fuarı’nın açılışı gerçekleştirildi.

22 Nisan Pazartesi günü gerçekleştirilen 3. Kitap Fuarı açılış programına Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yanı sıra CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, İsmet Tokdemir ve Suzan Şahin, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay MKÜ Rektörü Prof.Dr. Hasan Kaya, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, Hatay İnşaatçılar ve Boyacılar Odası Başkanı Mehmet Alakuş, öğrenciler ve kitapseverler katıldı.

Fuar alanında konuşan Mehmet Alakuş düzenlenen fuarın Akdeniz bölgesinin en büyük fuarı olduğunun altını çizerek bu yıl üçüncüsü düzenlenen fuara 350 bin katılımcı beklendiğini belirtti.

HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş “ Bu yıl üçüncüsünü yaptığımız Kitap Fuarı’nda amacımız yarının geleceğini oluşturan hem çocuklarımızın hem de gençlerimizin bilgiyle donatılması ve onları bilgiyle buluşturmaktır. Hatay’ı fuar şehri yapmak istiyoruz. Yarın 23 Nisan bu fuarı bu tarihte açmak bizi çocuklarımız ve gençlerimiz adına hem mutlu etti hem de gururlandırdı. Fuarımızın her yaştan insanımıza ve çocuklarımız hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi

Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur konuşmasında “ Hatay medeniyetler şehri, Hatay hoşgörü şehri, artık son yıllarda Hatay gastronomi şehri, EXPO şehri ve artık fuarlar şehri. Bu fuarda tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu vesileyle başta çocuklarımız olmak üzere tüm halkımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.” dedi

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Vali Doğan, “Hatay’da 3.sü düzenlenen Kitap Fuarı’nın hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Gençlerimiz ve çocuklarımız bizim her şeyimiz. Çocuklarımızı iyi yetiştirebilmek anlamında çocuklarımızı geleceğe hazırlamak anlamında onlara devlet olarak her türlü imkanı sağlarken çocuklarımızda kitaplarla buluşturmayı ihmal etmememiz gerekir. Bugünün sorunlarını değil, geleceğin sorunlarını çözebilen gençler yetiştirebilmek için çocuklarımızı kitaba dokunur hale getirmeliyiz. İstatistiklere baktığımızda Türkiye’de kitap okuma oranının ne kadar düşük olduğunu ne yazık ki gözlemliyoruz. Sosyal medyanın da yaygınlaşmasıyla iletişimin hızla yayıldığı bir ortamda çocuklarımız kitaplardan git gide uzaklaşmışlardır. Günde 6 saat televizyon izleyen çocuklarımız, günde 3 saat internetle buluşan çocuklarımız ortalama olarak günde sadece birkaç dakika kitapla buluşmaktadırlar. Dolayısıyla çocuklarımızı yazarlarımızla ve kitaplarla buluşturmamız gerekiyor. Bu fuarın da halkımızı kitaplarla, yazarla, yayınevleri buluşturacağına inanıyorum. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere Fuarın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve beraberindeki heyet, açılış kurdelesi keserek Fuar alanındaki stantları gezdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar