23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.575
EURO34.9092
ALTIN2436.6

Dörtyol'un düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü törenle kutlandı.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dörtyol'un düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü törenle kutlandı.
Abone ol
Hatay'ın Erzin ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Hatay'ın Erzin ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasının ardından, saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunması ile program başladı.

Kutlama programı olumsuz hava koşulları nedeniyle Belediye düğün salonunda devam etti.

Erzin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü kutlama törenlerine; İlçe Kaymakamı Ahmet demirci, Garnizon Komutanı Jandarma Kd. Üstğm. Mehmet Birol, Belediye Başkanı Kasım Şimşek, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Kamu Kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma Erzin Belediye başkanı Kasım Şimşek tarafından yapıldı.

Başkan Şimşek konuşmasında; “Esareti tarih boyunca kabul etmeyen milletimiz Kurtuluş Savaşını şanla şerefle ve destansı bir mücadeleyle kazanmıştır. 8 Ocak Milli dayanışma ve bütünleşmeyi güzel bir şekilde ortaya koyduğumuz tek hedefte birleşerek ulusal onurumuzu koruma sevincini yaşadığımız, bu destanın Erzin’e yansıyan yüzüdür.

Kutsal vatan topraklarımızın her bir karışı için göğsünü siper etmiş, Ay Yıldızlı Bayrağımızın altında bağımsız yaşamamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm hemşerilerimin kurtuluş bayramını kutlar,selam, sevgi ve saygılar sunarım.”dedi.
 
Tören öğrencilerin şiirler okunması, müzik dinletisi, halk oyunları gösterileri ve sonrasında ilçede yapılan liseler ve ilköğretim okullarının gerçekleştirdiği yarışmada derece alan öğrencilere ödülleri Erzin Kaymakamı Ahmet Demirci, Garnizon Komutanı J.Kd.Üstğmn Mehmet Birol, Belediye Başkanı  Kasım Şimşek, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy  tarafından verildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar