25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5694
EURO34.915
ALTIN2427.4

Dörtyol kurtuluş gününü kutladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dörtyol kurtuluş gününü kutladı
Abone ol
Dörtyol'un düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü törenle kutlandı.
Dörtyol'un düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü törenle kutlandı.

Tören İstasyon Caddesi'ndeki Atatürk Anıtına, Kaymakam Recep Soytürk, Belediye Başkanı Yaşar Toksoy ve 39. Mknz.P.Tuğ. Kom.Yrd. Garnizon Komutanı P.Albay Orhan Uğurlu’nun  çelenk sunması saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.
 
Türkiye Kuvayi Milliye ve Mücahitler Derneğine üye bir gurup Kuvai Milliye cinin Dörtyol Hükümet Konağının temsili Milis Kuvvetlerinden teslim alınması ve Hükümet konağına Türk Bayrağının çekilmesinin canlandırıldığı gösterinin ardından Kaymakam Recep Soytürk’ Kuvayi Milliye Üyelerine çiçek sundu.

Hava muhalefeti nedeniyle İnönü caddesi üzerinde yapılacak tören iptal edilerek  Halk Eğitim merkezi salonun da  devam edildi.

Günün anlam ve önemini belirten Konuşma yapan Belediye Başkanı Yaşar Toksoy yaptığı konuşmasında “Yıllar önce Kara Mehmet Çavuş ve Kara Hasan Paşa gibi kahramanların bize yaşattığı o büyük direniş destanı milletimizin de kurtuluşunun ilham kaynağı olmuştur”dedi

Başkan Toksoy Konuşmasında Kurtuluş Mücadelesinden bu güne kadar geçen süre içerisinde Dört yol'luların aynı duygu ve düşünce içerisinde olduklarını Söz  konusu vatan ise gerisi teferruattır düsturunu benimseyen halkımızın aynı şartlar oluştuğunda yine ön saflarda yer alacaklarından hiç bir şüphesinin olmadığını söyledi.

Hatay Büyük Şehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfi Savaş'da  Yaptığı konuşmada Çanakkale savaşlarından kesitler anlatarak Kurtuluş mücadelesine giden yoldaki kahramanlılardan örnekler verdi.
9 Ocak Dörtyol’ un düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yılı nedeni ile okullarda yapılan Spor, Şiiri ve Resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri veridi Mehteran Takımının gösterisi ve Kuvayi Milliye
Üyelerinin  selamlaması ile törenler son buldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar