19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3387
EURO35.137
ALTIN2241.6

Başkan Savaş’tan Yerli Üretime ve Çiftçiye Tam Destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Savaş’tan Yerli Üretime ve Çiftçiye Tam Destek
Abone ol
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, yerli üretime ve çiftçilere destek olmak amacıyla birbirinden önemli projelere imza atmaya devam ediyor.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, yerli üretime ve çiftçilere destek olmak amacıyla birbirinden önemli projelere imza atmaya devam ediyor.

Başkan Savaş, yerli üretimi arttırmak ve genetiği bozulmuş gıdalardan kurtulmak amacıyla başlattığı "Doğal Yaşam ve Üretim Çiftlikleri" projesi kapsamında Yayladağı ilçesi Leylekli Mahallesi’nde vatandaşlar ile bir araya gelerek buğday tohumlarını toprakla buluşturdu.

Gerçekleştirilen tohum ekimine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın yanı sıra HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı Mustafa Dönmez, HBB Muhtarlar Daire Başkanı Durmuş Yıldırım, Yenice Mahalle Muhtarı Ali Uğurlu, Leylekli Mahalle Muhtarı Muzaffer Yücedal ve Yayladağlılar katılım gösterdi.

Organik tohum yetiştirmek ve gelecek nesillerin daha sağlıklı beslenmesi amacıyla başlatılan projede Yayladağı halkının da 5 yıllığına 60 dönümü Hatay Büyükşehir Belediyesine tahsis ettiğini açıklayan yetkililer, proje ile yerli tohumların ekilerek ilerleyen zamanlarda da üretimi çoğaltmak adına mahalle sakinleri ile üretime katkı sağlayacaklarını belirtti.

 “YERLİ ÜRETİME VE ÇİFTÇİLERİMİZE DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ “

Çiftçiye destek vererek yerli üretimin de önemine değinen Başkan Savaş, “ Hatay’ımıza özgü Karakılçık, Ali Bayır ve Kılçıksız buğdaylarımızın ekimlerini gerçekleştirdik. Hemşehrilerimiz buğdaylarımızı ekmemiz için arazilerini bizlere verdiler. Bizler de kendi doğal ürünlerimizi ekeceğiz. Genetiği ile oynanmamış besinler ile çocuklarımızı beslemek istiyoruz. Bizler yerli üretime ve çiftçilerimize destek olmaya devam edeceğiz. Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak örnek bir davranış sergiledik. Biz her şeyin doğalından yanayız. Sağlıklı nesiller yetiştirebilmemiz için doğal besinlerin tüketilmesi gerekiyor. Bizler sağlıklı çocuklar yetiştirelim ki bu çocuklarımız da geleceklerine ışık tutsunlar. Zihinsel ve fiziksel açıdan sağlıklı nesillerin yetişmesi için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerekiyor. Belediyecilik altyapı ve üstyapı yapmak değildir. Belediyecilik şehrin ekonomisine, eğitimine, sağlığına, tarımına katkı sağlamak ve her yaştan insanların ihtiyaçları ile ilgilenmektir.” açıklamalarında bulundu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar