19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5914
EURO34.8683
ALTIN2490.8

BAŞKAN SAVAŞ’TAN DAVET VAR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BAŞKAN SAVAŞ’TAN DAVET VAR
Abone ol
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İstanbul Maltepe’de devam eden Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri’nde ulusal basın organlarının konuğu oldu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İstanbul Maltepe’de devam eden Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri’nde ulusal basın organlarının konuğu oldu.

İstanbul ve çevre illerde hissedilen depremi yaşayan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek düşüncelerini paylaşmaya başlayan Başkan Savaş, “Hatay sahip olduğu maddi ve manevi tüm zenginlikleri barış içinde yaşayan bir şehirdir. 13 medeniyet ve 3 semavi dine ev sahipliği yapan şehrimiz medeniyetlerin, kültürün ve ticaretin merkezi olmuştur” dedi.

MEDENİYETLER KENTİ HATAY AVRUPA KÜLTÜR BAŞKENTİ İSTANBUL’DA
Avrupa’nın kültür başkenti İstanbul’da, medeniyetler kenti Hatay’ı tanıttıklarını ifade eden Lütfü Savaş, “Şehrimiz geçen senelerde UNESCO tarafından gastronomi kenti seçilmesi ve EXPO’ya ev sahipliği yapmaya hak kazanmasıyla ödüllendirildi. Amacımız bu iki değeri şehrimiz için kalıcı hale getirmek ve şehrimize değer kazandırmak. Gelecek nesillerimizin bu iki değerin kazanımlarıyla yetişmesini istiyoruz” dedi.
Hatay mutfağının 600’ün üzerinde yemek çeşidine sahip olduğunu da ifade eden Başkan Savaş, “Şehrimiz tarih boyunca farklı inanç ve medeniyetlere ev sahipliği yapmış. Şehrimizde yaşayan toplum kendi yemeğini ve tatlarını getirmiş. Bunun sonucunda da ortaya 600’ün üzerinde lezzet çıkmış. Biz de bu lezzetleri koruyup gelecek kuşaklara aktarmalıyız. Şimdi de bu işe gönül veren tüm resmi ve özel kurum ve kuruluşlarla buraya geldik” diyerek herkesi Maltepe’deki etkinlik alanına ve Hatay’a davet etti.

“HUZURU KENDİ İÇİMİZDE HİÇBİR ZAMAN KAYBETMEDİK”
Son olarak Suriye’de devam eden savaşın Hatay’a yansımaları hakkında da düşüncelerini paylaşan Başkan Savaş, “Şehrimize gelen Suriyeli vatandaşlara her zaman ensar muhacir kavramı inancıyla yaklaştık. Ancak şehrimiz bu savaşın yansımalarını ekonomik, sosyolojik ve kültürel olarak olumsuz hissetti. Bunu tersine çevirmek için çaba harcadık. Huzuru kendi içimizde hiçbir zaman kaybetmedik. Bundan sonra da şehrimizdeki turizmi ve ticareti desteklemek için tüm paydaşlarla el birliğiyle çalışmaya devam edeceği” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar