16 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5201
EURO34.6173
ALTIN2500.5

Başkan Savaş’ın 80. Yıl Dönümü Mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Savaş’ın 80. Yıl Dönümü Mesajı
Abone ol
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’ın anavatana katılışının 80’inci yılı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

HatayBüyükşehir Belediye BaşkanıDoç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’ınanavatana katılışının 80’inci yılı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

HATAY, SANCAKTAN DEVLETE DEVLETTEN MİLLETE GİDEN YOLUN ÖYKÜSÜDÜR
Yayımladığı mesajında, Hatay’ın inancın, birlikte hareket etmenin, kararlılığın ve cesaretin vücut bulduğu koca bir çınar olduğunu belirten Başkan Savaş, “Hatay, milli mücadele yıllarında verilen onurlu bağımsızlık mücadelesinin en somut örneğidir. Bu topraklarda yanan bağımsızlık ateşi, Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık geleceğinin müjdeleyicisi olmuştur. Hatay, sancaktan devlete devletten millete giden bir yolun öyküsüdür. Hatay; inancın, birlikte hareket etmenin, kararlılığın ve cesaretin vücut bulduğu koca bir çınardır. 

HATAY HALKI ANAVATANDAN UMUDUNU HİÇBİR ZAMAN YİTİRMEDİ

Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kendi deyimi ile ‘şahsi meselesi’ haline getirdiği kırk asırlık Türk yurdu Hatay’da yanan bağımsızlık ateşi, Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık geleceğinin müjdeleyici olmuştur. Atasına güvenen Hatay halkı ait olduğu anavatana katılacağı günü sabırsızlıkla beklemiştir.

İÇİMİZDEKİ HATAY SEVDASI SONA ERMEYECEK

Hatay halkı millet olmayı, devlet olmaya tercih eden mütevazı ve gururlu bir halktır. Ne mutlu bize ki böyle bir halkın içinden geldik. Biz böyle kahraman ecdada ve böylesine kıymetli topraklara sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Bu topraklarda yaşamanın ve hizmet vermenin onurunu her zaman yaşayacağız. İçimizdeki Hatay sevdası hiçbir zaman sona ermeyecektir.

23 TEMMUZ HATAYLILARIN DOĞUM GÜNÜDÜR

23 Temmuz, birlik ve beraberliğin, inancın ve cesaretin sarsılmaz gücüdür. 23 Temmuz, azın çok olduğu, hasretin mutluluğa döndüğü, değeri hiçbir para birimiyle ölçülemeyecek kadar değerli bir gündür. 23 Temmuz, Hataylıların doğum günüdür. 
Bu duygu ve düşüncelerle, Hatay’ın anavatana katılış sürecinde canını dişine takarak mücadele eden başta Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını,  Hatay davası için gözünü kırpmadan mücadele eden Tayfur Sökmen’i, Abdurrahman Melek’i ve isimsiz tüm kahramanları rahmet ve minnetle anıyorum.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar