20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

BAŞKAN SAVAŞ T35 TV’YE AÇIKLAMALARDA BULUNDU

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BAŞKAN SAVAŞ T35 TV’YE AÇIKLAMALARDA BULUNDU
Abone ol
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) tarafından “Kardeş Kentler, Çağdaş Kentliler” sloganıyla düzenlenen “Yerel Yönetimler Reformu ve Yerel Demokrasi Buluşması”  toplantısına katılım gösterdi. 

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) tarafından “Kardeş Kentler, Çağdaş Kentliler” sloganıyla düzenlenen “Yerel Yönetimler Reformu ve Yerel Demokrasi Buluşması”  toplantısına katılım gösterdi. 

Başkan Savaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde düzenlenen belediye başkanları toplantısında T35 TV'ye açıklamalarda bulundu.

“BAŞARMAK İSTİYORSAK TAKIM OYUNUNU İYİ OYNAMALIYIZ”

 Programda CHP’li belediyelerin birbirleriyle iletişiminin önemine dikkat çeken Başkan Savaş, Eğer başarmak istiyorsak takım oyununu iyi oynamamız lazım. Birbirimizden haberdar olmamız lazım. İktidara iki şekilde hazırlanmamız lazım. Birisi genel merkezimizin ve genel merkezimize bağlı teşkilatların çalışmasıyla. İkincisi ise halkla iç içe olan ve halkın problemlerini çözen belediyelerin çalışmalarıyla” açıklamalarında bulundu. 

“HATAY GELECEĞE UMUTLA BAKACAK”

Hatay’da gelirimizi harcanması gereken yerlere harcıyoruz. Türkiye’nin gelmiş olduğu durum ortada. Bunun bir sonucu olarak belediyelerin geliri azaldı. Son yıllarda Hatay olarak çok acı çektik. Biz Hatay’ın moral ve motivasyonunu yükseltmek için elimizden geleni yapıyoruz. 2021 yılında gerçekleştireceğimiz EXPO’ya hazırlanıyoruz. UNESCO Gastronomi Şehri seçildik. Öğrenen Şehirler Ağı’na seçildik. Sürpriz bir projemiz var. Bunu yaparsak Hatay geleceğe umutla bakacak bir şehir olacak” şeklinde konuştu. 

“HATAY YÜZYILLARDIR KAVGANIN ODAĞI OLMAMIŞTIR”

Program sunucusunun “Türkiye’nin en sorunsuz şehirlerden biri Hatay. Bunu nasıl başarıyorsunuz?”  sorusunu yanıtlayan Başkan Savaş, “Bizim bir tarih, kültür ve medeniyet birikimimiz var. Hatay yüzyıllardır kavganın odağı olmamıştır. Birçok etnik ve dini unsur bir arada kardeşçe yaşamayı başarmıştır. Gökkuşağı gibi rengarenk barış, huzur ve kardeşlik üreten bir şehir olmuştur Hatay. Biz atalarımızdan aldığımız bu mirası geleceğe taşıyoruz. Hatay’ın bu farklılıkları bazı çevrelerce zayıflık olarak göstermeye çalışabilir. Ancak Hatay’ın en büyük zenginliği farklılıklarıdır. Hatay’ın tüm zenginliklerinin yüzü Ankara’ya dönüktür. Tüm renklerimiz Türk Bayrağı’nın altında huzur bulurlar” ifadelerine yer verdi.  

Başkan Savaş Hatay’da artan işsizliğe dikkat çekerek, ”Orta Doğu’da yaşanan tasvip etmediğimiz olaylardan dolayı Hatay’da işsizlik artmış ve bizim çocuklarımız işsiz kalmıştır” açıklamalarında bulundu. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar