19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3396
EURO35.1912
ALTIN2245.1

Akdeniz Bisiklet Turu’nun İlk Etabı Antakya’da

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akdeniz Bisiklet Turu’nun İlk Etabı Antakya’da
Abone ol
Türkiye Bisiklet Federasyonu ve UCI (Uluslararası Bisiklet Birliği) ve HBB’nin de desteğiyle gerçekleştirilen  “International Tour of Mediterranean - Uluslararası Akdeniz Bisiklet Turu’nun Antakya - Adana Etabı 2 Mart Cuma günü Antakya’da start verdi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu ve UCI (Uluslararası Bisiklet Birliği) ve HBB’nin de desteğiyle gerçekleştirilen  “International Tour of Mediterranean - Uluslararası Akdeniz Bisiklet Turu’nun Antakya - AdanaEtabı 2 Mart Cuma günü Antakya’da start verdi.

Bisiklet turu öncesi gerçekleştirilen basın açıklamasına Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Cemil Şensöz, Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Zeki Kutlu, Hatay İl Temsilcisi Hasan Tahsin Bakan, HBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden katıldı.

“ULUSLARARASI AKDENİZ TURU’NUN HATAY’DAN BAŞLAMASI BİZİ ÇOK SEVİNDİRDİ”

Hatay’ın son günlerde yaşanan olumsuzluklar nedeniyle moral ve motivasyona ihtiyacının olduğunu altını çizen Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan,”Zeytindalı Operasyonu’nda şehir olan Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet diliyor, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum. Bugün saat 10.00’da Uluslararası Akdeniz Bisiklet Turu Hatay’dan başlayacak. Ve Mersin’de son bulacak. Hatay son zamanlarda zor günlerden geçiyor. Bu zor günlerde Uluslararası Akdeniz Turu’nun Hatay’dan başlaması bizi çok sevindirdi. Bu güzel organizasyonda toplamda 12 ülkeden 15 takımın katıldığı ve 119 sporcunun yarışıyor” dedi.

“HATAY’I DÜNYAYA TANITMAK İSTİYORUZ”

Gerçekleştirilen yarışmanın Hatay’ı dünyaya tanıtmak amacıyla önem arz ettiğini dile getiren Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı,” Yaklaşık 15 yıldır Hatay’a gelmedik. Bu sene de bu güzel organizasyonun buradan başlamasını istedik Bu organizasyonu buradan başlatarak kadim şehre destek olmak ve Hatay’ı dünyaya tanıtmak istiyoruz. Farklı kültür ve renkleri buluşturan bisiklettir. Bu organizasyonu bundan sonraki yıllarda da yapmayı düşünüyoruz. Bir dahaki sefere daha fazla katılımcının olacağını umuyorum. Sporcularımıza kazasız bir yarış diliyorum” ifadelerine yer verdi.

“ULUSLARARASI AKDENİZ BİSİKLET TURU’NUN HATAY’DA BAŞLAMASI ŞEHRİMİZE MORAL VE MOTİVASYON VERECEKTİR”

Bu önemli organizasyonun Hatay ev sahipliğinde yapılması hususundaki memnuniyetini ifade eden HBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden,” Bisiklet camiasını memleketimizde görmek oldukça güzel. Öncelikle Afrin Operasyonu’nda hayatını kaybeden askerlerimizin ailelerine baş sağlığı diliyor ve yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Türkiye’nin başı sağ olsun. Hatay, 7 yıla yakındır savaşın gölgesinde kalan bir şehir. Bu zor günlerde Uluslararası Akdeniz Bisiklet Turu’nun Hatay’dan başlaması halkımıza ve şehrimize moral ve motivasyon verecektir. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş ve şahsım adına organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Basın açıklamasının ardından Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı; Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Cemil Şensöz, Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan, HBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden, Hatay İl Temsilcisi Hasan Tahsin Bakan ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Zeki Kutlu’ya plaket takdim etti.

Çok sayıda sporcunun katıldığı Uluslararası Akdeniz Bisiklet Turu HBB Mehteran Takımı'nın gösterisi ile başladı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi, sporculara destek vermek amacıyla gelen vatandaşlara Türk Bayrağı hediye etti.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar