18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5092
EURO34.7651
ALTIN2492.6

Hasanbeyli'de 13 çiftçiye buğday tohumluğu dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hasanbeyli'de 13 çiftçiye buğday tohumluğu dağıtıldı
Abone ol
Osmaniye'nin Hasanbeyli ilçesinde, 13 çiftçiye toplam 2 Bin 500 kilogram karakılçık buğday tohumu dağıtımı yapıldı.
Osmaniye'nin Hasanbeyli ilçesinde, 13 çiftçiye toplam 2 Bin 500 kilogram karakılçık buğday tohumu dağıtımı yapıldı.

Karakılçık buğday yetiştiriciliği; coğrafi yapı ve iklim özellikleri nedeniyle il tarımına uygun olması ve sektörel anlamda yeni bir üretim faaliyetinin oluşması açısından önemli bir ürün olduğu kaydedildi.

Çiftçilerin, tarım arazilerinden birim alandan daha yüksek kazanç hedeflemekte.

Satış fiyatının yüksek olması, doğal olarak yetiştirilmesi ve tarımsal çeşitlilik düşünüldüğünde karakılçık buğdayının ilde ekiminin mutlaka arttırılması gerekmekte olduğu belirtildi.

Karakılçık buğday ekim alanının arttırılmasına katkı sağlamak için geliştirilen "Hasanbeyli İlçesinde Karakılçık Buğday Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında 13 çiftçiye toplamda 125 dekarlık arazisine karakılçık buğday ekiminin yapılması için 2 bin 500 kg karakılçık buğday tohumu dağıtımı yapıldı.

Dağıtım törenine Hasanbeyli Kaymakamı Fahrettin Demir, Gıda, tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Dinler, İlçe Müdürü Veyis Tuncer ve çiftçiler katıldı.

Çiftçilere buğday tohumluğu ile birlikte toplam 1875 kg dekara 15 kg olmak üzere kükürtlü kompoze 20.20.0 + 24 SO3 taban gübresi de verildi. Proje toplam bütçesi olan 8 Bin TL'nin yüzde 50'si İl Özel İdaresi tarafından yüzde 50'si de çiftçiler tarafından karşılandı. 2016 yılında da İl Özel İdare desteği ile 200 dekar alanda Karakılçık buğday ekimi için tohum dağıtımı planlanmakta olduğu belirtildi.

İl Müdürü Sağlam, "Projemiz, Osmaniye İli Tarım Strateji ve Eylem Planında belirtilen ve 23. hedef olan "Karakılçık buğdayının ekim alanının 500 dekara çıkarılmasını sağlamak" ve "İlimizde alternatif tarımsal üretimlerin arttırılması ile il ekonomisinin gelişmesini sağlamak" stratejisi ile doğrudan ilişkilidir." dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar