20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Hasanbeyli Belediyesi, Hizmet üretir hale geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hasanbeyli Belediyesi, Hizmet üretir hale geldi
Abone ol
Osmaniye’nin Hasanbeyli İlçe Belediyesi’nin makam aracı dahil üç aracının icralık durumu çözümlenirken, borçlarının da 2 yıl içerisinde dörtte birinin ödendiği bildirildi.
Osmaniye’nin Hasanbeyli İlçe Belediyesi’nin makam aracı dahil üç aracının icralık durumu çözümlenirken, borçlarının da 2 yıl içerisinde dörtte birinin ödendiği bildirildi.

Hasanbeyli Belediye Başkanı Alpaslan Koca, İlçenin Almanpınarı Yaylasındaki 27 Gaziantep Aile Restaurantta basın mensupları ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.



Belediye Başkanı Koca, “Güzel dostluklar, ahde vefayı bilmek gerektiğini düşünerek basın mensupları ile bir arada bulunmaktan onur duyuyorum” diyerek sözlerine başladı.



Belediye Başkanı Koca, ilçesinde hizmetlerin  yoğun şekilde sürdüğünü belirterek, Hasanbeyli Belediyesini; 6.574.603,48 Tl borçla devraldığını, 125.497,15 Tl’lik te yazılmış çekleri ile teslim aldıklarını söyledi.

Başkan Koca, görevi devraldığında; İller Bankası, Maliye, SSK ve Kalkınma Ajanslarına geçmiş tarihli borçlarının bulunduğunu belirterek, çeşitli esnafa ve personeline geçmiş tarihli kesilmiş çeklerinin bulunduğunu söyledi. TEDAŞ’a olan borçlarla birlikte, eski personelin de alacaklarının bulunduğunu belirten Belediye Başkanı Alpaslan Koca, görevi devraldıktan sonraki 2 yıllık süreçte toplamda 1.250.339,00 Tl borç ödediklerini, devraldıkları toplam borcun yaklaşık dörtte birinin ödediklerini sözlerine ekledi.

Makam aracı başta olmak üzere iki servis otobüsünün icralarının kaldırılarak yeniden belediyenin hizmetine kazandırıldığını belirten Başkan Koca; “Araç parkımıza  bir adet Arazöz, bir adet arazi aracı, bir adet Beko-Loder, bir adet itfaiye aracı ile bir adet te Jeep olmak üzere toplam 5 adet sıfır araç kazandırdık.”dedi.



YOL ÇALIŞMALARI

İlçedeki yol yapım ve asfaltlama çalışmaları ile de bilgi veren başkan Koca, İlçenin Merkez Mahallesinde 15, Yeşilyurt mahallelinde de 9 cadde ve sokakta toplam 41.600 M2’lik parke yol çalışması yapıldığını, bir buçuk yıl içerisinde 9 kilometrelik yol yapımının gerçekleştirildiğini söyledi.

İl Özel İdaresi ile Belediye arasında yapılan protokol neticesinde Yeşilyurt mahallesinde 3,5 kilometrelik asfaltlama çalışmasının yapıldığını belirten Başkan Koca, içme suyu sıkıntısının çözümlendiğini, yeni su şebekeleri ile hatlarının çekildiğini belirtti.

Mezarlıkla ilgili bilgiler de veren Başkan Koca, ilçe mezarlığında cenaze kılma alanı, abdest alma yeri ile birlikte, mezarlık içi yolunun parkelendiğini, taziye alanı ile birlikte mezarlığın çevre düzenlemesinin yapıldığını söyledi.



Şehrin girişine “Hoş geldiniz” levhası yaptırılarak kimlik kazandırıldığını vurgulayan Başkan Koca, ilçede yardıma muhtaç ailelere yapılan yardımlarla ilgili de bilgilendirme yaptı.

İlçede cenazelerde mezar taşı, sandalye ve çadır hizmetlerinin vatandaşa ücretsiz olarak verildiğini belirten Başkan Koca, hiç bulunmayan Belediye Meclisi toplantı odası yaptırılarak hizmete girdiğini belirtti.

Belediye personelinin maaşları, sosyal haklarının ödenmesinin sağlandığını belirten Başkan Koca, emekli olan işçilerin kıdem tazminatı ve sosyal alacaklarının da  ödenmesinin gerçekleştiğini söyledi.

İlçede yapılan kanalizasyon inşaatı yapımında tespit edilen yolsuzluk bilgileri ile ilgili suç duyurusunda bulunduklarını anımsatan Başkan Koca, “Dava açılmasına rağmen, toplamda 3.000.000 Tl’lik kanalizasyon inşaatı işinin 1.200.000Tl’lik kısmının eksik imalat olarak tespiti tarafımızdan yapılmıştır. Eksik imalat yapılmasına rağmen sözleşme bedeli tam olarak ödenmiş ve yolsuzluğu tespit etmemize rağmen bu para belediyemizden aylık 25.000 Tl olarak kesilmektedir”diye konuştu.



Hasanbeyli Belediyesi’ne İller Bankasından aylık olarak ortalama 55.000 Tl para geldiğini belirten Başkan Koca, Aylık personel giderlerinin ise 62.000 Tl olduğunu, bu koşullarda Hasanbeyli ilçe halkına hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi.

Hasanbeyli Belediye Başkanı Alpaslan Koca, Vali Kerem Al’ın girişimleri ile ilçede su göleti çalışmalarına başlanıldığını belirterek, Vali Al’a teşekkür etti.




  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar