19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5841
EURO34.7839
ALTIN2487.2

Ağır vasıta sürücülerinin emniyeti Lassa’ya emanet…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ağır vasıta sürücülerinin emniyeti Lassa’ya emanet…
Abone ol
“Yola Sağlam Çık” sloganıyla Lassa, uzun yol şoförlerinin sağlıkla vegüvenle trafiğe çıkmalarını sağlamak için Türkiye’yi karış karış gezecek
Türkiye’nin köklü lastik markası Lassa, ağır vasıta sürücülerinin sağlıklarını ve
güvenliklerini sağlayacak yeni bir projeye imza atıyor.
 
‘Gözümüz Yolda’ projesiyle Lassa, Türkiye genelinde 37 şehirde 50 noktaya giderek uzun yol şoförlerine göz sağlığının önemi konusunda uygulamalı eğitim sunacak. Petrol Ofisi tarafından desteklenen ve 16 Nisan – 15 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek proje süresince katılımcılara sağlıklı beslenme ve fiziksel egzersiz hakkında da bilgi verilecek.
 
Türkiye’nin köklü lastik markası Lassa, yeni bir sosyal sorumluluk kampanyasına imza atıyor.


Gözümüz Yolda projesi kapsamında uzun saatler boyunca, zor şartlarda görev yapan ağır vasıta sürücülerinin sağlığına ve güvenliğine önem veren Lassa ekibi, sürücüleri trafikte göz sağlığı konusunda bilinçlendirecek. Lassa, özel olarak hazırlanan Gözümüz Yolda Sağlık  TIR’ı ile Türkiye’yi karış karış gezecek. Trafik emniyeti açısından büyük önem taşıyan göz sağlığının yanı sıra sürücüler, beslenme alışkanlıklarıyla ilgili de bilgilendirilecek.
 
Geçen yıl Bridgestone markasıyla yapılan proje kapsamında 18 Temmuz-27 Ağustos tarihleri arasında 20 şehirde 31 noktaya gidildi. Bu alanlarda toplam 2.170 sürücü ve kooperatif üyesine ulaşıldı.
 
2012 yılında hedef büyüten Lassa, 37 şehir ve 50 noktadan tam 5.000 kişiye ulaşacak.


Petrol Ofisi tarafından da desteklenen proje kapsamında Gözümüz Yolda Sağlık TIR’ı,
16 Nisan – 15 Haziran tarihleri arasında Muğla’dan Artvin’e, Ordu’dan Adana’ya tam 37 şehre uğrayacak. ‘Sağlamsa Lassa’ sloganıyla beğeni kazanan Lassa, ‘Yola Sağlam Çık’ sloganıyla gerçekleştireceği proje kapsamında 5.000 kişiye direkt olarak ulaşıp uygulamalı  göz eğitimi gerçekleştirilecek. Şoförler dikkat, görsel süreklilik, çevresel görüş, sinyal takip ve muhakeme yetenekleri hakkında uygulamalı testlerle bilgilendirilecek. Ayrıca bu yıl göz sağlığı eğitiminin yanı sıra, katılımcılara vücut kompozisyon analizi de yapılacak. Bu sayede katılımcıların yağ–kas dengesi kontrol edilecek ve analiz sonucunda kişiye özel beslenme egzersiz önerileri verilecek.
 
“Yola Sağlam Çık” sloganıyla uzun yol şoförlerinin sağlık ve emniyetlerine ve trafik
güvenliğine katkı sağlamayı hedefleyen “Gözümüz Yolda” projesiyle ilgili olarak Brisa
Pazarlama Direktörü Zeki Bilsel şunları dile getirdi: “Zor çalışma şartlarına rağmen büyük bir özveriyle Türkiye yollarında emek veren sürücülerimiz, çoğu zaman kendi sağlıklarına ve güvenliklerine zaman ayıramıyor. Bu da ne yazık ki çok üzücü birtakım kazalara yol açabiliyor.Gözümüz Yolda’ projemiz uzun yol şoförlerinin sağlık ve emniyetlerine zaman 

ayırabilmesi ve bu konuda hem bireysel ihtiyaçlarının farkına varabilmeleri hem de sağlık ve emniyet konusunda bilgilerini tazelemeleri açısından büyük önem taşıyor. Bildiğiniz üzere Dünya Sağlık Örgütü (WHO), dünyada her yıl meydana gelen trafik kazası kaynaklı 50 milyondan fazla yaralanmayı ve 1 milyon 300 bin ölümü, ‘önlenebilir halk sağlığı sorunu’ olarak kabul etti.
 
WHO, aynı zamanda aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ve dünyada trafik kazalarına bağlı ölümlerin yüzde 48’inden sorumlu olan 10 ülkede Yol Güvenliği Projesi’ni başlattı.
 
2011-2020 yılları arasındaki sürenin ‘Yol Güvenliği’nde Eylem 10 yılı’  olarak kabul edildiği bu projeye büyük destek veren Türkiye, 2011 yılında aldığı önlemler
sonucunda ölümlü kaza sayısında %4.13, ölü sayısında ise %5,53 oranında bir azalma kaydetti.

Brisa olarak hedefimiz dünya çapında başlatılan ‘yol güvenliği seferberliği’ne uzun
yol sürücülerimizle birlikte ortak olmak. Türk yöneticilerimizin özel gayretleriyle topluma kazandırılan trafik emniyeti bilincini artırarak hep birlikte sağlıkla ve güvenle yolumuza devam edebilmek...”

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar