19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.34
EURO35.1796
ALTIN2239.9

Türkçe ve Matematik Netleri Düştü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkçe ve Matematik Netleri Düştü
Abone ol
Milyonlarca öğrencinin umutla beklediği Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları açıklandı.
Milyonlarca öğrencinin umutla beklediği Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları açıklandı.

2016 yılına oranla başarı oranının Matematik ve Türkçe netlerinden belirgin bir düşüş olduğunun altını çizen Açı Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Nurcan Eğribaş, LYS için öğrencilerin hemen çalışmaya başlaması gerektiğini vurguladı.

Öğrencilerin önümüzdeki yaklaşık 2 buçuk ayı iyi değerlendirirlerse YGS’deki açığı kapatacaklarını söyleyen Eğribaş, bu yıl ilk defa açık uçlu soruların da yer alacağını belirtti.

Üniversiteye geçisin ilk adımı olan YGS’nin sonuçları açıklandı. Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında 160 sorunun yer aldığı YGS’de Sosyal Bilimler testinin ortalaması diğer yıllara oranla yükseldi.

Sınavlar hakkında açıklama yapan Açı Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Nurcan Eğribaş,“ Ortalamalara baktığımızda aslında önceki yıllara oranla çok farklılık yok. Fakat geçen yıla göre Sosyal Bilimler testinin ortalaması daha yüksek.

Türkçe ve Matematik testlerinin ortalamasında ise belirgin düşüşler olmuş. Ortalamalardan hareketle değerlendirsek diğer yıllara oranla öğrenciler biraz daha zor bir sınav geçirmişler” dedi.

Eğribaş sözlerini söyle sürdürdü: “Öğrenciler artık YGS değerlendirmelerini bir yana bırakıp LYS’ye çalışmalılar. 2 aylık sure çok iyi değerlendirilirse YGS’deki açıklar LYS’de kapanabilir. Öğrenciler YGS’de eksik kaldıkları dersleri saptayarak bu testlere daha fazla çalışmalılar.

LYS yapısal olarak daha çok bilgi ölçmeye yönelik bir sınav. Sure ve sınav heyecanı konusunda biraz daha rahat olacaklardır. Ayrıca bu yıl LYS oturumlarında ilk defa açık uçlu sorulara yer verilecek.

Öğrenciler bu sorulara da dikkat ederek mutlaka açık uçlu soru örnekleri de çözmeyi ihmal etmemeliler.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar