19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3423
EURO35.1206
ALTIN2239.3

TTB: “Hekimliği Açık Artırmada Satışa Çıkaranları Affetmeyeceğiz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TTB: “Hekimliği Açık Artırmada Satışa Çıkaranları Affetmeyeceğiz”
Abone ol
Türk Tabipler Birliği’nden Cizre İcra Dairesi tarafından yayınlanan açık artırma ilanına sert tepki geldi.

Türk Tabipler Birliği’nden Cizre İcra Dairesi tarafından yayınlanan açık artırma ilanına sert tepki geldi.

Türk Tabipler Birliği’nden yapılan açıklamada, Şırnak'ın Cizre İlçesi  İcra Dairesi’nce 6 Eylül 2019 tarihinde yayımlanan “taşınırın açık artırma ilanı”nda hekimlik mesleği “taşınır mal” olarak tanımlanarak, açık artırmada satışa çıkarıldığı ifade edildi.

TTB açıklamasında, “İlanda, 16 ayrı branşta uzman hekimlik için açık artırma duyurusu yapılırken, bir branş için 44 bin 520 ile 55 bin 650 lira “değer” biçildi” denildi.

TTB internet sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, ilanın kamusal sağlık anlayışı ile bağdaşmadığı belirtilerek ,”Söz konusu ilanda; “taşınır” olarak tanımlanmış olan 1 adet uzman tabipliğe 44,520 – 55,650- TL değer biçilmiş olduğu, açık arttırma ile yapılacak satış sonrasında yüzde 18 KDV’nin alıcıya ait olacağı vb. hususlar yer almaktadır.

Ortaya çıkan durumun hasta yararını önceleyen, en az maliyetle ulaşılabilir, eşit, nitelikli sağlık hizmeti perspektifine sahip kamusal sağlık anlayışı ile hiçbir ilişkisi yoktur.

Sağlık hizmeti de hekim kadro planlaması da piyasanın kendi dinamiklerine terk edilemeyecek kadar yaşamsal görevlerdir.

Elindeki doktor kadroları ödeyemediği borçlar için açık arttırma ilanıyla icra dairesince satışa çıkarılan bir sağlık kuruluşunun niyetinden bağımsız olarak hasta yararını gözeten bir sağlık hizmeti sunması beklenemez.

Yine açık artırmaya girerek ve “en yüksek” fiyatı verip, kdv’sini de ödeyerek “uzman tabip kadrolarını” elde eden bir sağlık ticarethanesinin önceliğinin hekim kadrosu için ödediği rakamları ve daha fazlasını bir an önce kazanmak olacağı yadsınamaz” diye konuştu.

(BSHA)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar