19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3396
EURO35.1912
ALTIN2245.1

Tosyalı, Demir çelik sektörünün lideri oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tosyalı, Demir çelik sektörünün lideri oldu
Abone ol
Tosyalı Holding, bir önceki yıl Fortune 500’de yer alan Tosçelik Profil Sac Endüstrisi ve Tosyalı Demir Çelik Sanayi şirketlerinin yanı sıra 3 yeni şirketle demir çelik sektöründeki gücünü gösterdi.

Tosyalı Holding, bir önceki yıl Fortune 500’de yer alan TosçelikProfil Sac Endüstrisi ve Tosyalı Demir Çelik Sanayi şirketlerinin yanı sıra 3 yeni şirketle demir çelik sektöründeki gücünü gösterdi.

Tosyalı Toyo, Tosyalı Filmaşin ve İnşaat Demiri ile Tosçelik Spiral Boru ilk kez Fortune 500’e girme başarısını gösterdi. 

Tosyalı Holding şirketlerinin ihracat ve karlılık listelerinde de hakimiyeti dikkat çekiyor. Tosyalı Spiral Boru geçen yıla göre 120 kat artışla ihracatını en çok artıran şirket unvanını kazanırken, yine listeye ilk kez giren Tosyalı Toyo da satışını en çok artıran şirketler arasında dördüncü sırada yer aldı… 

Dünya demir çelik sektörünün en önemli oyuncuları arasında yer alan Tosyalı Holding, Fortune 500’de 3’ü yeni olmak üzere 5 şirketle yer aldı. Demir çelik sektörünün karşı karşıya olduğu kota ve vergi sorunlarının yaşandığı, dünya ekonomilerinin küçüldüğü 2018 yılında hem yurt içi satışlarını hem de ihracatını artıran Tosyalı Holding, istikrarlı büyümesini sürdürdü. 

Holdingin amiral şirketlerinden biri olan Tosçelik Profil Sac Endüstrisi, bir önceki yıl 43 olan sırasını 2018 yılında korumayı başarmanın yanı sıra toplam satışlarını yüzde 25 oranında artırdı. Tosyalı Demir Çelik Sanayi AŞ de Fortune 500’de 253’üncü sırada yer aldı. 

Tosyalı Holding’in Japon Toyo Grubu ile birlikte Osmaniye’de kurduğu ve 2018 yılında üretime başlayan Tosyalı Toyo ise büyük bir başarıya imza atarak üretime başladığı ilk yıl 120’nci sıradan giriş yaparak Türkiye’nin en büyük şirketleri arasına girdi. Tosyalı Toyo, satışını en çok artıran şirketler sıralamasında da dördüncü oldu. 

Listeye 157’nci sıradan ilk kez giriş yapan bir diğer Tosyalı Holding şirketi ise Tosyalı Filmaşin ve İnşaat Demiri AŞ… Tosçelik Spiral Boru Üretim Sanayi AŞ de 323’üncü sıradan Fortune 500’e girmeyi başarmanın yanı sıra satışını en çok artıran şirketler listesinde bulunuyor. 



Tosyalı şirketleri ihracat ve karlılıkta da ilk sıralarda yer aldı

Listeye bu yıl ilk kez giren Tosyalı Spiral Boru, geçen yıla göre 120 katlık artış oranıyla “İhracatını en çok artıran şirketler” listesinin zirvesinde yer aldı. Bu listede ihracatını yüzde 622 oranında artıran Tosyalı Toyo 12, yüzde 186 oranında artıran Tosyalı Filmaşin ve İnşaat Demiri AŞ ise 30’uncu sıraya yerleşti. Tosçelik Profil Sac Endüstrisi ise listenin en çok ihracat yapan 50 şirketinden biri oldu. 

Tosyalı şirketleri ihracatın yanı sıra karlılıkta da çok önemli bir başarıya imza attı. Faiz ve vergi öncesi karını en çok artıran 50 şirket sıralamasında Tosçelik Spiral Boru 14, Tosyalı Demir Çelik 18, Tosyalı Filmaşin ve İnşaat Demiri 19, Tosçelik Profil ise 34’üncü sıraya yerleşti.  
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar