19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5863
EURO34.8241
ALTIN2507.4

“Sürücü kursları, vatandaşı trafik eğitiminden mahrum bırakıyor“

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Sürücü kursları, vatandaşı trafik eğitiminden mahrum bırakıyor“
Abone ol
Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursları Birliği Derneği Genel Başkanı Süleyman Sert, haksız rekabet ile yıllardır sürücü eğitiminde kalite kalmadığını belirterek, kanunla yetkilendirilmiş yetkililerin, duyarsızlığının nemelazımcılığı...
Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursları Birliği Derneği Genel Başkanı Süleyman Sert, haksız rekabet ile yıllardır sürücü eğitiminde kalite kalmadığını belirterek, kanunla yetkilendirilmiş yetkililerin, duyarsızlığının nemelazımcılığı ile sürücü eğitiminde kalitenin düşürüldüğünü söyledi. Yıllardır yetkililerin, 'Modul Ders Takip Sistemi' getirmediklerini bildiren Sert, sürücü kurslarının, vatandaşı eğitim, bilgi ve trafik kültüründen, sorumluluk bilincinden yoksun bıraktığını savundu.

Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursları Birliği Derneği Genel Başkanı Süleyman Sert, sürücü kursu hizmetini, yasa ve yönetmeliklere uygun olarak yürütenler ile bu işi sadece şekli açıdan yürütenlerin kumruların olduğunu ifade eden Sert, bu kurumları birbirine karıştırmamak gerektiğini ifade etti. İşletmelerin sabit maliyetlerini karşılayarak ayakta kalabilme mücadelesi ile vatandaşların, eğitim, bilgi ve trafik kültüründen, sorumluluk bilincinden yoksun bırakıldığına dikkat çeken Sert, "Ekonomik olarak sürücü belgesine sahip olma beklentileri kesişince alan razı satan razı, bir konuda bu işler yürüyüp gitmektedir." dedi.

"UYGULAMALAR İHMAL EDİLİYOR"

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan izin alınarak açılan ve bakanlıkça çıkarılan yönetmelik ve genelgeler ile işlemlerini yürütülen kursların, uygulamada boşluk oluşması sebebi ile sürücü eğitiminin ihmal ettiğini belirten Sert, trafik güvenliğinin ana unsuru insan, trafik kazalarını önlemenin birinci ve en etkin yolunun ise ‘Eğitim Tedbiri’ olmasına rağmen; ülkemizdeki uygulamalarda bunun ihmal edildiğini vurguladı.

"MEB YETKİLİLERİ YASALARI UYGULAMIYOR"

MEB yetkililerinin birçok olumsuzları bilmelerine rağmen, kanunlardaki yetkisini kullanmadıklarını savunan Sert, "Kurumları karşılıklı şikâyet yolu ile birbirine husumet ettirmektedir. Cezalandırmadan imtina ederek kötüye destek vermektedirler. Bu duyarsızlık ve yasanın vermiş olduğu yetkiyi uygulamamak sureti ile sektörün adı karalanmaktadır. Yıllardır bu işi yapan, işinin kölesi olmuş, oluşan trafik kazalarında, benim eksik eğitimimden insanlar zarar görmesin, diye düşünen birçok meslektaşımız, bizlere ulaşarak konu hakkında beyan vermemizi belirtiyor." ifadelerini kullandı.

"MEB YETKİLİLERİ SINAVLARIN UYGULAMALARINI DAHİ BİLMİYOR"

MEB’in "Özel Öğretim Kurumlarının Sürücü Kurslarındaki Uygulamalar Genelgesinin" bir hükmünde direksiyon sınavlarının nasıl yapılacağını ve sürenin en az 15 dakika sürmesi gerektiğini bildirdiğini hatırlatan Sert, "Geçen sürede bu uygulamayı milli eğitim yetkilileri uygulayıp uygulamadıklarını açıklasınlar. Hafta sonu Türkiye’nin her ilinde direksiyon sınavı var. Birlikte süreyi gelin takip edelim. Kaç dakika sınav sürüyor. Sınavı yapan gözetmenin Trafik Bilgisi ve Bilinci ne kadar. Gelin birlikte görelim." diye konuştu.

Sürücü kurslarının eğitim programları seriye bağlanmış süre ile yarışır bir konumda olduğuna da dikkat çeken Sert, bu programlar ile sürücü kurslarının vatandaşın takip edeceği zaman aralıklarına göre eğitim planlamasının maalesef mümkün olmadığına da değindi.

"CEP TELEFONU ALIRKEN GÖSTERİLEN HASSASİYET, SÜRÜCÜ BELGESİNDE GÖSTERİLMİYOR"

Sürücü belgesi almanın artık sıradan bir hale geldiğini de ifade eden Sert, şöyle devam etti: "Ekmek gibi zaruri bir ihtiyacı bedava isterken yüzü kızaran insanımız, sürücü belgesi gibi zaruri olmayan bir iş için hak etmeden gerekli eğitimi almadan belge sahibi olmayı hiç yüzü kızarmadan istemektedir. Bir babanın oğluna cep telefonunu alırken, gösterdiği özeni, hassasiyeti Sürücü Belgesi alırken veya araç kullanırken aynı duyarlılığın yüzde birini maalesef tavsiye etmemektedir, göstermemektedir. Bu da sektörün bir başka çıkmazıdır."

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar