19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3405
EURO35.2123
ALTIN2247.2

Parfüme Dair Doğru Bildiğimiz Yanlışlar…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Parfüme Dair Doğru Bildiğimiz Yanlışlar…
Abone ol
İş görüşmesine giderken neden parfüm kullanılmamalı?

İş görüşmesine giderken neden parfüm kullanılmamalı?

Havaya parfüm sıkıp altından geçmek doğru yöntem mi? Parfümün sahte olduğu nasıl anlaşılır? Kahve kokladıktan sonra parfüm alınır mı?  

Koku ve parfüme dair doğru bildiğimiz yanlışlar, İstanbul Nişantaşı’nda MAJİ Luxury Event konsepti ile aylık etkinlikler düzenleyen MAJİGallery & Decorist’te ünlü koku uzmanıBihter Türkan Ergül’ün verdiği Kokunuz İmzanız’dır Semineri’nde yanıt buldu.

“Bugünlerde hepimizin küçük mutluluklara ihtiyacı var. Bu nedenle Afrika dilinde küçük güçlü büyüler anlamına gelen MAJİ’de düzenlediğimiz etkinlikler ile topluma küçük mutluluklar ve büyü katıyoruz” diyen MAJİ Gallery & Decorist’in sahibi iş kadını Gaye Donay, Kokunuz İmzanızdır Semineri’ne katılan kadınların ünlü koku uzmanı Bihter Türkan Ergül ile birlikte kendi kokularını tasarladıklarını ve özel şişesinde yanlarına alarak kullanmaya başladıklarını belirtti. 

Hollywood starları ve dünya liderleri için kişiye özel parfüm tasarlayan koku uzmanı Bihter Türkan Ergül’ün ‘Kokunuz İmzanızdır’ etkinliğine her yaştan kokuya ve parfüme düşkün kadınlar büyük ilgi gösterdi.  Ergül, “Biz genelde burun zevkine göre parfüm seçiyoruz. Ama burada ten salgımız da çok önemli. Burun beğenebilir fakat ten onaylamadığı kokuyu çok çabuk arındırır. Orijinal parfüm teninize sürdükten 3-4 dakika sonra orjinali gibi kokar. Çünkü, ilk önce teninizde demlenmesi ve akort olması gerekir. Sahte parfüm ise sıktığınız andan itibaren orijinal gibi kokar geçiş süresi yoktur. Orijinal ve sahte parfümü en kolay böyle ayırt edersiniz” dedi. 

‘İş görüşmesine giderken koku kullanmayalım’…
İş görüşmesine giderken fazla koku kullanılmaması gerektiğine dikkat çeken Ergül, “Örnek olarak bir finans sektörüne başvuruyorsanız sizin bal küpü gibi tatlı tatlı çikolata gibi kokmanız ilkel benlikte çok güven uyandırmaz. Diğer tatsız bir durumda ise iş görüşmesinde son mülakattasınızdır ve artık işe alınacaksınızdır. Kullandığınız ağır parfüm görüştüğünüz kişi de migreni tetikleyebilir, baş ağrısı yapabilir. İş görüşmeniz verimli geçmez. İş görüşmelerine giderken mümkünse koku kullanmayalım, çok gerekiyor ise soft kokular kullanalım. Kokumuz karşı tarafa bizden önce gitmesin” dedi. 

Parfüme dair doğru bildiğimiz yanlışlar:  
Koku uzmanı Bihter Türkan Ergül MAJİ’de verdiği ‘Kokunuz İmzanızdır’ etkinliğinde, koku ve parfüme dair doğru bildiğimiz yanlışları ve tenimize uygun parfümüz nasıl seçmemiz gerektiğine dair ipuçlarını da paylaştı.

Yanlış: Parfümü havaya sıkarak içinden geçerek sürmeliyiz.
Doğru: Özellikle yaz aylarında parfümü havaya sıkıp altından geçiyoruz. Oysa koku partiküllerinin havada kalma süreleri farklıdır. Sizin havaya sıktığınız parfümle daha sonra oradan geçen bir başkası güzel kokabilir. 

Yanlış: Parfüm en iyi kulan arkasına sürülmelidir
Doğru: Parfümü saçlarınız kısa ya da toplu olsun şah damarlarınıza sürmelisiniz. Kulak arkasındaki çukur bölgelere sürmek doğru değildir. Buralar vücudumuzdaki en yağlı bölgelerdir. Kulak arkası derken kastedilen boyundan aşağı inen bölgedir. Erkeklerde daha çok tercih ettiğimiz genelde kol üzeridir, kadınlarda kol içerisidir. Göğsümüzdeki üçgen bölge, dirseklerimiz ve diz kapağımızın arkası sürülecek doğru yerlerdir. Yaz aylarında sırtı açık bir dekolte giyiyorsak güzel kokmak için sırt bölgesinden de faydalanabiliriz.

Yanlış: Kahve çekirdeği kokladıktan sonra daha iyi parfüm seçeriz. 
Doğru: Koku seçmeden önce kahve koklanmaz çünkü yoğun bir kokusu vardır ve burnu şoklar. Kahve kokladıktan sonra aslında hiç sevmeyeceğiniz bir kokuyu beğenir alır çıkarsınız.  6 kokudan sonra burun yorulur 

Yanlış: Parfümerilerde kağıt üzerinde kokladığınız parfüm, teninizde de aynı şekilde kokar.
Doğru: Kağıttan parfüm koklayarak karar veremeyiz. Muhakkak ten salgısı ile kokuyu buluşturmalıyız. Parfümü burun değil teniniz seçer. Bu yüzden mümkünse öğle saatlerinde sadece sağ ve sol bileğimize kol bilek içerlerimize parfüm sıkalım ve bekleyelim, hemen karar vermeyelim. Çünkü ilk kokladığınız notalar uçuşkan notalardır bizi yanıltır. Teşekkür edip parfümüz bırakın. En az 3-4 saat sonra hatta mümkünse ertesi gün karar verin bakalım ten ile parfüm harmanlandığında nasıl duracak. 

Yanlış: Tüm parfümlerin kalıcılığı aynıdır
Doğru: Bir parfümün kalıcılığı, içinde ne kadar esansiyel yağ olduğuyla doğrudan ilişkilidir. Hepimizin başına gelmiştir. Birinde çok beğendiğimiz bir kokuyu A markasıdır gider alırız onda durduğu gibi bizde durmaz. Onda bütün gün durabilir bizde durmayabilir. Ten salgımıza uymayabilir, yeme içme alışkanlıkları, uyku düzeni, kullandığımız ilaç, giydiğimiz topuklu ayakkabı bile tendeki kokunun duruşunu değiştirir. Saç nemliyken saç fırçasına parfüm sıkarak saçımızı taradığımızda  ve makine kullanmadan kendi haline bırakarak kuruduğunda saç kururken koku partiküllerini içine hapseder. Böylece hem kokunun kalıcılığı fazla olur hem de geçtiğimiz yerlerde iz bırakırız. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar