29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3894
EURO35.0172
ALTIN2323.7

“Özgür ve Tarafsız Basın Hepimizin Güvencesidir”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Özgür ve Tarafsız Basın Hepimizin Güvencesidir”
Abone ol
Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cihangir, basının vatandaşların gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde en etkili araç olduğunu söyledi. 

OsmaniyeCebelibereket Gazeteciler CemiyetiBaşkanı, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cihangir, basının vatandaşların gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde en etkili araç olduğunu söyledi. 

24 Temmuz Basın Dayanışma Günü nedeniyle bir açıklama yapan Cihangir, basının iletişimin temel taşlarından ve demokrasinin işlemesini sağlayan en önemli kurumlardan biri olduğunu belirtti.

Ali Cihangir, “Basının demokrasimiz için taşıdığı büyük önem, 15 Temmuzda yaşadığımız hain darbe girişiminde açıkça ortaya çıkmıştır.

Darbe girişimine tüm gücüyle karşı duran medya kuruluşları, halkın özgür haber alma hakkını sonuna kadar savunmuş ve darbecilerin müdahalelerine rağmen yayınlarını sürdürerek bu hain çabanın engellenmesinde başrol oynamıştır.

Demokrasi adına verilen bu önemli sınavdan alnının akıyla çıkan medya mutlaka desteklenmeli ve sektörümüzde yaşanan sorunlar çözülerek daha özgür ortamda yayıncılık yapılması sağlanmalıdır.” dedi.

Cihangir, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Bireylerin gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde en etkili araç olan basın, demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından birisidir.

Toplumun ihtiyaç duyduğu her konuda, bilgilendirme, aydınlatma, yönlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi önemli bir görevi yerine getirmekte olan basının, bu işlevini en iyi şekilde yerine getirilebilmesi için, basın özgürlüğü hayati önem arz etmektedir.

Bu bağlamda Ülkemizin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişi ile birlikte, bugüne kadar süregelen mesleki sorunlarımızın gündeme gelerek, çözüm önerilerimizin uygulanması yönünde umut taşımaktayız.

Öncelikle, basın/medya alanında kapsamlı bir değişime, yenilenmeye ihtiyaç duyulmaktadır. Basın özgürlüğünden ve sansürden çalışma koşullarına, mesleki düzenleme zorunluluğundan internet haberciliğine kadar medyaya ilişkin var olan sorunların çözümü için, geniş katılımlı çalıştaylar düzenlenmeli ve alınacak kararlar zaman geçirilmeden uygulamaya konulmalıdır.

Çünkü özgür ve tarafsız basın hepimizin güvencesidir. Basın meslek ilkeleri ve toplumun değer yargılarına bağlı olarak bu mesleği icra eden tüm meslektaşlarımın Basın Bayramı'nı candan kutluyor, sağlık ve mutluluk diliyorum.”
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar