19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.339
EURO35.1931
ALTIN2245.7

Osmaniye'de Öğrencilere 'Jandarma' Tanıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de Öğrencilere 'Jandarma' Tanıtıldı
Abone ol
Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret eden öğrencilere, jandarmanın tanıtımı ve görevleri hakkında bilgi verildi.

OSMANİYE İl Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret eden öğrencilere, jandarmanın tanıtımı ve görevleri hakkında bilgi verildi.

Merkez Cebelibereket İlköğretim ve Özel Ender Koleji'nden bir gurup öğrenci, ilk olarak Jandarma Komutanlığı binasını gezdiler.

Brifing salonundan öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren ve okul müdürlerine günün anısına plaket takdim eden İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tamer Bilacan, görevlerinin, köy, belde ve kasabalardaki vatandaşların huzur ve emniyetini sağlamak, asayiş hizmetlerini yürütmek, suçlularla ve suçlulukla mücadele etmek ve meydana gelen olayları aydınlatmak olduğunu söyledi.

Her ilde bir İl jandarma komutanlığı ve ona bağlı İlçe jandarma ve karakol komutanlıkları olduğunu belirten Albay Bilacan, "Osmaniye ilimizde 7 tane ilçe jandarma komutanlığımız ve 14 tane ise karakol komutanlığımız var. İl genelinde emniyet ve asayiş hizmetlerimizi toplam 1400 personelimiz ile birlikte yürütmekteyiz." dedi. Kısa bilgilendirmenin ardından öğrenciler, komutanlık binasını gezdi.

Burada ilk olarak harekat merkezi tanıtılan öğrencilere, Jandarma İmdat hattı olan 156  aratılarak nasıl bir yol izlendiği uygulamalı olarak anlatıldı.

Daha sonra bir kız öğrenci telsiz ile harekat merkezinden görevde olan personellere anons yaparak görevlerinde başarılar diledi.

Daha sonra öğrencilere jandarma olay yeri inceleme, çevre koruma inceleme ve trafik ekiplerinin kullandığı araç ve gereçler tanıtıldı.

Öğrenciler ilk defa gördükleri araç, gereçleri ve silahları incelerken bir yandan da görevli personellere sorular sordular.

Zırhlı araçlara binme fırsatı yakalayan öğrenciler, son olarak narkotik ve bomba arama köpeklerinin gösterilerini izleyip alkışladılar.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar